Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia922222

Zarobki

Polecane posty

Gość Klaudia922222

Witam drogie forumowiczki, chcę zadać takie pytanie, a mianowicie wychodzę za mąż w maju, mój przyszły mąż stwierdził, że musi poszukać jakiegoś dodatkowego zarobku, ponieważ twierdzi, że może nam nie wystarczyć, a ja chciała bym go jednak mieć często przy sobie. Stąd moje pytanie, jeśli jego zarobki to ok 4000 netto, plus moje wiadomo jakie możliwości ok 1500zł wystarczy na w miarę przyzwoite życie? czy jego dodatkowa praca jest konieczna ? ma dom na wsi który jest jego. Proszę o brak hejtu, po prostu mieszkałam do tej pory z rodzicami i nie musiałam się martwić o tego typu sprawy. Pozdrawiam i licze na szczere opinie

Gość Klaudia92222
up

Gość gość
" plus moje wiadomo jakie możliwości ok 1500zł" proszę Cię dziewczyno, nie pisz takich rzeczy bo obrażasz kobiety.

Gość Klaudia92222
Piszę o moich możliwościach, czyli pracy w sklepie itp. nie o możliwościach wszystkich kobiet.

Gość gość
Więc nie pisz, że "wiadomo". A co do tematu to wszystko zależy od standardów, dla jednego 5,5k to będzie super życie a dla innych biedowanie. Przeciętnie młody facet zarabia w Pl 2-3k, kobieta 1,5-2,5k, wiec młodzi ludzie żyją normalnie za 3,5k. Ale znam i takich, gdzie 7k nie wystarcza.

Gość gość
A jeszcze zależy, ile i jak szybko chcecie mieć dzieci i jakie są możliwości awansu i podwyżki dla każdego z Was w najbliższym czasie.

Gość Klaudia92222
dziękuję za zrozumienie, chodziło mi po prostu o to, czy z takich kwot da się żyć przyzwoicie i odłożyć na np. kilka dni nad morzem w sezonie letnim, nie mamy luksusowych wymagań.

Gość gość
Eh, sorki, że tak ostro zaczęłam odpisywać, ciężki dzień w pracy :) Myślę, że spokojnie da się żyć, a Twój przyszły mąż myśli może już o zabezpieczeniu przyszłości, oszczędnościach. 4k to sporo w każdym razie i nie wydaje mi się, że koniecznie potrzebuje brać dodatkową pracę, ale niech ktoś jeszcze się wypowie, bo ja już od jakiegoś czasu poza granicami kraju.

Gość gość
tak zasadniczo to ważniejsze od tego ile się zarabia jest to ile się wydaje i jakie sie ma oczekiwania, jeden odłoży z niewielkiej pensji a drugiemu nawet z wysokiej wypłaty braknie na życie

Gość Klaudia92222
o coś takiego właśnie mi chodziło, ja po prostu mierzę w swój stan pod względem przyszłych dzieci, które oboje chcemy, czyli dwójkę, więc wiem, że na wielką karierę nie mam szans, ale chcę mu pomóc, problem polega w tym, że teść posiada firmę, od której mój przyszły mąż chce się odciąć, a jednocześnie nie chce odstawać aż tak bardzo od poziomu rodziny, żeby nie wzbudzać litości czy częstej "chęci pomocy" swojego brata czy taty, mój budżet to raczej na bieżące wydatki, on jest kier. magazynu i ma obiecaną podwyżkę do 5k więc być może nie będzie tak źle jak mu się wydaje, ale naprawdę dziękuję za twoją opinię.

Gość Klaudia922222
Czy on może być striptizerem jak ma dużego?

Gość Klaudia92222
jedna 2 ci się za dużo wpisała:) nie, raczej twoje homoseksualne zapędy nie będą go bawić

Gość gość
Eh, XXI w. a podszywy nie potrafią kopiuj-wklej zrobić :D