Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sfrustrowany gość

Jak się przekwalifikować?

Polecane posty

Gość Sfrustrowany gość

Pracuję jako magazynier i mam tego serdecznie dość. Ostatnio znalazłem ciekawą ofertę pracy na stanowisku handlowa w firmie sprzedającej sprzęt sportowy. Myslę, że sprawdziłbym się w takiej roli, ale nigdy nie mialem szansy spróbować i boję się, że bedę pracował fizycznie do końca życia. Jestem inteligentny, znam dwa języki, z jednego mam certyfikat na poziomie c1, a drugi komunikatywnie. Największa przeszkodą jest brak doświadczenia w jakiejkolwiek pracy biurowej i brak studiów, skonczyłem tylko ogólniak. Nie mogę sobie pozwolić na darmowe staże, bo utrzymuje się samodzielnie. Mam 27 lat. Jakieś rady, sugestie?

Gość gość
ten język to jaki jak? jak dobrze wyglądasz to może jakaś praca w hotelu

Gość gość
myslales o tym zeby rzucic prace i pojsc do posredniaka? Oni sa w stanie zasponsorowac Ci nawet drogie kursy, mozesz nawet je sam wybrac zebys podniosl swoje kwalifikacje. Wazne zebys sam byl zdeterminowany, ja sam sie przebranzowilem niedawno

Gość gość
Certyfikat mam z angielskiego, a w chorwackim potrafię się dogadać. Ostatnio rozsyłam CV wszędzie, do biur podróży i hoteli również. Moim problemem jest to, że nie wiem do konca czym chciałbym się zajmować. Niestety nie mogę tego zrobić, bo nikt nie zasponsoruje mi czynszu, wyżywienia i całej reszty. Ale ciągle szukam projektów, które umożliwiają podniesienie kwalifikacji, ten certyfikat zasponsorowała mi UE, a teraz czekam na zakonczenie rekrutacji w innym projekcie.

Gość Sfrustrowany gość
Aha, zapomniałem dodać, że w mojej firmie raczej nie ma szans na awans. Szef poszukuje handlowca do innego działu, ale stwierdził, że nie chce zmieniać składu na magazynie i szkolić dodatkowej osoby na moje miejsce, gdybym to ja zmienił stanowisko. Także dziękuję bardzo, na rozmowie kwalifikacyjnej twierdził, że w firmie jest możliwośc rozwoju i awansu.

Gość gość
Może jakiś staż?

Polecam Ci zrobić jakieś ambitne kursy, albo dwu-letnie technikum. Na początek może trochę wiedzy z sieci? Ja tak na własną reke ucze się hiszpańskiego. Ale Tobie polecam, może jakieś podstawt biznesu? Coachingu? A może warto pomysleć o swojej firmie? Polecam Ci pczytać notatki https://notatek.pl/jak-napisac-biznes-plan-2 Napewno się przyda

Gość Sfrustrowany gość
Aj ja nadal szukam... Może jestem zbyt wybredny? Odrzuciłem cztery oferty, bo były średnie-marnie płatne albo grafik całkowicie niszczył mi życie prywatne. Czy ja muszę wszystko poświęcić dla pracy? #nolcia14 Zaczynam teraz kurs ECCC, który potrwa do czerwca, a potem rzeczywiście planuje iść do jakiejś szkoły policealnej. Tylko nie wiem jakiej :( Ale to wszystko trwa, a ja już teraz nie wytrzymuję. Muszę zmienić pracę, bo wpędza mnie w depresję. Jest coraz gorzej, już nie odzywam się do współpracowników i wycofuję się całkiem do własnego świata. Im ta praca odpowiada, ale dla mnie to koszmar-niczego się w tej pracy nie uczę, nie zdobywam nowych umiejętności, tylko tyram jak wół i uwsteczniam się :( Na razie się nie poddaję, ciągle ślę CV i chodzę na rozmowy. Nie wiem co znajdę, ale wiem, że już więcej nie przyjmę byle czego.