Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzymałam ubranka 6 lat i teraz musze sprzedać tylko ile dostanę

Polecane posty

Gość gość

Mam 6l dziewczynkę jestem w ciąży będzie chłopak. Nie sprzedawałam bo wiedziałam że kiedyś będziemy mieli 2 dziecko i głupie ale liczyłam na dziewczynkę. Wszystkie ubranka były nowe smyk hm tesco były też te najmniejsze z małych sklepików. Teraz mam je sprzedać za 4 zł? Powiem wam ze trochę żal mi się zrobiło.

Gość gość
Może glupie pytanie ale czy spacerówka fioletowa jagodaowa będzie ok dla chłopca? Bo wózek tadaama różowo szary wiec juz się pogodziłam :) ze musi być nowy ale może chociaż spacerówka?

Gość gość
Naszło mnie na taki temat bo dziś koleżanka u mnie była i ma 4 lata dziewczynkę i mówiła ze z chęcią ode mnie odkupi. Ale za ile? Np. Bluzy polarowe ze smyka w super stanie? Kupowałam zawsze na promocji

Gość gość
Że sprzedażą może lepiej poczekać do porodu? :)

Gość gość
Jak w super stanie to po 15-20 zł

Gość gość
ja bym przy tobie po urodzeniu oddała do domu dziecka a zrobiłabym sobie kolejne, może będzie dziewczynka.

Gość gość
A nie możesz komuś oddać za darmo tych ubranek?Albo wyrzuć do śmieci skoro już nie potrzebne.

Gość gość
6 letnie to już widać będzie że nie z tej epoki.Sprzedaj po 2-5 zł, kokosów i tak na tym nie zarobisz.

Gość gość
15 zeta za izywane to chyba sb jaja robicie,zobaczcie na allegro jakie sa ceny izyeanych ciuszkow

Gość gość
Niestety autorko, ale nawet najnowsze idą za grosze. Jest taki przesyt, ze ja komplet z c&a kupiony we wrześniu za 60 zł, wystawie za 10 i nie wiem czy ktos kupi:-/

Gość gość
Autorko jeśli bdb stan to połowa ceny nowej rzeczy jest ok ale jeśli to rzeczy sprzed 6 lat to sama wiesz... niestety dużo nie weźmiesz. Może powiedz ze za paczkę pieluch czy 2 oddasz np nie wiem ile masz tego I nie wsiadajcie na dziewczynę czemu nie odda za darmo np. Ma dziecko w drodze wydatki.

Gość gość
ze sprzedaży używanych z reguły majątku się nie zrobi, trudno, chyba to jakoś przeżyjesz ;)...no i chyba że mas same róże no to i noworodkowi chłopcu nie założysz, ale jak np. body z małym kwiatkiem to bez przesady i chłopcu możesz założyć, szczególnie przez te pierwsze miesiące...

Gość gość
przecież na drugie dostaniesz za darmo 500+ chytruśnico

Gość gość
Za darmo na pewno nie oddam. Bo mi nikt nigdy nie dał i ja nie zamierzam bawić się w matkę Teresę. Patrzyłam ceny na olx i faktycznie fortuny nie zarobie. Trudno bliżej porodu zrobię segregacje. A co nawet jak do spania założę róż to co :) Zapomniałam ze będzie 500+ :P juz mi tak nie żal :P

Gość gość
No pewnie chytrusica która pracowała i zbierała kasę. Najlepiej oddać za darmo nierobom

Gość gość
Jezusie ubranka z poprzedniej epoki chcesz wystawiac?

Gość gość
Szczerze?? Ubrań, które mają ponad 6lat!! Nawet ładnych!! Za darmo bym nie chciała!!

Gość gość
kobieto 6 lat fuj stare szmaty ja bym tego dziecku nie ubrałą nawet jakbym miała kolejną dziewczynkę stare stęchnięte mole fujjjj

Gość gość
fuj k***a mać meliniara ja p*****le przestanę na olx cokolwiek kupować

Gość gość
A kto będzie wiedział czy to stare czy nowe. I z którego roku

Gość gość
Tak narzekacie. Ja ostatnio kombinezon Coccodrillo, który kupiłam za 45 zł cztery lata temu sprzedałam za 50 zł. A drugi kupiony za 10 zł sprzedałam właśnie za 25. Więc nie jest źle. Ale ja dbam o ubranka i obchodzę się z nimi delikatnie.

Gość gość
Tak jak dziewczyny mówią, te ubranka to takie nie modne już raczej i mało chętnych na to może być. Możecie mówić, że w ubraniach dla niemowlaka mody nie ma ale to nie prawda.

Gość Host
Masz jeszcze drugą opcję ;oddać potrzebującym dzieciom. Jeśli masz biedniejsze koleżanki,to popytaj czy nie potrzebują. A może w opiece społecznej ,lub domu dziecka,domu samotnej matki,centrum pomocy rodzinie,stowarzyszeniach wspierających rodziny.Jest wiele instytucji którym może sie przydać coś takiego,jeśli to jest dobre ,niezniszczone. Najgłupsze wyjście stosowane najczęściej przez matki to wyrzucanie,bo się nie chciało pomyśleć co z tym zrobić

Gość gość
Sześcioletne łachy chcesz sprzedać?:O

Gość gość
Sześcioletnich bym nie chciała za darmo;) ja po roku oddałam za darmo masę nowych, nie raz nie używanych ubranek. Jak koleżanka chciała mi coś dać po swojej rok starszej córce to chętnie bralam. No tak nikt Ci tego nie dał ale zarabiać na starych szmatach które mianowanie mają przebarwienia i się podra ze starości slabe

Gość gość
Wyrzucanie dobrych rzeczy jest zanieczyszczaniem srodowiska. Nie prawda, ze sa tam mole, one konsumuja tylko welne i acetat. Czysto przechowywane ubrania mozna uzywac przez szereg lat!

Gość gość
Możesz sprzedać po 1-2 zł ale mi by się nie chciało za takie grosze sobie głowę zawracać, oddałam do caritasu.

Gość gość
Właśnie dlatego wyprawkę dla córki starałam się kupować głównie w uniwersalnych kolorach, a nie w wszystko w różach i kokardach. No ale wiadomo, dużo rzeczy się dostaje w prezencie od rodziny i znajomych.

Gość gość
Ja zakładałam córce rzeczy po synku ale między nimi jest 2.5 roku różnicy i synek miał dużo ubranek uniwersalnych np . Białe body z żyrafką czy żółte z misiem. Radzę przejrzeć najpierw te rzeczy czy nadają się jeszcze do noszenia, bo po tak długim okresie leżenia może być Pani niemiłe zaskoczona albo okaże się, że te super ubranka nie są już takie fajne. Moje ale tylko te pierwsze po kilku miesiącach leżenia dostały żółtych plam chyba od oliwki.

Gość gość
To tylko szmaty. Lepiej sprzedać za byle grosze niż wywalić. Możesz oddać za darmo.