Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dania na cieplo podac na domówce na SYLWESTRS?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, podrzuccie pomysly kobietki. Chodzi mi tylko o dania na cieplo.

Gość gość
barszyk z pasztecikami

Gość gość
a cieple przekąski tez Cie interesuja? ja wczoraj robilam takie zawijance - ciasto francuskie posmarowac ostrym keczupem, sypnac np bazylie, posypac oliwkami drobno pokrojonymi i suszonymi pomidorami, na to plasterki sera, na to szynka/ salami, zawinac w rolade, pociac w plastry ok 2 cm, piec 20min/200 stopni. na cieplo pycha a robi sie ekspresowo

Gość gość
strogonov

Gość gość
przekąski na ciepło też mnie intersują:-) robię podobne roladki :-)

Gość Mama 2 plus 2
Ja bym zrobiła coś tradycyjnego. Na początek np rosół z kaczki albo zupę meksykańska. Potem pałki kurczaka z pieczonymi ziemniakami, bo można przygotować wcześniej a później tylko dopiec w piekarniku, z surówka z kapusty pekińskej, jarmuzu i gruszki. Na koniec może być barszcz chrzanowy. Myślę że wystarczy. Ja na takie imprezy zawsze robię coś co łatwo podgrzać żeby później się cieszyć z imprezy a nie ciągle stać w kuchni.

Gość gość
Ta, rosół z kaczki na impreze sylwestrowa :D

Gość gość
coś tradycyjnego - zupa meksykańska :-D haha

Gość gość
A ja bym zrobiła po prostu bigos. Najlepszy odgrzany na patelni pod wódeczkę ;)) Ewentualnie może danie jednogarnkowe np bogracz albo leczo. Zupa meksykańska też spoko.

Gość gość
Zupka vifona złoty kokosz Kaszanka w 5 smakach Salceson tysiąca wysp Pasztetowa w sajgonkach Do podpicia poncz: sok z parówki z lubelską cytrynówka

Gość gośćlaluna
Ja niedawno robilam bigos,swojska kiszona kapusta,grzybki suszone sliweczki,odpowiednia ilosc miesa i kielbaska,mialam gosci i gar pusty,ale warto bylo,bo goscie zadowoleni,na sylwestra tez bedzie min,bigosik mojej roboty ;-)

Gość gość
Nie dzięki, za ciężki przy takiej ilości alkoholu może jedynie zaszkodzić, rosół fajny pomysł, tłuszcz podobno jest ok przy alkoholu kapusta za to niezbyt

Gość gośćlaluna
To zalezy,rosol z kaczki jest ciezki,my z checia zjedlismy bigos,ale nie tylko salatki przerozne tez sa dobre,leczo tez jest dosc ciezkim daniem,bigos nawet na weselach podają,jest jeszcze sporo dan pysznych i niezdrowych,tych zagranicznych nie polskich

Gość gość
Mini kotleciki mielone, takie na jeden kęs, i pieczarki panierowane. U mnie te dwie przekąski na ciepło zawsze się sprawdzają.

Gość gość
Kochana a zdradz sprawdzony przepis na pieczarki faszerowane. Duzo tego w internecie, a ja bym chciala sprawdzony

Gość gość
Szaszłyki.

Gość gość
1.Połówki z Papryki faszerowane pieczarkami,cebulą,mięsem mielonym,z natką pietruszki lub koperkiem +sos czosnkowy :D lub ketchup. 2.Podudzia z kurczaka(mają jedną kość i dużo mięsa) pieczone w workach z przyprawami (papryka,chili,sól,pieprz,czosnek) 3.Krokiety z barszczem 4.Naleśniki z szpinakiem i serem 5.Bigos 6.Biała kiełbasa z chrzanem