Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DO MAM, co byście zrobiły? proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

witam Was Mamy, Mam nielada orzech do zgryzienia. Mianowicie muszę zatrudnić nianię (po castingu zostały dwie kandydatki) i tak, która byście wybrały na moim miejscu? Kandydatka nr 1: -Młoda (22l.), bezdzietna, nie studiuje - Ładna, długie paznokcie, mocno podkreślone rzęsy,ubrana skromnie - Nie pali papierosów - Dziecko złapalo praktycznie od razu kontakt na pierwszym spotkaniu z nia - ładnie się wyslawia Kandydatka nr 2: - starsza (50 lat), odchodne dwoje dzieci, bezrobotna - Skromna, czysta, nieumalowana, - Dziecko dopiero po jakimś czasie "zaczęło się otwierać na nią" - Trochę głos dziwny, nie wygląda na alkoholiczke ale tak jakby miała przepity głos? A może nie wiem taki po prostu ma, - Była szczera i niezawyzala poprzednich dochodów jako niania i była bardzo zadowolona z zaproponowanym przez nas wynagrodzeniu - Taka w sumie prosta (ale nie prostaczka) - Chętna do pracy choćby od zaraz na dluuuugi czas I teraz tak, widzac jak dziecko się zachowuje przy jednej i drugiej bardziej sklanialam się do młodej 22letniej, i Zadzwoniłam do niej zapytać czy będzie zainteresowana pracą odpowiedziała tak:" nie mam nic lepszego Teraz więc tak" - i tu się trochę zdziwiłam bo zależy mi na dłuższej współpracy a tu zapaliła mi się lampka,że skoro ma takie podejście to z dnia na dzień zostanę bez niani bo coś lepszego znajdzie i zapytałam na jaki czas chciałaby podpisać umowę próbna czy na miesiąc czy 3 licząc, że wybierze ta dłuższą(warunki się nie zmienia jak podpiszemy załóżmy na rok) chciałam tylko zorientować się czy interesuje ja na dłużej współpraca. Wybrała na miesiąc i tu jest ten orzech - co może oznaczać, że po świętach z dnia na dzień może odmówić przedłużenia umowy i zostanę bez niani. Zatem kogo wybrać?

Gość gość
jasne- 22 latka będzie na lata uwiązana umową przy twoim dziecku za 7 zł na godzinę, albo podobnie badziewne pieniądze. jak jej dziecko da w kość to zaraz zwinie żagle i bardzo dobrze- sama się zajmuj swoim dzieckiem, albo oddaj do żłobka. trzeba być w tych czasach idiotą, by się zajmować cudzym dzieckiem.

Gość gość
16:10 ignore :-)

Gość gość
Ja miałam dwie nianie, obie młode (jedna 21, druga 22 jak zaczynały ) i wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni. Także skłaniałabym się ku młodej. Jednak w tym przypadku wszystko wskazuje na to, że faktycznie praca u was byłaby tylko na chwilę .

Gość agusia998877
a ile placisz na godzine

Gość gość
Chyba starsza. Sama mialam 2 panie w wieku 35 i 39 i przyszly obie na miesiac, bo one jednak szukaja innej pracy. Znalazlam panoa w wieku 64 lat i to byl strzal w 10. Chociaz tez trzeba uwazac, bo przed nia zglosila sie tez starsza pani i byla dziwna.

Gość gość
Ja bym wziela ta starsza, Wieksze doswiadczenie i nie figle w glowie. Dzieciak sie przyzwyczai do tej mlodej a ona odejdzie po krotkim czasie. Najepsza rada to zamontowac kamere. Przykre ale konieczne.

Gość gość
No właśnie jestem w potrzasku, na początku nie chciałam młodej bo wiadomo -młodość ma swoje "odchyly :-) " Ale przychodziły takie kobiety dziwne, od drzwi narzucajace swoje zasady,dziecko wręcz płakało na.ich widok,że dałam szanse młodej. I najpewniej wybrałbym ja ale po tej rozmowie,że ona nie ma nic lepszego że po prostu zwatpilam. Ta starsza jako pierwsza (biorąc pod uwagę wiek) nic mi nie narzucala, była w miarę normalna, uśmiechnieta, dziecko po jakimś czasie zaczęło się trochę z nią bawić. Na pewno byłaby wdzięczna bo jak to określiła potrzebuje pracy i może przyjść od jutra nawet. Nie napisze ile zaproponowałam bo się rozpeta gunwoburza. Obie były zadowolone z zarobków jakie zaporonowalismy.

Gość gość
16:18 wiem, wiem już rozglądam się na allegro. Że mimo wszystko kamera musi być Otóż to. Z młoda od razu złapała kontakt ale co zrobię jak po wypłacie jej już nie zobaczę, z drugiej strony ta starsza pewniejsza i gotowa przyjść choćby jutro. Mimo,że dziecko od razu nie było przekonane do niej.

Gość gość
U nas ta starsza pani byla fajna i ciepla osoba. Bawila sie z corka, zabierala na plac czy rysowaly. Te mlodsze panie zawsze wygladaly na znudzone, zreszta corka nie lubila ich za bardzo. Jedna w ostatni dzien opieki juz ubrana pod domem na mnie czekala z dzieckiem i kluczami. A tym, ze dziecko nie pala wielka sympatia od razu do obcej osoby bym sie nie kierowala. Ile ma dziecko? Moja byla w tym wieku gdzie sama potrafila opowiedziec co sie dzialo.

Młoda jest na pewno wesoła, energiczna, ładna, ma przyjemny głos i nic dzinwego, że dziecko szybko ją polubilo...wymyśli mu tysiące zabaw, nauczy wielu rzeczy...to byłby dobry wybór ale jesli dostanie lepszą ofertę to natychmiast porzuci pracę u Ciebie. Starsza ma doświadczenie i bardzo zależy jej na pracy więc nie zostawi Cię z dnia na dzień. Dziecko może potrzebować nieco więcej czasu aby się z nią oswoić, może też tak jak Ty zwraca uwagę na jej głos...ale jesli pierwsze lody przełamane będzie lepiej. Mojej mamie głos zmienił się po chorobie i operacji usunięcia tarczycy, może ona też ma jakieś problemy zdrowotne??? Kamera to bardzo dobry pomysł. Robiłaś jakiś dzień próbny?

Gość gość
16:33, 13 miesiecy. Masz rację chyba pokieruje się rozsądkiem, wybiorę ta starszą. Roskolala, też masz rację, może to ten głos. I może faktycznie przelamie się z czasem. Dzień próbny dopiero przed nami. Dlatego Zadzwoniłam do młodej żeby zaprosić na te pół dnia żeby zobaczyć co i jak gdy ja np. Wyjdę na 2 h. Kamera nie wiem którą wybrać? Będąc w pracy nie będę mogła patrzeć na bieżąco a te kamery co są to nagrywają tylko na godzinę (tyle pojemność pamięci)