Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kubeczek menstruacyjny

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 13 lat i chciałbym używać kubeczka menstruacyjnego. Niestety moja mama jest bardzo sceptycznie nastawiona do niego. Jak przekonać mamę do niego? Jak wytłumaczyć jej że mimo to że jest wewnątrz ciała to jest on bezpieczny dla zdrowia?

Gość gość
On nie jest bezpieczny dla dziecka. Nie dziwie sie twojej mamie.

Gość gość
Mama ma rację. Łatwiej wsunąc podpaskę, tampon, niż pchac do c. i. p. y silikon - zupełnie sztuczny. Mama może wie, że taki kubeczek to tabletki do sterylizacji, pojemnik do sterylizacji, szczoteczka do mycia tego otworka i szorowanie tych prążków, by nie została, osiadla tam krew. Teraz jest wielki boom i szum na to, ale nie wiadomo, co takie ciało obce może powodować po np. 10,20,30-tu latach w dobie coraz częstszych grzybic, zapalen i nowotworów.

Gość gość
Już lepiej używaj tamponow.

Gość gość
Ja próbowałam używać tego kilka razy. I choć włożyć jakoś włożyłam to podczas wyjmowania za każdym razem krew z niego wypływała, poza tym było to bolesne. Nie dość,że masz kubeczek w środku to jeszcze musisz włożyć dwa palce,żeby go wyjąć. U mnie się to kompletnie nie sprawdziło.

Gość gość
Jak 13 letnia dziewica chce sobie włożyć kubek do pochwy? :O

Gość gość
tym bardziej, ze 13 latka to dziewica. jak ona tam chce wlozyc 2 palce i wyciagnac pełny kubek to ja nie wiem :D

Gość gość
13 lat i taaki problem. Dowaginowy imbryczk hahaha. Już pokreciło te dzieciaki. Wczesniej była 13 stka chcaca porad n/t analnego seksu!! Teraz następna lolitka, co rowniez na bakier z gramatyka ale na "ty" z fiutem od przedszkola. Ale zna 160 znaków i ma pelnego laików szajsbuka, więc już jej nic więcej do życia nie potrzeba! .....oczywiście poza rzeczonym kubeczkiem ;)))

Gość gość
Przecież ajtorem jest facet napisal 'chcialbym'.

Gość gość
(23:11) Autorka dziewica przestała już być z pewnościa dawno. Dzisiejsze lolitki zanim wezmą smoczek do buzi, dla wprawy robią loda koledze ze żłobka. Niestety w większości widać , że to zwichniete pokolenie. Strach pomyśleć, co zrodza takie skrzywione emocjonalnie istoty.

Gość gość
gość dziś żartujesz sobie teraz? Ja w wieku 13 lat latałam po placu zabaw, właziłam na drzewa i bawiłam się lalkami. Tzn wiadomo, że miesiączkę już w tym wieku miałam od paru lat, ale nigdy nie przyszłoby do głowy robić z tego jakiegoś użytku. :o

Gość gość
To prowo a debile sie nabierają

Gość gość
gość dziś To prowo a debile sie nabierają x debil to napisal twoj komentarz ;)

Gość gość
Debil tylko uwierzy w taka prowokacje zwlaszcza z bledem ztylistycznym 'CHCIALBYM' na początku zdania. Gamoniu.

Gość gość
Gdybyś miał chociaż trochę pojęcia kto i z czym przychodzi do ginekologa to byś siebie nazwał debilem, a nie kogoś kto stara się dobrze doradzić.