Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość don diego w k***acie

Już 2x usłyszałem że nie zakłada się krawata do krótkiego rękawa.

Polecane posty

Gość don diego w
@ gość dziś w szanujących sie firmach na poziomie istniały zalecania ze buty zakrywały palce- dlaczego, dlatego ze to była praca, a nie plaża. x A rękawiczek nie kazali wam nosić w biurach? Przecież na plaży nie tylko palce stóp mogą się opalić ale i rąk. Mało tego, nawet twarz się czasem opali więc pewnie w tych twoich szanujących się firmach były przymusowe hidżaby albo burki :D :D :D

Gość gość
dooobra co to nas obchodzi, chodź sobie do pracy jak chcesz. masz nasze błogosławieństwo, tylko potem nie płacz tu na forum, że ci ktoś niemiłego w pracy mówi.

Gość gość
Nie nosi sie koszul z krotkim rekawiek ani do marynarek ani do krawata. Oczywiście na targach znajdziecie dużo dziwnych rzeczy ale to ohyda. Od razu kojarzy mi się z weselem na glebokiej wsi. Jeszce dodaj ze masz piekny kant zaprasowany na tym rekawku :):):):).

Gość don diego w
@ gość dziś Jeszce dodaj ze masz piekny kant zaprasowany na tym rekawku :) :) :) :) x Tak. A co w tym złego? Nie mów, że następny myśliciel od mody ubzdurał sobie, że od dziś kancik w rękawie jest zabroniony :D

Gość gość
A rękawiczek nie kazali wam nosić w biurach? Przecież na plaży nie tylko palce stóp mogą się opalić ale i rąk. Mało tego, nawet twarz się czasem opali więc pewnie w tych twoich szanujących się firmach były przymusowe hidżaby albo burki smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif xxxx wiem ze hejtujesz, ale nie bądź głupszy niż jest to społecznie akceptowalne

Gość don diego w
@ gość dziś wiem ze hejtujesz, ale nie bądź głupszy niż jest to społecznie akceptowalne x W którym momencie hejtuje? Zacytuj gdzie kogoś zwyzywałem, naubliżałem, itd. Czekam.

Gość don diego w
Czekam

Gość gość
Nie znam się na savoir vivre ubioru mężczyzny ale pewnych rzeczy się nie nosi jak np. skarpet do sandalow więc możliwe że do krótkiej koszuli krawata się nie nosi. Oczywiście możesz nawet w sukience chodzić ale licz się że ktoś zauważy niestosownosc i ci o tym powie.

Gość gość
Pewnie masz 45+ i jesteś kawalerem. Skoro powiedzieli Ci to w oczy to chyba muszą cisnąć beke za plecami :-)

Gość don diego w
@ gość dziś Nie znam się na savoir vivre ubioru mężczyzny ale pewnych rzeczy się nie nosi jak np. skarpet do sandalow. x Niby dlaczego? Mi zdarza się nosić skarpety do sandałów i to wcale nierzadko. Nie rozumiem dlaczego miałbym zrezygnować ze skarpet tylko dlatego, że ktoś kiedyś tak zadecydował i potem tak się utarło. Nie odpowiadam za czyjeś utarcia. Nie zamierzam też stosować się do tych utarć. Dziwię się, że wiele osób się stosuje i to najczęściej kosztem własnej wygody. Np. ktoś się kisi w długim rękawie i w marynarce bo tak wypada. Wypada to sztuczna szczęka z gęby :D Ale jak widać większość ludzi bardziej ceni zdanie innych niż swoje własne. Ja taki nie jestem. Dla mnie najważniejszym jestem ja sam. A to co sobie inni pomyślą, ich prywatne opinie, nie mają dla mnie większego znaczenia, o ile w ogóle mają jakiekolwiek znaczenie. Różnica między mną a innymi polega właśnie na tym, że ja znam swoją wartość i cenię się znacznie wyżej niż całą resztę świata razem wziętą.

Gość gość
Jeżeli Ty się dobrze z tym czujesz to ok, ale czemu ten temat? Widać nie do końca masz w nosie zdanie innych bo jednak je roztrzasasz :-)

Gość don diego w
@ gość dziś Skoro powiedzieli Ci to w oczy to chyba muszą cisnąć beke za plecami :) x Z Kopernika też wszyscy cisnęli bekę. Miał odwagę mieć własne zdanie i uważać, że Ziemia krąży wokół Słońca podczas gdy inni uważali odwrotnie bo od wieków utarło się, że Ziemia jest płaska i stanowi nieruchome centrum Wszechświata. Otóż to, że banda baranów rży jak konie jest zjawiskiem poniekąd normalnym. Barany właśnie dlatego są baranami, że są baranami. Logiczne. Ja na szczęście nie należę do grona niezbyt zaszczytnego grona i mam gdzieś co barany szepcą za plecami. Nie interesują mnie plotki. Dziś znowu jestem w koszulce z krótkim rękawem, zaprasowanym w kancik i mam krawat u szyi :)

Gość gość
Ale przyznaj, że masz 45+ end ju ar kawaler

Gość gość
A po co ci ten krawat w sumie?

Gość don diego w
@ gość dziś Jeżeli Ty się dobrze z tym czujesz to ok, ale czemu ten temat? Widać nie do końca masz w nosie zdanie innych bo jednak je roztrzasasz :) x Roztrząsam nie tyle zdanie innych co pewne globalne zjawisko niewolniczej wręcz uległości społeczeństwa względem pewnych niepisanych standardów które w rzeczywistości nie są żadnymi standardami a jedynie czyimiś prywatnymi wymysłami. Nie łódźmy się, przecież mechanizm powstawania tych standardów jest banalnie głupi. Ktoś kiedyś doszedł do wniosku, że do sandałów nie powinno się nosić skarpetek i powiedział o tym drugiej osobie, a ta druga powiedziała trzeciej i czwartej i tak pocztą pantoflową rozeszło się to na cały świat i dziś jest "standardem" :D W dokładnie identyczny sposób parę wieków wcześniej ktoś wpadł w Chinach na absurdalny pomysł, że najpiękniejsza stopa kobiety to mała stopa i od tamtej pory wszystkie matki zaczęły bandażować swoim córkom nogi, bo przecież chciały aby ich córki miały ładne stopy. Popatrz w internecie jak wygląda stopa po takim bandażowaniu. Karykatura! Do takich właśnie karykaturalnych wynaturzeń prowadzi ślepe stosowanie się do standardów mody. Dziś większość kobiet chodzi w butach na wysokim obcasie choć już od połowy lat 60-tych wiadomo, że jest to najbardziej szkodliwa forma obuwia. Ale damulka prędzej nabawi się karykaturalnych haluksów niż zdejmie obcas. Bo taka moda. Bo co inni powiedzą. Bo przecież chce, żeby jej nogi były "ładne" :D Szkoda tylko, że tak wiele kobiet przjmuje się własnymi nogami, a tak mało własnym myśleniem

Gość gość
08.09 Dobry wpis laski czytać to migiem

Gość don diego w
@ gość dziś 08.09 Dobry wpis laski czytać to migiem x Przeczytały. I dlatego zamilkły ;)

Gość śpięwefrotowych
don diego w dziś Roztrząsam nie tyle zdanie innych co pewne globalne zjawisko niewolniczej wręcz uległości społeczeństwa względem pewnych niepisanych standardów .... x Napisałeś o bandażowaniu stóp i haluksach, a ja jeszcze dorzucę słynne gorsety, nazywane już od XIV wieku "narzędziem tortur". "Jakie było ich zadanie to każdy chyba wie, ale mało kto wie o katastrofalnych skutkach ubocznych, a mimo to setki lat stanowiły standard mody. p.s. Rozkręcasz temat, a raczej kobitki mające narzucone standardy "myśleniowe". Tak trzymaj :D

Gość gość
Za tym że laski uciekają w standardy stoją w bardzo dużej mierze faceci. Podziekuj swojej płci. Gdy któraś od tych standardów odbiega w jakiś sposób od razu jest oceniania. Standardem nie jest depilacja ciała a tego się wręcz żąda od każdej. I jakoś nie wierzę żeby autor uważał owlosiona jak małpa kobietę (tak, tak niektóre tak właśnie wyglądają z natury) za atrakcyjna. Wszystkich norm narzuconych przez społeczeństwo nie można odrzucić bo na świecie zapanuje chaos.

Gość don diego z
@ gość dziś I jakoś nie wierzę żeby autor uważał owlosiona jak małpa kobietę (tak, tak niektóre tak właśnie wyglądają z natury) za atrakcyjna. x Zdziwisz się bardzo ale moja żona ma owlosioną broszkę. Trwało niemal rok przekonywanie, że kocham włoski, żeby przestała je bezsensownie golić, że czarny boberek jest czymś cudownym. Najpierw odpowiadała, że to względy higieniczne każą jej golić lecz kiedy pokazałem artykuł w jakimś babskim szmatławcu, że włoski stanowią właśnie naturalną biologiczną barierę i są milion razy bardziej zdrowsze niż narażona na infekcje ogolona psita to zmieniła śpiewkę, że ona tak lubi. Wtedy przypomniałem żonie jak mi opowiadała, że zacinała się podczas golenia, że niecierpi wręcz tego itd. Dopiero gdy czarno na biały wykazałem, że robi to wyłącznie z powodu jakiejś absurdalnej mody poddała się przestała golić. Wygląda prześlicznie z boberkiem :) :) :)

Gość śpięwefrotowych
gość dziś Za tym że laski uciekają w standardy stoją w bardzo dużej mierze faceci... x Te "laski" jak je nazywasz, jakby miały własny rozum i nie były najczęściej puste, to by w nic nie uciekały. Tylko tworzyły swój własny niepowtarzalny styl, a nie stawały się stutysięczną kopią-klonem.

Gość gość
Jak wygląda kobieta mająca rozum? Zresztą w d***e to mam. Każdym ma prawo do bycia pustym glupkiem.

Gość gość
Jak sama nazwa wskazuje krawata nie nosi się do tiszerta w przeciwieństwie do muszki.

Gość gość
gość dziś ty masz wrodzoną głupotę czy nabytą? wygoogluj sobie co to koszula z krótkim rękawem, a co to t-shirt. A mucha to ci pod nosem lata

Gość gość
Bo koszule z krótkim rękawem były stworzone nie do krawata, oto kilka przykład: 1.Już w pierwszej dekadzie XX wieku koszule z krótkim rękawem były dość popularne w Stanach Zjednoczonych. Można je zobaczyć w reklamach prasowych z tamtego okresu. Był to element stroju sportowego (głównie golf, tenis i sporty wodne). Kilka lat później na zawodowych kortach pojawiły się koszule z odciętym rękawem. Nosił je m.in. Rene Lacoste, jeden z najlepszych tenisistów tamtych czasów. Taka koszula była dla niego inspiracją do stworzenia dzianinowej koszulki polo, która dość szybko stała się podstawowym elementem stroju tenisowego 2.Na początku XX wieku, koszule z krótkim rękawem były chętnie noszone także w innych kręgach. Jednym z przykładów są ubrania myśliwych z tamtego okresu. Był to czas fascynacji Afryką i wypraw na safari zamożnych elit brytyjskich i amerykańskich. 3.Jeszcze innym źródłem takich koszul były służby mundurowe. Zaczęło się od oddziałów wojskowych stacjonujących w upalnych krajach. Żołnierze otrzymywali lżejsze i jaśniejsze uniformy, a jednym z elementów były koszule z krótkim rękawem, które później zapożyczyli policjanci i inne służby mundurowe wiecej informacji: https://mrvintage.pl/2015/08/jak-jest-tym-krotkim-rekawem-koszuli.html

Gość gość
Juz wiem skąd tu u większości babskiego towarzystwa taka piana, bo one nie odróżniają koszuli z krótkim rękawem od t-shirta, koszulki pollo :D:D:D no tak całe życie w kuchni za chłopem co na niedziele zmienia flanelę na t-shirt i dla nich na tym świat się kończy :D

Gość don diego w
@ gość dziś Za tym że laski uciekają w standardy stoją w bardzo dużej mierze faceci. Podziekuj swojej płci. Gdy któraś od tych standardów odbiega w jakiś sposób od razu jest oceniania. x Oczywiście, że jest oceniana. Tak samo jak ja w tej chwili jestem oceniamy w pracy przez biurwy i tu na kafe. Tyle że ja swój rozum mam i nie zamierzam zmieniać zdania w kwestii rękawka i krawata tylko dlatego, że jakaś biurwa ma zdanie odmienne od mojego. To samo powinno działać w druga stronę. Gdyby kobiety, podobno takie wyzwolone, równouprawnione i wyemancypowane, pokazały facetom faka i nie stosowały się do głupich kanonów mody to nie byłoby problemu. Pytanie. Ilu jest ludzi świadomych i na tyle odważnych by mieć własne zdanie? Ja znam jedną taką osobę. Siebie. Ale być może w innych miastach istnieją podobne mi pojedyncze osobniki.

Gość don diego w
@ gość dziś Wszystkich norm narzuconych przez społeczeństwo nie można odrzucić bo na świecie zapanuje chaos. x Co innego norma prawna (np. jeździmy po ulicy prawą stroną), a zupełnie co innego czyjeś niepisane widzimisię wykluczające założenie krótkiego rękawka do krawata. Zgadzam się, że pewne uregulowania prawne muszą istnieć bo inaczej rzeczywiście zgubilibyśmy się w narastającym chaosie. Nie sądzę jednak by uregulowane prawem były jakieś przygłupawe standardy modowe :)

Gość gość
Akurat te standardy nie są przygłupawe. Przygłupawi są tylko ci którzy je krytykują i nie przestrzegają. Kulturalny człowiek będzie je przestrzegał, a warchoł będzie je odrzucał i wymyślał swoje teorie.

Gość don diego w
@ gość dziś Akurat te standardy nie są przygłupawe. Przygłupawi są tylko ci którzy je krytykują i nie przestrzegają. Kulturalny człowiek będzie je przestrzegał, a warchoł będzie je odrzucał i wymyślał swoje teorie. x A który człowiek jest bardziej kulturalny: ten który logicznie uzasadnia swoje teorie czy ten który z braku argumentów obrzuca innych epitetami typu warchoł, przygłup, itp.? Coś mi się wydaje, że mocno się poślizgnąłeś/poślizgnęłaś na własnej wypowiedzi :)