Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka z pracy dostanie awans.

Polecane posty

Gość gość

Akutalanie jesteśmy obie na tym samym stanowisku - dyrektorki działów w korporacji. Jestem na tym stanowisku od 7 lat, mam 38. Ona - 25 lat, mąż ma ogromną firmę po ojcu, ona pracuje u nas dopiero od 2 lat i zaraz dostanie stanowisko prezesa,bo jej teść jest mega wpływowym człowiekiem. Mimo że nie ma nic wspólnego z naszą branżą, właściciel firmy to jego kolega. I gdzie tu sprawiedliwość? Młoda siksa i już!

Gość gość
Life is brutal...

Gość gość
No i????

Gość gość
Wkurzam mnie to

Gość gość
Buahhhhha ale durne prowo,a pelikany lykaja

Gość gość
No i co z tego?

Gość gość
Wpływowy teść i wszystko jasne.

Gość gość
Ano. Życie. Uklady i ukladziki. Tak jest wszedzie. Albo się z tym pogodzisz albo szukaj nowej roboty.

Gość gość
No taka młoda prezesem...? wątpię bardzo. BARDZO. może to prowo, może nie. Ja mam w pracy taką sytuację. MIeszkam w Brighton, Anglia. Mam od pół roku pracę dość dobrą w dużej firmie (korpo). Stanowisko dość zwykłe ale naprawdę fajnie płatne. Zeby tą pracę dostać, musialam wykazać się po pierwsze znakomitym angielskim mówionym/rozumianym/pisanym, poza tym mieć podobne doświadczenie minimum rok, najlepiej oczywiście anglojęzyczne (mialam, z innego biura w tym samym mieście,pracowalam tam 20 miesięcy) i 3 przynajmniej dobre/bardzo dobre referencje. Miejsce pracy fajne, zarobki OK, perspektywy awansu są, bo widzę jak firma funkcjonuje i wiem, że naprawdę dobrze pracuję, mam też oko do szczegółów i inne spojrzenie na różne kwestie, co bardzo docenia moja menadżerka i już mnie chwaliła nieraz, także "wyżej". Ale o co chodzi - ja mam 34 lata. I na tym samym staowisku pracuje dziewczyna, Angielka, która ma 22 lata. zaczęła 2 mies temu. Jest bardzo "ogarnięta", mądra, fajna. I wcale nie przeszkadza mi to, że ona pracuje ma tym stanowisku co ja, mamy takei same zarobki. tylko chodzi o to, że ona za 12 lat , czyli jak będzie w moim wieku, to będzie już miala świetną karierę. Czyli, jak widac, takie zycie. Niektórym jest łatwiej. W tym przypadku, na pewno 22-letnia Polka/Słowaczka/Hiszpanka itd nie dostalaby tej pracy. ta Angielka jest po college, ma coś jak polski licencjat, ale kurs robiła taki co nie ma nic wspólnego z tą pracą - ale wiem, że miala znakomite referencje od nauczycieli oraz z pracy (pracowala na pół eatu, ucząc się, w sklepie z telefonami/laptopami itd). miłej niedzieli ~!!

Gość gość
Ma perspektywę na tą posadę,bo prezes idzie na emeryturę w przyszłym roku. A widzę co ona robi i jak zachowuje się. Jaki ma ciepły konkret z aktualnym prezesem, jak podsyła jej ważne informacje itp. Będzie prezesem, mimo tylko 2 lat czy 3 pracy. No kurde już dyrektor po tylu latach ?

Gość gość
Za młoda na prezesa!

Gość gość
Śmiejcie się, plujcie, a ja też znam 25-letnią dziewuchę, która rok temu skończyła studia a jej ojczym ma firmę. Tuż po dyplomie ojczym zrobił ją VICE prezesem. Żeby to jeszcze zaczęła od sekretarki, ale nie - od razu 24-letnia pani wiceprezes, z wpisem w rejestrze jako członek zarządu itp. Kogo znasz, tak się ustawisz :D Całe biuro leje z jej kariery :D