Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rejestracja do GP pierwszy raz po paru latach zycia w uk

Polecane posty

Gość gość

Czy to w ogole mozliwe? Mam znajomego, ktory mieszka w uk od kilku lat i nie jest jeszcze zarejestrowany u lekarza gp. Czy beda mu robic jakies problemy? Na pewno zapytaja o date przyjazdu i powod dla ktorego jeszcze sie nie zarejestrowal, ale czy moga mu np.odmowic? Jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji oprocz dokumentu tozsamosci, 2 dokumentow potwierdzajacych adres/miejsce zamieszkania? Czy ma wziac ze soba dokumenty z pracy (np.pay slipy) czy pojawiaja sie pytania o to czym sie dana osoba zajmuje (czy sie uczy czy pracuje) Z gory dziekuje za pomoc

Gość gość
Buahaha jakie dokumenty? W uk rejestrujesz sie na gębę jak idziesz pierwszy raz zadnych dokumentow nie sprawdzaja tylko dajesz 50funtow za wizyte dostaniesz z zamian recepte na paracetamol i tyle. Oczywiscie 90% GP w uk to ciapate ale kazdy to wie. Taki wasz raj i porzadek w tym uk.

Gość gość
A nie uwazasz ze najprostszym rozwiazaniem bedzie sie o wszystko zapytac w przychodni w ktorej zamierza sie zarejestrowac?

Gość gość
Nie ma zadnego powodu aby mu robili problemy. Nie zarejestrowal sie to co? Tylko odciazyl system, to nie przestepstwo.

Gość gość
W uk do przychodzni strach chodzic bo 90% to same abdule. Dlatego lepiej w PL.

Gość gość
Autorko, nie ma problemu. Nie pamietam dokladnie jakie dokumenty, ale jak wszedzie poswiadczenie adresu i NI number powinny wystarczyc.

Gość gość
Yes yes nie ma problemu. I dostaniesz paracetamol na grype buahahhahaha.

Gość gość
Mozliwe, ze zapytaja o powod czemu sie nie zarejestrowal jeszcze. Beda pytania o to czy pracuje, trzeba zabrac dwa potwierdzenia adresu oraz dowod tozsamosci, o NIN nikt mnie nie pytal.

Gość gość
do tego co pieprzy o paracetamolach - może i to prawda że to tutaj "lek na wszystko" ale wiesz, prywatni lekarze w UK też istnieją!!! i mozna do nich iść (byłem, widziałem, jestem zadowolony). Tylko Polakom szkoda kasy zwykle i wolą na GP pobiadolić a potem do Polski lecą do polskiego prywatnego lekarza, a jak. i co do GP w UK - - przynajmniej tutaj 90% lekarzy w publicznej służbie zdrowia szanuje pacjenta, jest kulturalna i uprzejma. Nie to co w Polsce- krzywo patrza, o byle pierdnię/cie antybiotyk ... i tylko by kasy chcieli. zepsuli zdrowie mojej cioci oraz prawie na śmierć zamęczyli sioste koleżanki przy porodzie, bo NIE BYŁO ANESTEZJOLOGA na dyżurze jak rodziła !! i męczyła się okropnie, przypłacila to depresją a wiadomo, jak w Polsce się patrzy na osoby z problemami typu depresja/nerwica, o innych nie wspomnę typu CHAD itd - to od razu się kogoś ma za tzw "wariata". zero tolerancji. Moją zonę tu w UK w czasie porodu traktowano niemal jak królową. po porodzie też. nikt na nią nie podniósł głosu, nikt się nie smial ze placze z bólu itd. wsparcie. szacunek. usmiechy. pozdrawiam

Gość gość
A do autora tematu - no to dziwne że się nie zarejestrował i prawie na pewno powodem musiala być bariera językowa? tak mniemam. Nic mu nie zrobią. ale mogą się nieźle zdziwić i prosić o powody. dokument tożsamości, dowód na potwierdzenie adresu; czy coś więcej to chyba nie, ale nie wiem bo my się rejestrowalismy miesiąc po przyjeżdzie czyli w 2008 roku. Co do zdziwienia to na pewno jakos to normalnei przyjmą. słyszalem - choć nie wiem czy to prawda - o jakiejś Polce która z powodu języka slabego nie poszla z ciążą do GP aż do 4 miesiąca. niexle się na nią lekarz wkurzył - i należało się jej. ale czy to prawda, nie wiem (a teraz pewnie wlasnie tego fragmentu uczepi si,ę nasz cudowny troll-idiota, bo o nic innego nie może - typu to, że w polskim szpitalu na porodówce nie bylo anezstezjologa!!) prawda, trollu?

Gość JarekJarek
Warto wiedzieć, że istnieje możliwość konsultacji ze specjalistą - lekarzem z Polski online w formie video. Recepty i dokumentacja wysyłana jest w cenie wizyty na terenie UE. Można tam umówić się na wizytę z psychiatrą czy psychologiem. Usługi video online świadczy np. poradnia psychomedic https://psychomedic.pl/umow-wizyte-online/ .

Gość olenka665
Dnia 22.08.2018 o 09:04, Gość JarekJarek napisał:

Warto wiedzieć, że istnieje możliwość konsultacji ze specjalistą - lekarzem z Polski online w formie video. Recepty i dokumentacja wysyłana jest w cenie wizyty na terenie UE. Można tam umówić się na wizytę z psychiatrą czy psychologiem. Usługi video online świadczy np. poradnia psychomedic https://psychomedic.pl/umow-wizyte-online/ .

Jeśli ktoś ma pierwszy raz do czynienia z tego typu specjalistą, takie wideokonsultacje to bardzo dobry pomysł. Łatwiej się będzie oswoić z tym wszystkim we własnych czterech ścianach. Oni mają świetne podejście do każdego pacjenta i zawsze stawiają jego dobro na pierwszym miejscu.