Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak smażycie mielone do spagetti?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja wrzucam na patelnie i rozdrabniam drewnianą łyżką, ale i tak w sosie potem wychodzą takie kulki. Czy jest jakiś sposób aby mielone było bardzo rozdtobnione? I czy doprawiacie czymś mielone, czy w sosie dopiero? Dziękuję

Gość gość
Najpierw posiekana cebulka i czosnek.Potem mięso. Podsmażam, potem podlewam bulionem żeby właśnie nie robiły się grudy. Dodaję pomidory w puszcze, podlewam sokiem pomidorowym. Doprawiam oregano, bazylią (mniej, bo nie przepadam), podlewam octem balsamicznym, sól, pieprz ziołowy. Duszę baaaaardzo długo, godzinę, czasem dłużej. Sos wychodzi przepyszny i właśnie rozdrobniony. Ale grunt to dobre mięso - z wieprzowiny Ci taki nie wyjdzie, najlepiej kupić kawałek wieprzowiny, wołowiny i samodzielnie zmielić. Gwarantowany sukces ;)

Gość gość
dusisz godzine ? omg to mielone suche jak wiór

Gość gość
Zwłaszcza, że dusi się w sosie :D :D Oj, matołku. Prawdziwe włoskie spaghetti robi się 3-4h na samym już gazie, z samymi pomidorami. Poczytaj trochę :)

Gość gość
Ja tez dusze godzine a czasmi i dluzej... zapach i smak miesa musi przejsc do sosu. Jesli dusisz zbyt krotko wszystko sie dobrze ze soba nie polaczy i masz osobno mieso i osobno sos pomidorowy. Mam przespis od rodowitego wlocha.

Gość gość
Rozdrabniam łyżka sol pieprz niw wychodzi mu kulki .Dodaje to do sosu czasami robie sama z pomidorów czasami gotowy w słoiki .Podgotowuje doprawiamy bazylia, oregano i gotowe.

Gość gość
Ja kiedyś patrzyłam jak robi spaghetti moja koleżanka: rozdrabniała mięso ugniataczką do ziemniaków :D :D :D Spróbuj, jeśli nie masz czasu na długie gotowanie sosu :D

Gość gość
Nazywasz autorkę matolem a sama nim jesteś. Godzinę p******ic się z sosem z pomidorami z puszki .Haha

Gość gość
gość dziś Fakt, godzina to trochę mało na dobry sos bolognese. Ja robiłam wczoraj i dopiero tak po ok. 2 godzinach zaczął mieć smak jaki mieć powinien :)

Gość gość
12:05 Straszne słownictwo. Z domu wyniosłaś czy zadałaś się z rynsztokiem?