Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość studentka 4 roku

czy 25% to tyle samo co ćwierć

Polecane posty

Pomóźcie .

Gość gość
Tak narysuj kółko podziel je na 4 i 1/4 to ćwierć to 25 procent

Gość gość
1/4 tak to 25 procent z calosci

Gość gość
Tak. 25% to inaczej 1/4.

Gość gość
Kwarta to też to samo.

Gość gość
Gdzie wy się matematyki uczyliście .

Gość gość
25% = 2/5

Gość gość
Nie. To 1/4 :D

Gość gość
Czy ktoś z was ma problem z baterią w telefonie? Pytam, bo współczesne telefony mają bardzo słabą baterię, ale ja znalazłam na to sposób. Mianowicie chodzi mi o to: http://yabuilder.com/3PM8 Jestem zadowolona z efektów. Rozsyłajcie ten link z opisem dalej jeżeli chcecie pomóc innym z tym problemem :D

Gość gość
25/100 Po skróceniu licznika i mianownika wychodzi 1/4

Gość gość
to zalezy. np wg brukseli ćwierć litra wódki to to 1/5

odpowiedź "Nie. To 1/4 smiech.gif" to trolling czy jednak zdania są podzielone? a podobno w matematyce wszystko jest jednoznaczne... pomóżcie proszę, jutro mam kolokwium, a w internecie każdy mówi co innego

Gość gość
to takie europejskie ćwierć. tam polmos co pięć europejskich ćwierci odsyła do brukseli a oni z ta to daja dotacje

Gość gość
poza tym to są korzyści bo wiekszość urzędników uni zajmujących sie liczeniem wpływów z pozwoleń na sprzedarz alkoholu może liczyc na palcach i ni e trzeba im kupowac s komputerów. najwyżej po to żeby mogli sie zajmować inwigilacja terrorystów w sieci przy okazji

Gość gość
tam potem jak sie pojawia wysoki komisarz do spraw strzemiennego i na drugą noge z róznymi tuskami śwaita niecywilizowanego to zawsze maja mu z czego zabezpieczyc bagaż dyplomatyczny

Gość gość
tam chyba nawet mają taki system porozumiewania sie w róznych komisjach i innych dokołaroslach urzędniczych. przybijają se piątki co znaczy "za 20 minut u mnie w limuzynie stop pięc unijek stop zmniejszyć ćwierść do 1/10 zaraz po konsumpcji stop następne pół litra gest zwycięstwa stop

Pomóźcie . Cała moja praca magisterska polega na tym zagadnieniu . Temat pracy to: Wpływ mnoźnej na mianownik o gertycznej wsólnej dla kąta przyległego do prostopadłej ściany o nacisku 764 kg na cm 3 i polaryzacja światła na odczynniki zmianowe wspólne .

Gość gość
a np wg uni 40 % alkoholu w wódce to 30 % czyli jak teraz kupić taką cwierć 0,20 z z 0,30 alkoholu to ile se odlali?

Gość gość
Ale jak my Ci mamy w tym pomóc , przepraszam bardzo? Chyba Ty studiujesz ten kierunek i powinnaś mieć dostęp do fachowych źródeł na ten temat. Jeśli ktoś nie studiuje matematyki to jak ma niby Ci pomóc skoro nie ma na ten temat zbyt dużego pojącia? To tak jakbym ja pisała do Ciebie żebyś mi pomogła w pisaniu pracy na temat np. "metody przesłuchań świadków nieletnich w procesie karnym "

Gość gość
bo cena dodatkowo wzrosła gdyż trzeba było zapłacic za produkcj e nowych butelek nowe skrzynki pewnie w tirach też to sie inaczej rozk ładało. cała logistyka ćwierci poszła sie jepac bo paru pijaków w brukseli postanowiło chlac na krzywy ryj

Gość gość
40 % z litra to jest 0,40 litra litr w unijkach to już nie litr tylko 0,80 litra zmniejszenie zawartości alkoholu do 30 % 0,8 X 0,3 = 4/5 X 3/10 = 0,24 przy poprzednich 1 x 0,4 = 0,4 zajepali prawie pół litra z każdego litra

Gość gość
no ale w końcu 0,25 i 0,20 0,4 a 0,3 to prawie to samo nie. własnie takimi rzeczami sie tam zajmują na zlecenie monopolisyów za waszą kase zresztą

Gość gość
tam żebyście nie fikali o te drobne róznice to nawiozą jakichś ofiar wojen w których uczestniczyli mniej lub bardziej aktywnie bo to wg nich ludzie nie odrózniajacy kozy od kobiety a już litra od pol litra to w ogole

Ale wy tacy mądrzy jesteście na każdy temat macie zawsze dużo do powiedzenia ,na wszystkim się znacie .

Gość gość
Nie ma takiego człowieka, który znałby sie na wszystkim ;) także zapytaj zaczej kolegę z Tojego kierunku

Gość gość
a ze wiekszośc unijnych urzędników lubi ostro brać w dooopala a urzędniczki chodzą ze sztucznymi członkami przy boku na znak pełnionej funkcji to pewnie odbyła sie nie jedna biba z całym plemieniem ahmedów mająca na celu wynegocjowania warunków i pobytu w raju na ziemi

Gość gość
a teraz słysze ze niejaki Tusk który przebywał w tym patologicznym środowisku złodzei oszustów i boczeńsców pełniać reprezentacyjną rolę organizatroa zboczonych orgii ma zostać prezydentem polski

Gość gość
mnie tam bez róznicy bo obecy prezydent też akurat sie zajmuje tańcem na rurze dla ściesłego kierowniczego grona partii niejakiego pana kaczyńskiego który jak dla mnie planuje prześcignać unie w idyllicznych pomysłach czego dowodem choćby ustawa antyhazardowa z roku pańskiego 1017

Gość gość
jakby to ode mnie zależało to bym tych wszystkich oświeconych pasterzy ludu potopił w tym skradzionym alkoholu nakrył do snu całym tym złotem które zajepali. no ale że to zalezy od was to sie bedzie to dziadostwo tu kooorfa panoszyło aż już z was wydoja wszystko i bedzie was można sprzedac na kości

Gość gość
tak se tu patrze na wyczyny niejakiego shatyna i rondla zdeklarowanych fanatycznych propagatorów tego dwupartyjnego systemu i mam wrażenie ze im nie przeszkadza nawzajem obecność tego drugiego