Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy znajace sie na gotowaniu szybkie pytanie...

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie prosze co mozna zrobic z 3litrami smietanki 36%....zostalam tym "obdarowana", a jakos tak glupio mi wyrzucic....

Gość gość
Ubić na domowe masło i zamrozić masełka :)

Gość gość
masło zrób

Gość gość
Zrobić pannę cotte lub tort a nawet 2

Gość gość
oooo wlasnie maslo- o tym nie pomyslalam :) DZIEKUJE :) a ile mozna przechowywac zamrozone maslo? ps. robienia tortow i ciast wolalabym uniknac, bo nikt nie lubi ciast z masami w rodzinie :)

Gość gość
Z częsci na pewno zrobiłabym masło. Teraz też tak robie, mąż lubi z solą morską, ja z dzieciakami uwielbiam z czosnkiem niedzwiedzim. Reszte raczej do deserów, uwielbiam ten na bazie smieatnki- mozna zrobic beze, przelozyc smietanke ubitą z maskarpone pycha. Poza tym, do wielu sosów można uzywac slodkiej smietanki, np. do sosu serowego do makaronu- smietanka+gorgonzola (ew. inny ser z niebieska plesnia), duzo pieprzu i duzo galki muszkatołowej. PYCHA

Gość gość
Wyślij mi :p a tak serio to jest dużo dań ze śmietanka ale Np mniej procentowa to możesz rozrobić z woda. Możesz ubić do galaretki jak kremówkę albo lac do kawy. Mój mąż całe żucie leje tylko kremówkę do kawy bo inna dla niego zła :p

Gość gość
Juz rozwwiazane...500ml poszlo do lodów czekoladowych a reszta na maslo. Ciast robic nie chce bo di świat nie jem słodyczy, zostalo mi ostatnie 4 kilo do zrzucenia po drugiej ciąży i chce żeby się udalo. Lody zje mąż bo uwielbia. Ten sos z gorgonzola to super pomysl bo kiedys juz robiłam ale jestem na rozpisanej diecie wiec nie przejdzie. A smietana ma ważność do poniedziałku. Jeszcze raz dziękuję za odp. Miłego dnia

Gość gość
No to ładnie cię ktoś obdarował przeterminowana śmietana. Niech zgadnę / teściowa. Najpierw sama trzymała bo myślała ze zużyje a jak już wiedziała ze nie to dwa dni przed terminem oddała Tobie żeby faszyści wiedzieli jaka ona hojna

Gość gość
Napisałam h-o/j-n-a a forum zmieniło na ch i ze niby przekleństwo. Całe Kafe

Gość gość
14:44 jeśli kremówka nie zawiera dziwnych dodatkow, to się nie zepsuje. Najwyżej skwasnieje.

Gość gość
14:44 bo program do cenzurowania słów nie widzi tzw znaków diakrytycznych. Więc "o" może czytać jak "ó". Podejrzewam, że na kilku innych forach jest podobnie.