Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaziki

Zamień węgiel na gaz nie truj siebie i innych

Polecane posty

Gość Gaziki

Każdy powinien sobie obliczyć o ile więcej zapłaci za ogrzewanie za gaz .u... mnie 300 zł więcej. Ale jaka wygoda i nie truje nikogo. !!! Ludzie żyją w stereotypach ze trzeba cały czas paluc węglem .. Świat się zmienia Zdrowie jest ważne a sami się trujemy i innych

Gość gość
Idiotko - autorko! Cała kampania z tzw. smogiem ma na celu napuszczenie jednej części społeczeństwa na drugą. Chodzi o zmuszenie właścicieli domków by przeszli na gaz I DALI ZAROBIĆ koncernom gazowym. To jest cała tajemnica. Nie można zmusić ludzi tak od razu tylko trzeba wywrzeć presję. Tak jak polskojęzyczna prasa niemiecka wydawana na terenie polski napuszczała całe społeczeństwo przeciws naszym stoczniom i kopalniom, że niby to są nierentowne. jakie kuźwa nierentowne skoro polski węgiel był 4-krotnie tańszy od niemieckiego. Chodziło o zlikwidowanie konkurencji dla niemców a głupie polskie lemingi dały się podpuścić. Dokładnie tak samo teraz dają się podpuszczać by abyśmy kupowali jeszcze więcej jeszcze droższego gazu :D

Gość Elwiray
Po cżeście się zgodzę z opinią wyżej .ale to nie zmienia faktu że SMOG skraca nam życie.Syf jest przez niego .Za granicą możesz chodzić w białych skarpetkach po dworze i będziesz mieć lekko zabrudzone a tu od tego syfu niektórzy podłogi mają brudniejsze w domach ..a jak byś wyszedł na dwór to czarne. ZA GRANICĄ PALA GAZEM i żyją dłużej są na to raporty badań. Niestety w Polsce są biedni ludzie i nie stać ich na gaz licza każdy grosz.ale jak by się okazało ze gaz był by tani to myślę że każdy by chciał mieć centralne gazowe a nie czarno w nosie od węgla. .a obrażać od idiotów to możesz kogoś innego. .narzekac tylko potrafisz na rząd a sam się nie umiesz zachować jak ma być w Polsce lepiej ? Jak nie ma się szacunku do ludzi .nawet na forach wzywają od idiotek..brak słów.

Gość gość
Ja mam w domu centralne z sieci miejskiej, więc nie mam wpływu na to czym palą w kotłowni, sorry. Wiem, że ci którzy mają własne kotły CO, to raczej takie z podajnikiem, na ekogroszek albo takie nowoczesne na pellet, przecież na to były jakieś fundusze z miasta i gminy, a gaz nie wszędzie jest i dobrze. Nikńu się nie śpieszy wylecieć w powietrze

Gość gość
mam nadzieje że zdechniecie śmierdziele gazowi, nie stać was na opał gazem czy elektr. to wypad do bloków. w łodzi nie da się wyjść z domu w sezonie jesienno - zimowym!

Gość gość
Widzieliście smog w Chinach? Ciekawa jestem ilu Chińczyków pali węglem?;)

Gość gość
mam nadzieje że zdechniecie śmierdziele gazowi, nie stać was na opał gazem czy elektr. to wypad do bloków. w łodzi nie da się wyjść z domu w sezonie jesienno - zimowym! x smierdziele węglowi miało być!

Gość gość
patologia będzie się bronic rękoma i nogami przed zrezygnowaniem z węgla, w krakowie, łodzi nie da sie wyjść z domu w sezonie zimowym. pownniście iśc za to do paki albo do piachu

Gość gość
Wyobraź sobie że łodź była kiedyś miastem przemysłowym i jak myślisz na czym ten przemysł jechał przez okrągły rok? Inne miasta również, a pomimo tego był wyż demograficzny w kraju i ludzie na luzie dożywali 90tki i o smogu nie mieli pojęcia.

Gość gość
Wyobraź sobie że łodź była kiedyś miastem przemysłowym i jak myślisz na czym ten przemysł jechał przez okrągły rok? Inne miasta również, a pomimo tego był wyż demograficzny w kraju i ludzie na luzie dożywali 90tki i o smogu nie mieli pojęcia. x chcesz to wdychaj gorzkie duszące szare powietrze i nie zmuszaj innych, idź do lekarza i się dowiedz jaki to ma wpływ na ludzki orgaznim, ale pewnie powiesz, że lekarze to idioci i szerzą propagandę

Gość gość
patologia węglowa WYPIERDALAĆ Z ŁODZI!!!

Gość gość
człowiek nie ma jak wyjść z domu, nie można przejść z domu do samochodu bo wszędzie te z****** opary węglowe. 1/4 sąsiadów smrodzi i ten smród przenika do mieszkania, mam nadzieje , że szybko zdechniecie!!!

Gość gość
nie stać was na mieszkanie w domku to wypierdalać do bloku / kamienicy

Gość gość
Zabawne ,coraz mniej ludzi pali w piecach a coraz więcej smogu . Może ta osoba co to nie może z domu do auta wyjść sobie przemyśli .

Gość gość
Zabawne ,coraz mniej ludzi pali w piecach a coraz więcej smogu . Może ta osoba co to nie może z domu do auta wyjść sobie przemyśli . x Polska to nie jest wyspa otoczona morzem, że wiatr ją przewiewa z każdej strony, wystarczy, że na jednej ulicy będzie palić 5-6 domków i już wszyscy będą zasmrodzeni

Gość gość
U mnie na wiosce(ok 200domow)wszyscy palą i jakoś nie ma problemu.

Gość gość
w polsce jest już ponad 600 samochodów na 1000 mieszkańców a wy się zastanawiacie skąd jest takie syfiaste powietrze, nigdy nie przestanę się dziwić że ludziom każdy kit można wcisnąć i 95/100 uwierzy, już zwierzęta są mądrzejsze

Gość gość
sami oczadziali te głupoty pisali. Czym palą miejskie kotłownie, ciepłownie, oto jest pytanie? Skąd się wzięło centralne na blokach ? Myśleć trzeba trochę, myślenie ma przyszłość. Bez tego nie będzie ekologicznych systemów grzewczych. Pełno starych bloków i kamienic, gdzie są jeszcze piece kaflowe. Niektórzy wrzucają tam wszystko, co da się spalić. Śmierdzi palonym plastikiem, gumą i co im zrobisz, jak w nocy nie widać. Tak samo w domach, nawet nie wiesz kogo zgłosić, że pali śmieci. Ludzie są niereformowalni, nie dociera, że trują też siebie

Gość gość
Tak i płać 700zł miesięcznie za ogrzewanie :D 🖐️

Gość gość
znowu się bronią rękoma i nogami, czarne smugi lecą i śmierdzą robi się gorzka dusząca mgła ale będziecie dalej wciskać wazelinę , że to nie to niech was szlag

Gość gość
w polsce jest już ponad 600 samochodów na 1000 mieszkańców a wy się zastanawiacie skąd jest takie syfiaste powietrze, nigdy nie przestanę się dziwić że ludziom każdy kit można wcisnąć i 95/100 uwierzy, już zwierzęta są mądrzejsos x owszem samochody też smrodzą, ale zimą powietrze jest 1000 razy gorsze niż latem i to załsługa paleniem węgla to widać i czuć ale dalej patologia się broni rękoma i nogami

Gość Justyna Korwin
Węgiel węglowi nie równy . Jak masz dobrej jakości węgiel itd , dobry piec do CO , a nie kopciucha to wtedy to wszystko inaczej wygląda . A jak ludzie mają byle jakie piece , byle czym palą( często gęsto czuję ten smród ) A jeszcze w centrum mnóstwo samochodów co się równa spaliny- to ja się pytam .... jak my mamy oddychać ? No nie ma czym odychać . A jeszcze jak nie ma wiatrów to juz wgl umarł w butach. Ja i jak mam maskę antysmogową. Choruję na astmę więc jak jest wysokie stężenie to wtedy nosze maskę https://goodair.pl/sklep/maska-respro-techno/

Gość gość
Ja zamieniłem węgiel na gazowy dwufunkcyjny LUMEA MPX jest bardzo zadowolony, a rachunki są w porządku. Ten kocioł to była świetna inwestycja!

Gość gość
A może lepiej na czysta energię z odnawialnych źródeł typu fotowoltaika lub pompa ciepła. to dopiero jest super ekologiczne. Wiecie ile smog zabija osób? warto coś zmienić jeśli chemy zadbać o swoje zdrowie i zdrowie dzieci, które są najbardziej podatne na wszelkie choroby https://www.fakt.pl/zamordowal-45-000-osob-w-rok-nie-wyciagnieto-konsekwencji-bezkarnie-zabija-dalej/2fzq7e9