Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem polykac tabletek

Polecane posty

Gość gość

Jestem teraz chora i biore antybiotyk. Za każdym razem jest dramat. Tabletka jest ogromna, przełamuje ja na 2 części, ale wtedy z kolei ma ostre końce i kiedy przechodzi mi przez przełyk, po prostu mnie boli, czuje ze zaraz się wyrzygam. Mam teraz gorączkę i wzięłam nurofen, mimo że kapsułka jest miękka i nie ma ostrych brzegów, i tak czuje ją w przełyku i męczę się z 5 min zanim mi przejdzie, a potem znowu czuję ja w żołądku. Uczucie "chodzenia" tabletki jeszcze długo mi zostaje, obojętnie czy bym nie popila litrami wody czy zjadła coś po polknieciu. Męczę się za każdym razem. Czy tylko ja tak mam? Macie jakiś patent na to?

Gość gość
Mozesz włozyc ja sobie tym zaokraglonym koncem do od/bytu bo tam tez sie wchłonie. I bedzie mniej bolesne.

Gość gość
Kup kawał kiełbasy wciśnij tabletkę w koniec i poprostu wkładasz do gardła, loda przecież robisz bezproblemowo po same jaja.

Gość gość
Ja też tak mam nawet laryngolog mnie nie mógł zbadać bo od razu odruch wymiotny. Pytał się czy nie mam refleksu. Nie mam, wiec stwierdził ze są takie przypadki jak ja, taka natura

Gość gość
Autorko janajpuwrw nabieram wody w usta a pozniej wsuwam tabl i ona wtedy jest w wodzie i latwo wpada do zoladka

Gość gość
Stres przed połknięciem tabl zamyka gardlo instynktownie. Zamocz lek w czyms tlustym np rozwal kapsułkę z wit a albo D i połknij i włóż do ust pełnych wody