Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komoda z ikea wycofana. kilkoro dzieci nie żyje

Polecane posty

Gość gość

A któraś idiotka pisała że to meble dla bogaczy

Gość gość
jaka komoda?

Gość gość
Komoda Malm. Mam taka w domu. Jsk zaladuje sie na maksa gorna szuflade np. ubraniami i wysunie sie ja to komoda sie przewraca. Musi byc przyrecona do sciany

Gość gość
Na wszystkich komodach, witrynach, szafach i co tylko pisze w instrukcji, że trzeba przykrecić do ściany i sa dodane specjalne mocowania. Jeśli ta komoda faktycznie została wycofana to pewnie tylko dla dobrego PR a nie dlatego, że IKEA zawiniła w czymkolwiek. Oni mają taka politykę, że wola ustapić klientowi bo nie kalkuluje im się wchodzić w spory dlatego tak łatwo reklamować u nich różne rzeczy. Jeśli ktoś tej komody nie przykręcił to sam się prosił o wypadek i tyle.

Gość gość
Mam taką i nic się nie dzieje. Poza tym w Ikei jest informacja o tym, że można je zamocować.

Gość gość
To jak powinno sie nocować do ściany, to lepiej przymocować. A logiczne jest, ze najcięższe rzeczy pakuje sie na samym dole, a nie napycha gore.

Gość gość
No u nas jest przykrecona. Ale raz przylapalam mojego malucha jak wlazl fo drugiej szuflady. Serce mi na ten widok zamarlo :-P bo testowalam ja po skreceniu i wystarczylo lekko nacisnac na wysuneta szuflede i uyz leciala. Szczeslieie mocowanie do sciany wytrzymalo ta probe :-P ale komoda jyz w pokoju dziecka nie stoi. Jak ktos ma taka u dziecka to niech lepiej ja przkreci

Gość gość
ja mam 2 szafy (jedna z brw, druga z ikea) oby dwie przywiercone do ściany. JAk kładalismy to byłam przerażona jakością materiałów, wszystko to płyta wiórowa, mega wywrotne meble. Miałam wizje ze moje dziecko wchodzi do szafy i nie daj boże sie wywraca. ....

Gość gość
Jestem zdania, ze przy małych dzieciach, wszelkie cięższe meble powinny być przymocowane do scian- dzieci mają głupie pomysłu i wystarczy sekunda nieuwagi- dziś wyszłam na chwilę do łazienki, w międzyczasie zajrzałam do sypialni, w której akurat urzedowal mój 2- latek i zastalam go wspinajacego się po - nomen omen- Malmie