Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Lila. opinie

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie? Nie żadna Lilianna, tylko Lila. Wiem, że jest takie imię samodzielne, moja sąsiadka tak się nazywa, tak ma wpisane w dokumetach.

Gość gość
Ładne, mnie się podoba :-)

Gość gość
Lila to wg mnie takie imię, bez urazy, kotkowo-cipkowe. Coś jak Kicia, Pysia i inna Srysia, bardziej dla kotka niż dla dziecka. Daj jej na imię Liliana! Brzmi bardziej dostojnie, nie jest ośmieszające, nie kojarzy się z pieskiem czy kotkiem. Porównaj se : "Pani Liliano" a "pani Lilu (Lilo?)" no i co brzmi lepiej? Liliana nie jest ośmieszające i nie krzywdzi dziecka, a przecież nawet jak nazwiesz Liliana to możesz do niej mówić Lila, Lili, Lilka itp.

Gość gość
Wszędzie te Lile...a raczej "Lili". ... Rzygać się chce. "Moja córeczka Lili"

Gość gość
Brzydko :)

Gość gość
To juz lepiej Lilia Tak dala corcr na imie Iwona Wegtowska Brzmi ladniej i dostojniej A Lila to ni pies ni wydra I faktycznie-pani Lilo,Lilu..:-(

Gość gość
Lilia, Liliana ładnie :) Lila brzydko

Gość gość
I jeszcze wetsja Lilli jak u mammy Doriski

Gość gość
Liliana, Lilia. Imię Lila widziałabym jako skrót od tych dwóch pierwszych. Najgorsze, że i tak będą wołać Lilka, a tego nie cierpię. A będą tak wołać, tak jak Julka, Majka, Kajka, Lenka, Anka, Kaśka, Aśka, Ewka, Gośka, Jolka, zwłaszcza za dzieciaka i za młodu, może w życiu dorosłym już mniej. Tak samo podoba mi się imię Emilia, Emila, ale ta Emilka to mnie aż trzęsie.

Gość gość
Mam to samo ... Emilia, Julia, Amelia mi się podobają ale Emilka Julka Amelka już brzmią jak dla pieska :/

Gość gość
W polsce jest mania na zdrabnianie imion Za granica ja k jest Emilia to jest Emilia,jak Jacob to Jacob,jak Anna to Anna...

Gość gość
Moja znajona ma liliane i ciągle: "Moja Lili" to jest takie przesłodzone

Gość gość
Ja mam Lilię i tak do niej mówimy.

Gość gość
ale Lilia jest brzydkie, a Lila ładne. Trzeba było jej tulipan dać

Gość gość
Lilianna.Zbyt popularne teraz :( tak jak kiedys Anna itd.

Gość gość
Lilianna, Lila, Lilia wszystkie okropne i mdłe, kojarzą mi się ze spleśniałym, cuchnącym budyniem.

Gość gość
Infantylne i mdłe.

Gość gość
Właśnie Lilia, Liliana ładne :) Lila brzydko

Gość gość
U mnie w pracy jest Lila i wszyscy do niej tak mówią,bez zadnych zdrobien po prostu Lila. A na takie Liliany,Lilianny nie wiadamo jak mowic. Ja bym dala prosto Lila.

Gość gość
Mi się Lila bardzo podoba, sama zawsze tak chciałam mieć na imię. Teraz jestem w ciąży i tak chcę dać córce na imię. Lila i Lilia super skojarzenia i łatwa wymowa. Liliana i Lilianna słabo, bo tak trochę po ukraińsku...ale już wolałabym Lilianę niż na przykład Hannę, Stanisławę albo Krystynę. Jak słyszę takie imiona, to mam wrażenie, że stoi przede mną moja babcia albo prababcia..

Gość gość
Ładne imie. Koleżanka tak nazwała suczkę rasy sihtzu i tak na nią woła. Świetne imię dla psa,polecam!

Gość gość
Lili, Lilia, Liliana wszystkie paskudne, mdłe. I naprawdę ludzie chyba na siłę chcą stworzyć dziecku problemy nadając mu imię w formie zdrobnienia. Koleżanka swojej córce nadała imię Magda, nie Magdalena, tylko Magda. I teraz za każdym razem musi wszędzie poprawiać, bo jak trzeba podać imię, to wpisują Magdalena. Przez to musiała dwa razy wyrabiać dziecku paszport.

Gość gość
Ja mam kilkutygodniową córeczkę Lilę :-) nie znam drugiej małej Lilki. A jak ktoś pisze, że to imię dla psa, to się zastanawiam jakim imieniem ją uraczyli rodzice. Może oklepana Agnieszka, albo Kasia i stąd te frustracje by komuś dosrać anonimowo na kafe :- P mój kot nazywa się Bolek i co z tego, to znaczy, że Bolek to imię dla kota? Wiadomo, że nie.

Gość gość
Najladniej będzie Dżesika Paloma Lila, myślę że będzie iryginalnie, nowocześnie i z jajem

Gość gość
Lila to nie jest zdrobnienie, tylko samodzielnie funkcjonujące imię.

Gość gość
8'29- Lilek jest całe mnóstwo, zauważcie że przewijają się teraz tylko:Amelia, Zuzia,Julia, Olivia,Victoria i Lilianna vel Lila.

Gość gość
Oralia lub Analia gwarantuje że się nie powtórzy

Gość gość
8.35 to nie Lilek jest całe mnóstwo, tylko Lilianek. W 2017 imię Lila nadano 55 razy tylko w całej Polsce