Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina001200

luźny wpust przełyku

Polecane posty

Gość Karolina001200

Witam, mam stwierdzony w gastroskopii "luźny, niewydolny wpust" przełyku do żołądka, wcześniej podejrzewano Barretta, ale wykluczyli to po konsultacjach. Lecze to od prawie dwóch lat, biorę controloc i prokit. Lekarz po roku zmniejszył dawki, ale biorę cały czas to. Zauważyłam że jak np nie mam recepty i przez parę dni nie biorę tych leków to ból w "dołku" wraca albo powstaje po jakimś posiłku. Czy z tym owym niewydolnym wpustem mam się bać? Czy coś mi poważnego grozi? Szczerze to trochę panikuje :(

Gość Med43
Z seksem może być kłopot. Żeby czerpać satysfakcję, to trzeba mieć wydolny wpust; inaczej częste zapalenie w układzie pokarmowym spowoduje u ciebie niechęć do tego typu uciech. I nigdy nie będziesz zadowolona.

Gość gość
U mnie też zdiagnozowano lekki luźny spust do przełyku. Staram się mocno pobudzić partnera ale niestety bardzo słabo tryska mi do ust. Próbowaliśmy już różnych pompek, wibratorów a nawet tabletki na zwiększenie potencji, bo te również mogą regulować pozytywnie siłę spustu. Niestety spust był luźny i jak się okazało nie z mojej winy, bo sprawdzałam jeszcze u lekarza i lekarz spuścił mi się żywo do mojego przełyku