Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję pomocy, pokierowania mnie w cieżkim temacie. Mianowicie moja matka, mieszkająca obecnie ze swoim partnerem (3cim od czasu rozwodu z moim ojcem) i synem z drugiego małżeństwa notorycznie się upija, on zresztą też.. nie wiem co robić. On pije codziennie po pracy i całe weekendy, ona pije codziennie od rana. Antek, jej syn ma 10 lat, w wieku trzech lat przeszedł ciężką operację usunięcia nerki - nowotwór. Jest strasznie zepsutym dzieckiem.. jest przebiegły, wulgarny i zakłamany - żal mi go strasznie, że życie doprowadziło go takiego stanu... co ja mam zrobić? bo nie wiem kompletnie jakie kroki mogę poczynić. Dodam, że oboje upijają się dzień w dzień, stopniowo. Zaczyna się od jednego piwa... konczy na kilkunastu. Dzisiaj bylam u nich kolo 13, z moim 4letnim synkiem. Juz byli wstawieni. Po kilku minutach jej partner zaczal krzyczeć na moje dziecko, mimo iż to Antek byl wulgarny wobec niego. Zły dostał pochwałkę a moj syn opierdziel, więc wkroczylam do akcji i poprosilam mojego syna aby wzial zabawki i bedziemy sie powoli zbierac, na co Tomek, jej partner zaczal wrzeszczec w nieboglosy ze mamy w********ac, ze nie chce nas widziec nigdy wiecej, ze nie mamy wstepu do tego domu i z agresją zaczal do mnie doskakiwac. Ubralismy się i wyszliśmy. Co ja mam robic ;-( ?! jest jakas szansa dla tego dzieciaka? zeby nie zyl w takij patologii??

Gość gość
Nie czytam do końca i już nie rozumiem dlaczego nie wiesz co robić/.?. Dzwonisz do opieki społecznej i zgłaszasz sprawę, albo nawet na policje.

Gość gość
Dokladnie. Zglos odpowiednim wladzom i oni sa od tego zeby zainterweniowac. A ty sie od nich odetnij. Takich spraw sie nie zalatwia osobicie, proszeniem, blaganiem czy grozeniem, potrzebna jest interwencja opieki spolecznej i policji. A potem to juz oni zadecyduja, dziecko do innej rodziny czy domu opieki, rodzice na terapie, czy nadzor czy tez co bedzie potrzebne. To nie jest twoje zycie i nie daj sie w to bagno wciagac. omoc mozesz wlasnie przez zawiadomienie kogo trzeba.

Gość gość
poprzedniku drogi, napisałeś, że nie rozumiesz.. łatwo jest nam oceniać z zewnątrz, ale zauważ, że to chodzi o jej (chyba) matkę no i brata przyrodniego mniemam... niestety jesli chodzi o rodzine ludzie zwykle nie mysla racjonalnie i szukaja innej drogi pomocy niz oficjalne urzedy. aczkolwiek dam nie widze tu niestety innej drogi wyjscia. opieka, policja - awantura domowa i jazda z nimi.