Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietypowe ale piękne imiona dla bliźniaków, powiedzcie czy ładne?

Polecane posty

Gość gość
Amanda.

Gość gość
Ten Cyprian i Zachary brzmią jak Kajko i Kokosz. Te imiona nie mają nawet zdrobnień, jak je będą dzieci wołać? Cypis, Zachar? Brzmi jak chara

Gość gość
Nikodemow wokół mnie masa. Co drugi chlopiec to Nikodem.

Gość gość
żadne z podanych imion mi się nie podoba... Aurora - nazbyt wydumane Bogna - stare i brzydkie Aurelia - okropne, i jeszcze to zdrobnienie Relunia... Zachary - co? Nikodem - badziewne, kiczowate i zwyczajnie brzydkie Cyprian - bez komentarza

Gość gość
Zadne. Jakie zdrobnienia sa od tych imion? Magda i Justyna Artur i Adam.

Gość gość
Magda tak, ale Justyna to chyba najbrzydsze imię żeńskie

Gość gość
gość dziś niech zgadnę, ty pewnie masz Maje lub Oliwcie a synka Kubusia, Oliwierka, Fabanka :P

Gość gość
Spoko. Masz syna Bartosza, a drugi niech będzie Alan , a trzeci Apoloniusz, przecież nie muszą pasować:) A komentarz z 16:32 bardzo celny.

Gość gość
niech zgadnę, ty pewnie masz Maje lub Oliwcie a synka Kubusia, Oliwierka, Fabanka xx PUDŁO!! :p Maja - poliż mi jaja, niefajne i niepoważne, rzygam już tymi Majami Oliwia - w sam raz dla patologii. chyba nawet wolałabym dać dziecku jakieś starodawne imię niż tą paskudną Oliwkę Kuba - prawie jak Kupa Oliwier, Fabian - no coemments, kojarzy się z patologią level hard.

Gość gość
no comments - wybacz, literówka :D

Gość gość
gość dziś pochwal się jak się nazywają twoje dzieci, bo jak łacha drzesz z każdego imienia, mniema, że twoje muszą być spektakularne.

Gość gość
Ja mam Aurorę i Arianę :))

Gość gość
pochwal się jak się nazywają twoje dzieci, bo jak łacha drzesz z każdego imienia, mniema, że twoje muszą być spektakularne. xxx jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem i dopiero się zatanawiamy. a co mam ci podawać, żebyś mogła obśmiać? mamo Nikodema? i nie drę łacha z każdego imienia, tylko akurat z tych podanych.

Gość Ana345
Szczerze nie podobają mi się ale to Twoje dzieci. Zastanów się czy pasują do nazwiska, które będą mieć. A tak na marginesie to nie wiem do czego jest Ci potrzebna opinia innych ludzi, to Twoje dziecko... Chyba, że Ty jesteś z tych, ach co ludzie powiedzą:-) Ja wybierając imię dla swojej córki, nie pytałam nikogo innego o zdanie, mężowi podobało się i to najważniejsze.

Gość gość
Do 11:41. Niezrównoważona psychicznie? A to dobre. Się uśmiałam. Dać dziecku imię po swojej prababci to dopiero szaleństwo. Całe życie człowiek słyszy że wygląda jak ona, chce dać córce jej imię, to lepiej żeby go zamknęli. Tak wszechwiedzący, rację masz napewno. A teraz powiedz że jestem głupia bo mam inny gust niż Ty

Gość gość
Pierwsze słyszę, żeby na Aurelię wołać Relunia (sic!). Jeżeli już to Aura. X Autorko, a może taki zestaw dla dwóch dziewczynek: Aurelia, Ineza Aurelia, Inga Aurelia, Róża Aurelia, Marcelina X A dla chłopców: Nikodem, Kajetan Nikodem, Ignacy (Nikoś, Ignaś) Nikodem, Kordian Nikodem, Maksymilian Kordian, Cyprian Zachary, Makary/January/Apolinary Nikodem, Adrian Kordian, Adrian Cyprian, Adrian Dla ch i dz: Aurelia, Adrian Aurelia, Nikodem Inga, Ignacy Marcelina, Maksymilian

Gość gość
gość dziś Zadne. Jakie zdrobnienia sa od tych imion? Magda i Justyna Artur i Adam. X Magda to już zdrobnienie od Magdaleny, choć i samo imię Magda też jest. Madzia/Madziula/Madziusia i Justysia/Tysia/Jusia Artek/Arturek/Artuś/Arti i Adaś/Adasiek/Adaśko

Gość gość
Pierwsze słyszę, żeby na Aurelię wołać Relunia (sic!). Jeżeli już to Aura. xxx a ja pierwsze słyszę, żeby na Aurelię wołać Aura (sic!) to ze o czyms nie slyszalas, nie znaczy, że nie istnieje, a nie słyszalas jeszcze o wielu rzeczach. Zdrobnienia mogą być jakiekolwiek.

Gość gość
Twoje typy są straszne. Naprawdę. Dziecko do końca podstawówki nie będzie umiał wymówić swojego imienia. ... Co powiesz na przykład na: Piotr i Paweł Grześ i Krzyś ? Polskie i coraz rzadsze, zwłaszcza te dwa ostatnie. Miłosz i Mikołaj. Ania i Ola? Ala i Ada? Ewa i Ola? Normalne i proste imiona to podstawa. Dziecko się nie męczy, ty się nie meczysz. Wołasz szybko i krótko. Nie ma przezwisk, śmiesznego zrobienia czy skracania. ... Ja będę mieć Jana i Henryka. Franciszka juz mam .

Gość gość
Ja chcialam nazwac dziecko plci zenskiej Magda, ale mam syna Arturka wlasnie. Pierwsza corka Natalia. Popularne, ale tylko to mezowi sie w miare podobalo( maz chcial Julie).

Gość gość
a ja mam córkę aurelię ma 8 lat dzieci w szkole mówią aurelka podobnie w domu . czasem koleżanki mówia do niej auri. ludzie czasem dopytuja jak amelia i raz na torcie jak miała 5 lat to napisali amelka .super imię polecam nigdy więcej nie spotkałam się s z dziećmi o tym imieniu.

Gość gość
Czy zdrobnienie od "Nikodema" to Dyzma? Nie? A cala szkola tak bedzie wolac na twoje dziecko.

Gość gość
Zastanowcie sie jakie imie nadajecie dziecku, ktore bedzie maluszkiem, potem mlodziencem, potem doroslym a na koncu DLUGO starcem. Imie musi pasowac do kazdego wieku, stanu duszy oraz takze do nazwiska. Wioletta Kolek - to kiepskie polaczenie, podobnie jak Aurelia Piętka. Jak wolac na mala Aurore??? Potem , przez cale JEJ zycie nikt nie bedzie umial powiedziec do niej - tak jak do Anny "pani Aniu" - tylko wiecznie sztywno "pani Auroro".

Gość gość
A jakby prababcia była Kunegunda też dałabyś tak córce bo jesteś do niej podobna?oj niepotrzebnie to piszę bo jeszcze ci się spodoba i dziecko będzie biedne

Gość gość
Często widzę że jak dziecko ma wydumane imię to otoczenie,najczęściej dziadkowie i znajomi mówią na niego zupełnie inaczej.znajoma np ma aurelie właśnie,a dziadkowie i tak mówią na nią Ania,matka się wtedy oburza.corka ma w klasie bozydara,on sam prosi kolegów by mówili mu Bogdan.wiec nie wiem po co to wydziwianie

Gość gość
Nie wiem, skąd autorce wzięła sie teoria, że Aurora to polskie imię. Mnie się bardzo podoba, również jego znaczenie, ale za bardzo kojarzy mi sie z Rewolucją Październikową. Uwielbiam natomiast piosenkę Erosa Ramazzottiego ze słowami "Sara', sara' l'aurora". Aurelia to by typ dla mojego dziecka, gdyby była dziewczynką. Miałam w rodzinie Aurelię, mówiono na nią Rela. Swego czasu chodziłam z synem na plac zabaw i zam codziennie słyszałam wydzieranie się "Aurela". To mi skutecznie obrzydziło to imię. Bogna moim zdaniem to imię z zupełnie innej bajki i nie podoba mi się. Dla chłopców podoba mi sie tylko Cyprian. W moim odczuciu jest bardzo eleganckie.

Gość gość
gość dziś wydziwianie to jest teraz w PL z Oliwiami, Jessicami, Claudiami, Victoriami, Chantalami, :O

Gość gość
Olimpia i Otylia Olaf i Aleksander

Gość gość
Aurory i Florentyny to takie samo wydziwianie jak oliwie i jessiki.malo to normalnych ładnych imion?rodzice zwiększają poczucie wartości nadając dzieciom imiona po celebrytach albo przodkach sprzed wieku.i London to wszystko?tylko problemy

Gość gość
Po co to wszystko miało być