Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gkutravhfrtyuok

Twardy brzuch non stop

Polecane posty

Gość Gkutravhfrtyuok

Witam wszystkie forumowiczki. Jestem w 29 tc i od dwóch tygodni twardnieje mi brzuch a macica się stawia. W ciągu półtora tygodnia szyjka skróciła się z 35 mm do 26 mm. Ginekolog przepisała mi luteinę dopchowo, nospe forte i magnez trzy razy dziennie oraz zaleciła leżenie. Pomimo tego brzuch nie przestał twardniec a wręcz jest jak głaz zawsze jak tylko wstane z łóżka. Czy któraś z Was miała tak ze pomimo twardego brzucha praktycznie non stop, dotrwała do terminu?

Gość gość plyska
A lezysz szczerze czy tylko polegujesz bo trzeba to zrobic tamto zrobic? jesli brzuch robi sie twardy i szyjka sie skraca to radze ci naprawde lezec. Wstawaj tylko kiedy musisz bo mozesz urodzic przedwczesnie a dzidzius jest jeszcze za maly. Ja w 21tc mialam takie stawiania brzucha i przez to trafilam do szpitala bo szyjka mi sie skrocila. Tam dostalam leki rozkurczowe do tego nospa magnez i zalecenie calodniowego lezenia. Lezalam do konca ciazy, wstawalam do wc tylko i wykapac sie a tak to lezalam caly czas. Synek urodzil sie caly i zdrowy w 39tc

Gość Autorka pytania dfgt
Wstaje do łazienki, żeby zjeść, przenoszę się tez czasem na kanapę także faktycznie nie spędzam czasu tylko w łóżku ale moja gin zaleciła mi łóżkowo-kanapowy tryb życia, nie mówiła o totalnym zakazie leżenia. A pamiętasz jaka miałaś długość szyjki na etapie mniej więcej 30 tygodnia?

Gość gość
Cos tak jak ty ok 2,5cm to jezszcze nie jest tragedia ale aby juz sie nie skracala

Gość gość
Moj syn ma juz 3,5r i teraz powoli planuje druga ciaze i tez caly czas o tym mysle zeby historia sie nie powtorzyla ze skracaniem szyjki tak jak w pierwszej ciazy bo wiadomo przy dziecku calkowite lezenie odpada a szpital to juz ostatnie czego bym chciala ale to narazie tylko plany

Gość Autorka pytania hifc
Tez się zastanawiam nad tym bo planujemy mieć więcej dzieci - jak tu leżeć jak trzeba się zająć pierwszym dzieckiem :( A powiedz jeszcze czy twardy brzuch towarzyszył Ci tak jak mi ciagle? Ja tylko rano przez chwile mam spokój a potem przy każdym wstaniu głazior :(

Gość mariannkaW
Idż jeszcze raz. Na mnie o wiele bardziej działa spasmolina-też lek rozkurczowy. Takie przedwczesne skurcze, w tak dużej częstotliwości mogą wywołać poród.