Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwa narkoza u dentysty ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że ostatnio byłam u dentysty, który nagadał mi, że takich zębów jak moje to nigdy w życiu nie widział, było w nich więcej dziur, niż w serze szwajcarskim, być może to jest prawda, ponieważ ja 15 lat nie byłam u dentysty z powodu strachu, tzn. usuwanie kamienia jest bezbolesne tak naprawdę i to dam sobie zrobić, ale nie dam sobie zrobić borowania, miałam to właśnie te 15 lat temu i jedyne co pamiętam to ból, od tego czasu unikam tego jak ognia, nie piszcie mi tutaj rad typu "weź się w garść, to wcale tak nie boli" czy weź ziółek się napij na uspokojenie przed, bo zapewniam was to na mnie nie zadziała, zasiądę na fotelu z myślą o tym, ze mam mieć borowanie i nic mi nie pomoże, więc tylko w narkozie widzę nadzieję. Wiem, że kategoria zła, ale ciężko na to pytanie było mi znaleźć odpowiednią, a myślę, że będą tutaj osoby co mi pomogą

Gość gość
u nas robią zęby pod narkozą,w wybrane dni tygodnia bo musi być anestezjolog...oczywiście jest to dodatkowo płatne ale nie wiem ile,pewnie pare stówek.Ja też panicznie boje się dentysty,ostatnio byłam w pierwszym trymestrze ciąży czyli standardowe znieczulenie odpadało ,dali mi jakieś śmieszne które w ogóle nie działało moim zdaniem i teraz jeśli miałabym coś zrobić,a mam co to tylko pod narkozą choćby to miało kosztować 1000zł.trudno,zapożyczę się;(

Gość gość
Pod narkoza mozna ale po co? Tak sie leczy chorym.psyhicznie i dzieci... Teraz sa takie znieczulenia ze ci glowe urwie i bys nie poczula

Gość gość
ja tez autorko miałam dentofobię, i obecnie odeszła do przeszłosci. Polece ci zeby isc do jakiejs kliniki co maja wypasione gabinety z b dobrym sprzętem, w Poznaniu to np. klinika Kwiatek... Ja obecnie nie czuje juz nawet wyrywania, a kiedys wyłam przy borowaniu. Serio. Ale i tak jestes dobra, ze tyle lat wytrzymałas bez dentysty. Ja i tak musiałam co jakis czas chodzic czolgając sie z bólu, teraz mam 39 lat i brak 9 zębów... :( Ale w b dobrym gabinecie nic nie czuje. Jedynym wyjątkiem moze byc stan zapalny, ale wtedy najprosciej płukac ten ząb jeden dzien szałwia.

Gość gość
Jest możliwa narkoza. Tyle że ja, z piekielną dentofobią, też zwlekałam bardzo długo z wizytą, ale przekonałam się że są teraz znieczulenia jak dla konia, pół twarzy miałam sztywne jeszcze jakiś czas po wyjściu ale nie czułam kompletnie nic. Nie ma mowy o borowaniu "na żywca". Dodatkowo zamykam oczy, włączam sobie muzykę na słuchawki i naprawdę daję radę :) A dentystę który pozwala sobie na takie komentarze radzę zmienić... raz byłam w szpitalu, dentystka spytała czy zgadzam się na badanie i przegląd robione przez stażystę. I stażysta zaczął właśnie coś komentować że pani ma bardzo podniszczone zęby... opierniczyła go z góry na dół że pani przecież po to przyszła żeby o nie zadbać i bardzo dobrze zrobiła, a tego typu uwagi są nie na miejscu. Tak, wiem że zniszczone zęby to mega wstyd, obciach i w ogóle, ale jak człowiek się przełamie i z trzęsącymi się kolanami idzie do tego gabinetu, to chce się tam czuć na miejscu i dobrze przyjęty, a nie upokarzany przez lekarza. To tak jakby dietetyk komentował skrzywiony że przychodzi kobieta z nadwagą i jak można się tak zapuścić...