Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dorobiłam się klona

Polecane posty

Gość gość

Mam koleżankę w pracy, która zaczęła się do mnie upodabniać i zaczyna wyglądać jak mój klon. Gdy kupuję jakiś nowy ciuch to od razu pyta gdzie kupiłam i idzie kupić ten sam. Ostatnio pytała jaką mam szminkę, oczywiście kupiła tą samą, potem te same cienie i róż, w ten sam sposób zaczęła się też czesać, malować. Jak ja rozjaśnię włosy, to ona też rozjaśnia. Jak wycieniuję, to ona też to wkrótce robi. Ludzie w pracy zaczynają się już śmiać, że wyglądamy jak bliźniaczki, bo ciuchów takich samych jak ja, to ma już kilkanaście i czasem nam się zdarza ubrać tak samo. Ma już też tą samą torebkę, pokrowiec na telefon, perfum nawet ten sam kupiła. Zaczęła chodzić do tej samej kosmetyczki, paznokcie też tak samo sobie robi. Nie wiem jak się zachować w tej sytuacji, bo to zaczyna być śmieszne, czasem żenujące. Mam dość tłumaczenia się klientom, że to nie moja siostra, a tymbardziej nie bliźniaczka. Ludzie zaczynają dziwnie na nas patrzeć... Ostatnio zaczęłam zamawiać ciuchy z Zalando, to każdorazowo mnie prosi, by dać jej linka. Zaczynam się zastanawiać czy to jest normalne czy to jakaś chora fascynacja moją osobą, bo ona zaczęła nawet to samo jeść w pracy i te same napoje sobie kupować. Ją to wszystko bawi, a mnie zaczyna denerwować, bo nie jesteśmy już w gimnazjum, tylko dobijamy do 30-tki. Nie wiem jak wyjść z tej sytuacji, by jej nie urazić, ale dać do zrozumienia, że niekoniecznie dobrze się czuję mając klona. Na początku trochę mi to schlebiało, że się na mnie wzoruje, prawi komlementy że mam dobry gust itd, ale z czasem to zaczęło być naprawdę dziwne :/

Gość gość
"Perfum". :O

Gość gość
"Perfum". A i tak wiadomo, że to reklama tego badziewnego Zalando.