Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina męża od zawsze ma mnie za gorszą. Upokarzające prezenty lub odbieranie

Polecane posty

Gość gość

Teściowa dala mi kiedyś bez okazji kurtkę skórzana która sama nosila ale była niezniszczona. Średnio chciałam ja przyjąć bo nie noszę używanych ubrań po kimś znajomym ale wzięłam bo nie chciałam by było jej przykro. Kilka miesięcy później zapytała czy ja noszę bo ona jednak się rozmyślila i chce te kurtkę z powrotem. Kilka razy dala mi zużyty do połowy lakier do paznokci i próbowała wcisnąć stanik!!! Używany przez siebie! Kiedyś mówiła mi ze srebro to szajs i wstyd nosić, no w każdym razie "ona by nie zalozyla" a parę miesięcy później kupiła swoim synowym na gwiazdkę srebrne bransoletki!! Bratowa męża dala mi na urodziny stęchly i smierdzacy piwnicą notatnik w oprawie, natomiast ciotce naszych mężów kupiła drogie kosmetyki Lancome a przecież tak jej tylek obrabiala. ...

Gość gość
Oni myślą że jeżeli ja wychowałam się na wsi to można mi dawać ochlapy jakieś. Oni wielcy Warszawiacy (a właściwie tylko tyle że się tu urodzili bo ich rodzice też nie z Warszawy). Teściowa podkreśla ze tego czy tamtego na siebie nie nałoży, wszystkie zabawki oprócz Fisher Price dla wnuków to szajs...

Gość gość
I nigdy nie zapomnę jak mąż kupił mi torebkę w Zarze a teściowa zapytała po ile taka torebka i powiedziała żeby oddać do sklepu i czekać aż będzie w promocji bo syn wydał aż 200 zł :/ A jak sobie kupuje szmaty za 400 i u synów składa zamówienia na prezenty gwiazdkowe po 200 zł to dobrze jest.

Gość gość
autorko, sama pozwalasz na takie traktowanie wiec jesteś tak traktowana. Jakby mi ktoś dal stanik używany albo cokolwiek do noszenia używane to bym go chyba zabila smiechem.

Gość gość
Juz nie pozwalam. Ale kiedyś miałam za mało jaj na powiedzenie co o tym myślę. Bo pomysl: dostajesz prezent i grzeczne to jest by krytykować? Działałam w mysl powiedzenia, ze "darowanemu koniowi w zęby się nie zaglada". P.s. 2 miesiące temu otrzymałam od teściowej rajstopy bardzo dobrej firmy. Nowe. Parę tyg.poxniej ona mnie pyta czy juz nosiłam bo ona jednak chce je dla siebie....

Gość gość
Ciężkie macie te teściowe. Po co sobie robicie prezenty pod choinkę?? Tego nie zrozumiem. Mój mąż też ma sporo rodzeństwa jak spędzamy razem wigilię to robimy sobie prezenty mąż-żona i dziecku. Raz zrobili losowanie ale to był nie wypał. Powiedz jej ofensywa że stać cię na nowy stanik jak mąż torebkę za 200zl kupuje. Albo poprostu stanowczo podziękuj i daj do zrozumienia,że to dziwne. Albo powiedz nie dziękuję mi się nie przyda ale drugiej synowej czy córce może zaproponować. A szwagierkami się nie przejmuj i jak znów ci dadzą jakiś śmierdzący prezent to też im takie kup i po sprawie.

Gość gość
Robimy sobie prezenty bo to teściowa ten zwyczaj wprowadziła. Nigdy mnie nie lubiła i nigdy nie szanowała. Gdy zaszłam w ciążę nagle zaczęła się przymilać...a zwyczaj dawania kijowych prezentów jej pozostał. Tzn.wnukom daje porządne. Tylko im i synom. A już córce swojej chrzesnicy daje jakieś bardzo tanie i brzydkie prezenty.

Gość gość
To zwróć jej te rajstopy. Powiedz kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera. Niech mamusia nie daje mi prezentów skoro potem chce zwrotu. Mamusiu te rajstopy tak samo mi nie pasowały jak mamusi i sprzedałam na olx

Gość gość
Teściowe rządzą światem.

Gość gość
15:36 zwróciłam jej ale stwierdziła że jednak na nią o wiele za ciasne. Ona w ogóle kupuje sobie za małe rzeczy by poczuć ze wcale nie ma nadwagi. A ma... Teraz do tych rajstop mam wstręt i nawet ich nie nakładam. Jeszcze pamiętam jak miałam z jej synem iść na wesele do znajomych, to wyjęła z szafy sukienkę sprzed 15 lat żebym w niej szła. Jej syn mega się na nią wkurzył i odechciało jej się prezentowania starych lachow. Ale niesmak pozostal!

Gość gość
Odechciało się z sukienką ale kurtkę przyjęłaś. Jeny po co zaś brałaś te rajstopy po niej??? Dajesz się laska weź ją wyśmiej

Gość gość
Powinnaś powiedzieć teściowej co czujesz w temacie prezentów bo jak widać było tego juz za wiele. Szwagierce zrób równie słaby prezent

Gość gość
Samaxsobie na to pracujesz. Ja chce zebys cis oddala,mow,wyrzucil.nie prowadze,wypozyczalni inkonirc tematu.Uzywanych nie bierzesz,bez grzecznisci i ceregieli,moeisz,ze po koms nie nosisz.Tak trudno sklecic dwa zdania i nie,dac sie traktowac jak.pomiotlo?

Gość gość
ja bym jej oddała schodzone rajstopy a po za tym autorko nie wiem czy cię pocieszę czy nie , ale jestem 16 lat w związku i teściowa przez te lata nie dała mi nic kompletnie nic , zero nic nigdy :-)

Gość gość
a dodam że ja jej bez przerwy musze kupować coś bo mąż wymaga bądź dokładać się n do świąt jak tam jedziemy itd. itp. :-)

Niby dorosla kobieta, a takie problemy... Co to ma znaczyc - uwazasz,ze cos jest nie na miejscu, dziekujesz i odmawiasz. Skoro juz teraz potrafisz to robic (sama pisalas,ze kiedys nie odmawialas, a teraz tak), to w czym problem? Co sie przejmujesz jej podejsciem do swiata? Faworyzuje synow i wnukow (jako "jej krew"), to tylko o niej swiadczy, nie rozumiem, czemu Ty jestes z tego powodu nieszczesliwa? Chyba nie myslisz,ze corke chrzesnicy bedzie traktowac tak samo,jak wlasnego wnuka? No to chyba logiczne,ze dalszej rodzinie wreczamy mniejsze prezenty niz np. wlasnym dzieciom czy wnukom (a dla przykladu - dzieciom znajomym).Co z tego,ze sobie pogada o tym, dlaczego syn wrecza Tobie torebke za 200... ;p Niech sobie gada. Twoj maz chyba nie zwrocil torebki, tak jak mu kazala, bo jesli tak to problem nie lezy w tesciowej, ale w mezu. :) Nie rozumiem po co tak sie wszystkim przejmowac i dusic w sobie nienawisc i zlosc? Nikt Ci nie kaze jej kochac ani lubic, masz tez wolna wole i sama mozesz decydowac jak bedziesz sie zachowywac :)

Gość gość
Nie wyobrażam sobie bycia z kimś wychowanym przez takie babsko. Nie wierzę że to się nie odbiło na facecie. Znając życie powiedziałabym jej w końcu co myślę i na tym by się skończyła znajomość. Wyżej sra niż d**e ma. Kompleksy leczy widocznie.

Gość gość
Chcesz, żeby była niezadowolona? To kupuj jej rzeczy w stylu: serweta na stół, kapa na łóżko, patelnia, komplet ręczników, lampka nocna itp. Nic osobistego, żeby nie miała się z czego cieszyć.

Gość gość
Ja takiej Tesciowej co chwila wciskalabym jakies wielkie gacie ze slodka minka i tekstem, ze kupilam dla siebie ale za duze, to dla mamusi bedzie w sam raz:)))

Gość gość
Weź te rajstopy spakuj i daj jej w prezencie na Święta :D

Gość gość
Ja od mojej tez dostaje tandety no. Raz dostałam kwiat gwiazdę Betlejem ska za 4zl innym razem zamówiła m tort na urodziny i cukiernia przywiozla go na mnie j adres i oczywiście trzeba było zapłacić. Teściowa przyszła na urodziny poszła do kuchni i przyniosła mi go do pokoju i wręczyła ......kasy za tort nie Zobaczyłam. I teraz od nas tez dostaje byle co