Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marsz niepodleglosci 2017

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos byl? Jakie wrazenia? Czy faktycznie byl to ''marsz faszystow''? Wybieracie sie za rok na setna rocznice? Popieracie ten marsz? Prosze o powazne wypowiedzi, bez trollowania. Piszcie, co myslicie. Warto sie wybrac?

Gość gość
Macie jakies swoje opinie?

Gość gość
Pomyliłaś działy tutaj tylko gadają o pieluchach i kupach.A własnego zdania brak

Gość gość
Ja byłam z mężem po raz kolejny (chodzimy od 2010 roku, najpierw razem, później na zmianę) i pierwszy raz z dziećmi. Właściwie przeszliśmy kawałek bo dzieci trochę marudziły i bały się odgłosów petard, także nie wiem w sumie czy to się liczy jako udział :) To był trzeci spokojny marsz (wcześniej było pełno policji i niestety prowokacji) ,było wielu ludzi z dziećmi, bardzo dużo osób starszych. Były ekipy z zasłoniętymi twarzami no i jak sie okazuje niektórzy przegięli rownież z hasłami. Jednak większość zapewne przyszła tam po to po co my przyszliśmy- świętować niepodległość, poczuć wspólnotę z innymi Polakami wyznającymi podobne wartości, pokazać światu, że jesteśmy i mamy sie dobrze, że w Warszawie można czuć się bezpiecznie w kilkudziesięc***ysięcznym tłumie. Nie brakowało haseł antykomunistycznych i antyunijnych (według mnie akurat mała różnica ;) ) ale uczestnicy to w większości osoby o prawicowych , konserwatywnych poglądach. Co do tego całego smrodu w mediach- szkoda, że skupiono się na dwóch transparentach , a nie całej reszcie. Ani ja, ani moj mąż nie jesteśmy w żadnej organizacji typu ONR czy Młodzież Wszechpolska, a mimo to bierzemy udział w marszach. Nie jestem faszystką czy szowinistką. Nie jestem wyborcą PISu . Jesteśmy dobrze wykształceni i mamy dobre prace. Mieszkamy w Warszawie i jesteśmy zwykłymi obywatelami. Mamy swoje poglądy , które chcemy wyrażać. Jestesmy ofiarami mediów, które skrzywiły kompletnie obraz tej imprezy. Szkoda, że nie pokazano co tego,samego dnia zrobili Marokańczycy w Belgii. No ale tam zadymy robili czarnoskórzy imigranci, a u nas spokojnie przeszło 60 000 Polaków. Podsumowując: Atmosfera świetna, polecam przejść się każdemu kto ma możliwość i wyrobić sobie własne zdanie.