Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzesniak chce ode mnie telefon na mikolaja

Polecane posty

Gość gość

nie wiem jak jest teraz, czy daje sie takie drogie prezenty? matka mojego chrzesniaka(moja ciotka) napisala mi dzis sms ze jej syn chcialby dostac telefon dotykowy na mikolaja. Czy waszym zdaniem nie jest to za drogi prezent?

Gość gość
na mikolaja czy na gwiazdora? bo jak na mikolaja to ja zawsze slodycze dostawalam :)

Gość gość
tak sie sklada ze zawsze kupuje mu na mikolaja a nie na gwiazdke,i teraz nie wiem co myslec o tym, matka mi napisala ze on chce telefon a za taki w miare normalny trzeba dac z 700 zl;/

Gość gość
aha wg mnie to gruba przesada... chyba, ze jestes bardzo bogata i to dla ciebie nie jest duzy wydatek. Dziwne to, wedlug mnie nie powinna cie o nic prosic, prezent dla chrzesniaka na mikolaja to raczej mily gest, ale zaden obowiazek, tym bardziej taki drogi rpezent.

Gość gość
Kup mu pierwszy dotykowy jaki się pojawił, są nówki do kupienia do 100zl :)

Gość gość
chrzesniak ma 10 lat, ogolnie ta rodzina jest biedna bo nikomu nie chce sie pracowac, zyja z pozyczania od wszystkich pieniedzy. Nie stac mnie za bardzo na taki wydatek bo stracilam wlasnie prace, dodatkowo place duze pieniadze za klinike(staramy sie o dziecko) sytuacja jest strasznie zenujaca, nie wiem co mam jej nawet odpisac ;/

Gość gość
z******ta ta twoja ciotka

Gość gość
Jak ciotka się zapożycza, to pewnie telefon dla chrześniaka też gdzieś zastawi. Nie kupuj go.

Gość gość
tylko nie wiem jak jej delikatnie napisac ze nei ma mowy o takim drogim prezencie..

Gość gość
matka chrzesniaka ma tupet.....co nie napiszesz to i tak sie obraza,po prostu napisz ze sa pewne granice ze takie prezenty to rodzice powinni kupowac,,,ja odmowilam prezentu drogiego mojej i teraz mam wroga w siostrze i pieprze to przynajmniej wydatkow mniej

Gość gość
Napisz, że już kupiłaś prezent.

Gość gość
Napisz, ze juz masz prezent, albo szczerze, ze masz trudniejszy okres, bo oplacasz klinike itp...

Gość gość
chyba bede musiala tak napisac, bo nie wiem czy tylko ja uwazam ze taki prezent to raczej na komunei

Gość gość
no tez tak mysle, ze drogi prezent to na komunie. Ja bym kupila np. ze 2 ksiazki przygodowe, pozytectniejsze niz telefon :) lub ewentualnie 50 zl w kopercie, moze na cos zbiera to sie przyda.

Gość gość
Napisz ze nie wierzysz w Mikołaja i dziecko też już powinno. Poza tym przecież mozesz normalnie napisać że cie nie stać i już. A poza tym od takich prezentów to są rodzeni rodzice a nie przybrani

Gość gość
Nie dawaj pieniędzy bo matka sobie wezmie. Powiedz że już kupiłaś za to nie ma powodu się obrazic. Kupiłaś, nie możesz oddać czy wymienić na telefon i tyle.

Gość gość
To jej nie odpisuj, albo odpisz "rozumiem". I po prostu kup jakiś symboliczny prezent. Bezczelna ta Twoja ciotka. nawet jeśli bylabys bardzo zamożna, to nikt nie ma prawa wymagać od Ciebie trak drogiego prezentu. Sama mam dzieci i ich chrzestni również czasem pytają co chciałyby dostać na Mikołaja czy urodziny, wówczas mówię, że coś symbolicznego, albo coś co wiem. ze dzieci chcą, ale nie są bardzo drogie (np syn chciał koszulkę piłkarską z Lewandowskim-kosztuje 25 zł, wiec miałam smialosc powiedzieć. Ale w życiu nie powiedziałabym. żeby ktoś kupił mu Xboxa, choć to właśnie jego chce. Takie prezenty powinni kupować rodzice. koniec i kropka.

Gość gość
jest mi przykro bo wiem ze mnie obsmaruje przy calej rodzienie, no trudno. Chcialam sie dowiedziec tylko jak widzi to reszt rodzicow i chrzestnych

Gość gość
prezenty na Mikolaj kupuje sie do pierwszej komunii sw.

Gość gość
A niech obsmarowuje Cię, czym się przejmujesz? Myślisz, że co rodzina sobie o tym pomyśli? Wyobraź sobie. ze jakaś ciotka opowiada ci, że jej synowi chrzestna kupiła na Mikołaja piłkę do nogi zamiast telefonu, który Kacperek tak bardzo chciał. I co sobie o tym pomyślisz? Że skąpa chrzestna? Czy walnieta o roszczeniowa ciotka? Bo ja to drugie. I gwarantuje Ci, że 98%ludzi również.

Gość gość
ja tez slyszalam ze na mikolaja kupuje sie do komuni.

Gość Robsonk
To strasznie drogi prezent sobie chrześniak życzy na mikołaja. Choć z okazji świąt można faktycznie się rzucić na taki zakup. Czy ewentualnie wziąc w umowie u operatora, gdyż jest zwyczajnie tanio. Teraz są świetne oferty w Play telefonów na kartę http://www.play.pl/oferta/play-karta/ I pamiętaj jak już kupujesz dzieciakom telefon to tylko na kartę! Bo one zazwyczaj nie mają odpowiedzialnośc****eniężnej ; /

Gość gość
TO ZADZWOŃ Z ŻYCZENIAMI CO CI SZKODZI

Gość gość
10 lat i telefon dotykowy? Kurwa jak ja miałam 10 lat to zabawki dostawałam :/kup mu nokie 3310. Do kontaktu z rodzicami idealny dla takiego dziecka. Przynajmniej nikt mu nie ukradnie :)

Gość gość
powiedz że już kupiłaś czekoladę i sprzedawca nie zgadza się wymienić na telefon

Gość gość
Wiecie co, my jakas specjalnie biedna rodzina nie jestesmy, raczej dobrze nam sie powodzi. Ale takie drogie prezenty to u nas co najwyzej na komunie i na slub:)