Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik, brak siły

Polecane posty

Gość gość

Jestem chłopakiem, mam 19 lat i z trądzikiem na twarzy walczę od ponad 2 lat. Zaczęło się niewinnie jakieś pojedyncze krostki, które bagatelizowałem, ponieważ myślałem że mi to szybko minie tak jak mojemu starszemu bratu. Po paru miesiącach zaczynało się pogarszać aż w końcu wybrałem się do dermatologa, który przepisał mi różne maści oraz zalecił dietę. Wizyty miałem co 2 miesiące. Stan cery się poprawił aż do pewnego momentu. Od 18 lat choruję także na nerki i pod koniec wakacji 2017 roku miałem rzut choroby co skutkowało przyjmowaniem sterydów (encortonu). Po pierwszym miesiącu od przyjmowania sterydów mój stan cery uległ strasznemu pogorszeniu, codziennie nowe pryszcze, podskórne gule, które mimo stosowania maści nie znikały. Poszedłem znowu do dermatologa i przepisał mi antybiotyk Tetralysal 150mg, 2 opakowania 2 razy dziennie. Poprawa była już po kilku dniach, pryszcze zmalały przebarwienia trochę zbledły. Po zakończeniu 16 dniowej kuracji tym antybiotykiem po 3 dniach wszystko wróciło z podwójną siła. Codziennie wychodzi mi coś nowego. Następną wizytę u dermatologa mam dopiero za miesiąc. Jestem załamany. mam straszne kompleksy z tego powodu nie chodzę na spotkania z przyjaciółmi, wychodzę z domu tylko do szkoły ale strasznie się wstydzę swojego wyglądu, jak z kimś rozmawiam to nie mogę spojrzeć tej osobie w oczy. Nie wiem już co mam robić. Piszę tutaj, ponieważ chciałem podzielić się z kimś moim problemem. Naprawdę mam już tego dosyć :(

Gość gość
Zioła - niepokalanek mnisi (w formie suszu, tabletek, nalewek) na wyrównanie hormonów. Polecam w 100%.

Gość gość
Niepokalanek mnisi reguluje gospodarkę hormonalną – zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Kobietom pomaga przejść przez okres klimakterium. U mężczyzn pomaga na przedwczesny wytrysk. Jego właściwości lecznicze polegają przede wszystkim na regulacji pracy gospodarki hormonalnej, zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. zmniejsza poziom prolaktyny, dzięki czemu jest szczególnie zalecany przy kuracji schorzeń takich jak nadmierna produkcja tego hormonu oraz spowodowany tym trądzik, zaburzenia miesiączkowania;

Gość gość
Brałam ten sam lek ale mi lekarz kazał kontrolować i jak się skończy kuracja to miałam od razu przyjść. Bo trzeba było kontynuować branie. Chociaż to bardzo silne leki. Jest taka maść EPIDUO też mi pomogła. Mam 27 lat i powiem Ci,że wartosciowi ludzie nie będą Cie stygmatyzowac. To naturalne, trądzik to dość powszechna choroba skóry. Pilnuj diety. Unikaj czekolady,soli,ostrych przypraw. Buziaki :-)

Gość gość
Wiem co przeżywasz;-( Ja mam 30 lat i 1,5 roku temu zakończyłam 11 miesięczną kurację izotekiem. Wcześniej próbowałam chyba wszystkiego o tylko ten lek mi pomógł. Poczytaj w necie, ma wiele skutków ubocznych ale jeżeli trądzik nie daje Ci żyć to Ci na pewno pomoże. Kuracja jest dość droga do tego wizty u dermatologa i specjalistyczne kosmetyki ale warto. Ja mam twarz jak pupcia niemowlaka gdzie wcześniej wyglądałam jak ropucha;-(

Gość gość
Epiduo, Normaclin, Rozex, Aknemycin w płynie. To wszystko już stosowałem, a odnośnie diety to nie jem w ogóle cukru, przekąsek typu chipsy, nie piję nic oprócz wody, nie jem chleba, nabiału, makaronów, ryżu itp. Moja dieta składa się tylko z warzyw i owoców a z mięsa jedynie drób. Nie wiem czy ta dieta ma w ogóle sens.