Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję swędzenie w okolicach wejścia do pochwy czy to grzybica?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od kilku dni strasznie swędzi mnie przy wejściu do pochwy i mam takie gęste białe upławy, czy to grzybica? Nie miałam jeszcze żadnego zbliżenia z chłopakiem ani nie byłam na basenie, staram się bardzo dbać o tamte okolice. Już wcześniej mnie tam swędziało, ale nigdy aż tak, jak teraz. Ostatnio korzystałam z toalety w szkole, czy to może być od tego? Czy powinnam iść do ginekologa? Wstydzę się powiedzieć o tym mamie nie wiem co robić. Mam 16 lat. Może są jakieś domowe sposoby na to? Bo na lekcjach nie mogę usiedzieć i się w nocy ciągle budzę :(

Gość gość
ja dostałam spodnie od sąsiadki ,mama mi je przekazała i prosiła żebym przymierzyła,spodnie były bardzo obcisłe na następny dzień strasznie swędziało i białe grudkowate upławy się pojawiły.masakraWalcze z tym już spory czas bezskutecznie.Jednego partnera mam i jest nim mąż choć i tak nie sypiam z nim od wielu lat.

Gość gość
Może używasz nieodpowiednich wkładek lub podpasek, nieodpowiednia higiena,masturbacja? Przyczyn może być wiele.

Gość gość
Nie używam podpasek. A okres ostatnio miałam jakieś półtora miesiąca temu, bo mam nieregularny. Od masturbacji też na pewno nie, bo tego nie robię. O higienę dbam, gole włosy tam bo podobno to też wpływa na rozwój jakichś świństw. Czy są może jakieś leki bez recepty na to?

Gość gość
A może używasz nieodpowiedniego proszku do prania bielizny,te miejsca są bardzo wrażliwe i delikatne,może to na wskutek depilacji,moja rada jest taka abyś udała się do apteki i kupiła sobie jakiś środek do higieny intymnej, możesz też przecież poradzić się w aptece, na pewno ci pomogą.

Gość gość
I przepraszam że wyskoczyłam z tą masturbacją,wcale cię o to nie posądzam,po prostu chciałam pomóc.