Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cc na życzenie???

Polecane posty

Gość gość
12.42 Mogłaś sobie wybrać, bo tak czy mogłaś wybrać bo były wskazanie medyczne (prawdziwe a nie wymyślona tokofobia?) Zresztą założę się, że gdyby to był lekarz na NFZ to mogłabyś sobie wybrać co najwyżej paskudną zupę ze szpitalnej stołówki, a nie rodzaj porodu.

gość dziś Poczytaj statystyki o dzieciach karmionych mm i kp. Poczytaj statsytyki o dzieciach urodzonych sn i tych z operacji. No ale w sumie spoko, za 30 lat moja córka będzie prezesem a twoja będzie sprzątaczką:

Gość gość
13.59 Tak, szczególnie przy ułożeniu miednicowym jak u mnie... Bez jaj. Zgadzam się jednak, że problem jest szerszy. Nie chodzi o to który poród jest lepszy, ale o to jak pacjentki się gimnastykują jak koń pod górę byle mieć cc, kopertę dla ordynatora, czekoladki dla położnej, kawa dla salowej. No japrdl... Naprawdę was nie razi łapówkarstwo? Wylądujecie na stare lata na geriatrii i te wasze dzieci urodzone cc na lewo, za łapówkę też będą musiały łapówkę dać. Koło się kręci. Dajecie to biorą.

Gość gość
14.00 No i cacy, że przynajmniej oficjalnie w prywatnej klinice, a nie lewizna u ordynatora na nfz. To się chwali.

Gość gość
A co mnie obchodzi twoja siostra? Rozumiem, że ciotka salowa, według twojej teorii, urodzone przez cc. Skoro tylko salowa to pewnie tak... Ja nie mam nic do cc, mam za to do chachmęcenia i łapówek.

Gość gość
Kurwa, debilko, jedne miały po 12 dzieci, a inne umierały razem z dzieckiem przy pierwszym porodzie. Co ty myślisz? Że każda jedna miała 12 dzieci?

Gość gość
No popatrz, popatrz. Mnie mama urodziła przez cesarskie cięcie, piersią nie karmiła i sprzątaczką nie zostałam. Za to twoja ciotka, pewnie urodzona SN, jest najniższym personelem w szpitalu więc twoja teoria upadła.

Gość gość
Nawet królowe umierały przy porodach, chociaż miały najlepsza możliwą w tamtych czasach opiekę. Pewnie, że były kobiety, dla których poród to było jak zrobienie kupy. Rodziły po 12 dzieci, a tydzień po porodzie szły zapieprzać w polu i nic im nie było. Ale śmiertelność kobiet i noworodków była bardzo duża.

Gość gość
14:06 U mnie w szpitalu nawet nie można sobie załatwić cc za pieniądze ponieważ ordynator jest dość konserwatywny w tej materii i jeśli ie ma ewidentnych wskazań, to nie ma opcji na CC. I tak, wolałam w prywatnej klinice mimo wskazań ponieważ standard opieki jest zdecydowanie lepszy niż w państwowym szpitalu.

Gość gość
mamuniaameleczki wczoraj Ty to jesteś faktycznie idiotką! Czytasz co ja piszę? 43 tydzień ciąży kretynko, a do tego 30godzinny poród, bo akcja niesamowicie wolno szła pomimo oksytocyny. Te 30 godzin jest od odejścia wód płodowych. Jeszcze godzina i miałabym roślinkę w domu idiotko i uj by dało oddychanie. Masaż krocza? Dziękuję postoję, tak mnie położna wymasowała, że mam dość na długie lata. Chcesz trochę tego bólu? I wiesz co? Zaskoczę cię, dałam radę. Ale to wyglądało tak, że z góry lekarz dziecko wypychał, a z dołu położna ciągnęła za główkę. Że ja mam teraz w domu piękną, inteligentną 17latkę, że jej nie uszkodzono podczas porodu, że nie było niedotlenienia, to jest po prostu cud, a ty mi śmiesz wyskakiwać, że ja taka delikatna? 3 wskazania do cc kretynko. Drugie dziecko tak samo duże, ale urodzone w 42 tygodniu. Również sn. Efekt? Złamany obojczyk, który do teraz dziecko boli. Wyżyj się szmato, na tych ąę, co się boją wiaderka pomiędzy nogami i płacą za lewe cc. Dzieci miałaś pewnie po 3kg i się mądrzysz. Szpitale powinny mieć w ofercie cc na życzenie. Tak jak mozesz sobie zapłacić za osobną salę, za usg, za rtg, to tak samo cc na życzenie powinno być w ofercie. 3 tysie za cc, z czego szpital płaci 1000 persolnelowi, a 2 dla szpitala. I żadnemu dziecku narażonemu na komplikacje podczas sn nie stałaby się krzywda.

Gość gość
Ja jestem po cc i uważam że to ciężka operacja ale najlepsze rozwiązanie dla matki i dziecka. :) Cieszę się że urodziłam przez cc

Gość gość
14:00 mogłam wybrać, bo wskazanie miałam względne. Spora część lekarzy przy takim wskazaniu nie daje wyboru. Tak do lekarza chodziłam i chodzę prywatnie, tyle że od nie pracuje w szpitalu w którym rodzilam. A jak poszłam na kwalifikację to lekarz śmiało mógł zakwestionowac moje skierowanie i nie zakwalifikować mnie do zabiegu. Tyle, że części lekarzy wisi to jak babka będzie rodziła. Są tacy, ktorzy będą cisnąć na sn choćby nie wiem co a są tacy którzy bez problemu robią cc. Z tymi samymi wskazaniami koleżanka w innym szpitalu rodziła sn, co skończyło się mało fajnie.

Gość gość
Tu autorka postu . To moje 2 dziecko . 1 urodzone sn .Jednak nie chce drugi raz przezywac takiej traumy , niewyobrazalnego bólu .Więc stąd moje pytanie o cc .i nie jestem złą matka , nie mam oporów wstawac do dziecka w nocy ... niektóre kobieta mają dziwny tok myslenia ...

Gość gość
Za darmo to można dostać na życzenie w Polsce w mordę w ciemnej uliczce, a nie cc.

Gość gość
Ja miałam cc na życzenie w prywatnej klinice. Nie żałuję. Fakt, że kosztowało to niemało- zrobiliśmy rodzinną zrzutkę i uzbieraliśmy ile trzeba. Nie bolało jakoś tragicznie zaraz po, dało się funkcjonować i zająć dzieckiem. Kluczem jest szybkie spionizowanie i zaciśnięcie zębów. Moja koleżanka niedanwo rodziła SN- zdecydowanie szybciej doszłam do siebie. 4 dnia po operacji mogłam wyjść na spacer z psem (powoli bo powoli...) a ona ledwo funkcjonowała przez pęknięcie krocza 3 stopnia. Mam gdzieś matki potępiające mój wybór. Przy mojej posturze (81cm w biodrach) poród sn dziecka prawie 4 kilo z pewnością nie byłby bułką z masłem. Nie będę reklamować kliniki- kto chce, ten znajdzie prywatną porodówkę we Wrocławiu. Lekarze wspaniali, położne to ANIOŁY, jedzenie pyszne, warunki jak w SPA.

Gość gość
Przynajmniej nie bawiłaś się w dawanie kopert i prezentów.

Gość gość
Jak można sie rozmnażać mając 80cm w biodrach, przecież to dla kobiety prawie jak kalectwo i problemy z porodem murowane. Nie zazdroszczę, a i małżonek jakiś nie teges, ze mu sie chłopięca figura podoba. P********e do kwadratu :D

Gość gość
gość dziś No cóż, nie mam wpływu na swój wygląd, na drobne kości i bardzo niski wzrost. Takie geny. A co do mojego małżonka- to jego sprawa, co mu się podoba...Widocznie widzi u mnie inne zalety. Mimo wszystko- pozdrawiam i życzę Pani, by potrafiła ocenić człowieka nie przez pryzmat jego wyglądu- lecz serca. Może kiedyś jakaś lekarka o wyjątkowo niskim wzroście i bardzo wąskich biodrach uratuje Pani życie i przekona się Pani, że jej "kalectwo" nie przeszkodziło jej w życiu i że można być wartościowym człowiekiem mimo chłopięcej figury?

Gość helojza
Kobiety o tak wąskich biodrach i niskim wzroście nie zostają lekarkami:D Jest udowodnione naukowo, że im mniejsze dziecko przy porodzie tym głupsze, że mały wzrost to niska inteligencja. Takie są fakty! Jak jesteś takim chudzielcem to pewnie jesteś zwykłą sprzątaczką albo kretynką z kasy w markecie. Nie pozdrawiam idiotki o wąskich biodrach!!! Ps. Te dziecko to chyba z in vitro bo żaden facet na taką chudą nie poleci...

Gość gość
Taaaa, rozmnażajcie się przy 80cm w biodrach, krójcie się na potęgę, rodźcie dziewczynki też z wąskimi biodrami po was, a za 20 lat one też będą musiały iść pod nóż, żeby cokolwiek urodzić. I wyrośnie nam cala generacja takich babochłopczyków niezdolnych do naturalnego porodu. Brawo dla was!

Gość gość
Czyli, że kobiety o wąskich biodrach nie powinny zachodzić w ciążę? To może wprowadźmy jeszcze przymusową sterylizację: za wysokich, za chudych, rudych, o śniadej karnacji, małych piersiach, piegowatych... Wspaniałe podejście. Masz wąskie biodra- nie zachodź w ciążę!

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że w razie wypadku odmawia pani leczenia przez osobę o wąskich biodrach. Rozumiem, że nie wyśle pani dzieci do szkoły gdzie pracują nauczycielki o wąskich biodrach. Rozumiem, że jeśli kiedyś będzie pani potrzebować pomocy to może jej udzielić tylko kobieta co ma minimum 95 cm w biodrach, inaczej woli pani umrzeć.

Gość gość
Aż mnie zatkało. Współczuję Pani dzieciom- oby córka nie miała zbyt wąskich bioder bo jeszcze gotowa ją Pani za to zabić czy coś...

Gość gość
Ludzie, nikt tu nikogo nie chce zabijać, ale taki korek 80cm w biodrach mógłby się naprawdę zastanowić, czy powinien podejmować się rodzenia. Bo naturalnie nie da rady, a nawet jak zrobią cc,to na takim drobnym brzuchu ma się od razu bliznę od biodra do biodra. Dziękuję bardzo. A o moją córkę to się nie ma co martwić, bo będzie mieć zdrową kobiecą budowę jak wszyscy w naszej rodzinie.

Gość gość
Czyli dla niskich i szczupłych przymusowa sterylizacja?

Gość gość
Oby poza tymi szerokimi biodrami córka miała empatię i umiała doceniać ludzi za to, jacy są- a nie po wyglądzie. Mi bardziej zależy, by moje dziecko było dobrym czlowiekiem niż by miało wystarczająco szerokie biodra; by było mądre i potrafiące kochać sercem nie oczami- ale co kto lubi...