Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Premia za szybką decyzje o 2 dziecku

Polecane posty

Gość gość

Kolejny pomysł rządu: premia finansowa (lub ulgi i dluzszy urlop)dla rodziców, którzy zdecydują się na drugie dziecko w ciągu 30 miesięcy od urodzenia pierwszego. Co o tym myślicie? X Ja uważam, że rząd traktuje nas jak krowy rozpłodowe. Byle narodzić jak najwięcej dzieci. Ale co potem z tymi dziećmi to już ich nie interesuje.

Gość gość
chore i patologiczne! znowu dyskryminacja co niektórych! ja np mam czynny konflikt serologiczny i zalecenie odczekania z drugim dzieckiem co najminiej 5 lat. Kuzynka miała komplikacje po cesarce i tu podobnie-lekarz zabronił zachodzić w drugą ciążę przez 2-3 lata. A jak ktoś miał nowotwór to też musi odczekać. Ludzie to nie krowy rozpłodowe co rok prorok, do diaska!!!!!!!!!!!

Gość gość
Z jednek strony tak, masz rację. Ale patrzac ekonomicznie i przyszlosciowo to bardzo dobrze, ze rodzi sie duzo dzieci w PL.

Gość gość
10.47 no ale już teraz są kolejki kilkumiesięczne do lekarza specjalisty dla dzieci, 10 miesięcy czeka się na żłobek, często są problemy z przedszkolem, artykuły dziecięce mega drogie (i nawet 500+ niewiele tu pomoże). Jak dziecko urodzi się chore to państwo się wypina i trzeba korzystać z fundacji.

Gość gość
czy naprawdę powinno chodzić o ilość a nie jakość?

Gość gość
No państwu chodzi tylko o ilość.

Gość gość
jak widzę tą rudą kierve rafalską to mnie cholerra bierze, co rok to będą się rozmnażać patusy i alkusy, bo juz teraz płodzą sie jak króliki, normalna kobieta jak chce mieć drugie dziecko zdrowe to potrzebuje czasu, aby organizm się zregenerował!!!

Gość gość
często organizm kobiety nie zdąży się zregenerować przez rok, i ma niedobory, np kwasu foliowego, wtedy dziecko z drugiej ciąży może mieć jakąś wadę, np rozszczep podniebienia, czy choćby podniebienie gotyckie (brak mozliwości wymawiania "r" czy inne problemy logopedyczne).

Gość gość
promowanie patoplogii i zachodzenia w ciąże na akord, a nie wtedy, gdy stan zdrowia pozwala i znowu dyskryminacja kobiet np z chorobami tarczycy, które nie zajdą ot tak na gwizdek

Gość gość
jak zwykle patologia która nie dba o zdrowie dostanie kasę! z jednej strony są zalecenia who i karmienia piersia do 1 a najlepiej 2 roku życia i siedzenie z dzieckiem do 3 roku bo żłobki to zło, więc jakim cudem karmiąc piersią mam zajść w ciąże a nawet jeśli zajdę to co, mam karmić w ciąży? nie każdy organizm to zniesie!!!

Gość gość
A co z tymi, które urodzą trzecie lub kolejne dziecko? I skąd na to kasę wezmą? Bo im więcej dzieci tym więcej kasy będzie na to potrzeba. Czy za parę lat jak już narodzimy te dzieci to rząd zlikwiduje 500+ i będziemy musiały sobie radzić same?

Gość gość
Ja miałam cesarkę i lekarz powiedział, że nie powinno się zachodzić w ciąże przez 2 lata, czyli co...ta ustawa tylko dla rodzacych naturalnie??? i nie piszcie, ze zaszłyście szybciej po cc, bo to duże zagrożenie jest i dla dziecka i dla matki... sąsiadka saszła kilk mcy po cc w drugą ciażę i cała ciąże musiała leżec bo blizna sie rozeszła, a jej niemowlakiem zajmowała sie jej matka, super co nie???

Gość gość
gość dziś Z jednek strony tak, masz rację. Ale patrzac ekonomicznie i przyszlosciowo to bardzo dobrze, ze rodzi sie duzo dzieci w PL. xxx Nie licz się ilość a jakość.

Gość gość
Dokładnie, ja też jestem po cc i lekarz powiedział, że z zajściem w kolejną powinno odczekać się 2 lata. Przy tym mam niedoczynność tarczycy. Mimo, że w drugą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań, a między dziećmi są 3 lata różnicy i tak uważam, że to niewielka różnica wieku. Rząd promuje rozmnażanie się na skalę króliczą i tyle.

Gość gość
Wy naprawdę martwicie się dyskryminacją dlatego, że Wy nie możecie? A gdybyście mogły to rozmnażałybyście się dla kasy? Sprzedałybyście się tak po prostu?

Gość gość
gość 12.33 ma rację :) Po za tym dziecko sie robi z milosci, a nie dla zysku. Czego sie spinacie?

Gość gość
To jeszcze napisz w jakiej wysokości ta premia... Przeczytalas lid artykułu zamiast całość i powielasz takie głupoty...

Gość gość
pewnie jakieś grosze jak te osławione 500+ a te będą ryczeć jakby normalnie im przelewem obniżali wysokość wypłaty

Gość gość
Owszem nie podoba mi się to, bo skądś te pieniądze rząd będzie musiał wziąć. Raczej ich nie wydrukuje. A to już wpłynie na życie całego społeczeństwa -wyzsze ceny itp.

Gość gość
Przecież oni wzięli cc pod uwagę. 2 lata to 24 miesiące, a w pomyśle rządu jest mowa o 30 miesiącach, czy 2 i pół roku. Ale suma sumarum, to i tak patola dostanie najwięcej. Chociaż z drugiej strony... to chyba mało kto coś dostanie. Patola nie pracuje, więc ulgi podatkowej nie będzie. Urlopu też nie dostanie, bo przecież nie pracuje. ŻŁOBKI I PRZEDSZKOLA OTWÓRZCIE, TO BĘDZIECIE MIEĆ WIĘCEJ DZIECI, GŁUPIE @#@# NIEDOMYTE

Gość gość
ja pieprzę. pisowce będą zapładniać na czele z przywódcą

Gość gość
Przecież oni wzięli cc pod uwagę. 2 lata to 24 miesiące, a w pomyśle rządu jest mowa o 30 miesiącach, czy 2 i pół roku. xx nie wzięli, bo nawet jak zajdziesz najszybciej jak sie da w 1 cyklu czyli równo po 24 mcach od cc, to urodzisz około 33 mca, czyli w wymaganych 30 mcach się nie zmieścisz... bo to ma być dla tych co urodzą 2 dzieci w ciągu 30 mcy, a nie dla tych co zajdą w ciazę w ciągu 30 mcy....

Gość gość
14:46 to dlaczego autorka pisze: dla tych co zdecydują się?

Gość gość
a to się autorki zapytaj, dlaczego źle napisała... :)

Gość gość
rafalska: "wydaję mi się, że należy zachęcić rodziców, żeby szybciej się decydowali na kolejne dzieci tzw. premia za szybkość - jeśli kolejne dziecko urodzi się w ciągu 30 miesięcy od urodzenia poprzedniego" Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-premia-za-urodzenie-dwojga-dzieci-w-30-miesiecy-rafalska-god,nId,2469724#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Gość gość
ta ryża baba ma cały rozum w kroczu, niech guru zrobi jej kaczaka

Gość gość
zamiast żłobków i przedszkoli niech wybudują fermy rozpłodowe, gdzie kobiety będa się mnożyć jak króliki na mięso armatnie dla antoniego

Gość gość
Kaczafi niech założy rozpłodowe domy Lebensborn jak to było za hitlera, a może po prostu na wzór Jugendamt PIS bedzie zabierał noworodki i wychowywał je do pełnoletności na koszt skarbu państwa???

Gość gość
to już szczyt obrzydliwośći kobiety jak króliki albo maciorki zapładniać i mnożyć się ciekawe ile chętnych się znajdzie w końcu przysłowie mówi cyt..za pieniądze ksiądz się modli za pieniądze lud się podli .........

Gość gość
rafafafafafalska zasuszona makrela dojnej zmiany ! ta pani daje 1000 zl emerytury ukraincom po miesiacu pracy w polsce a skladki za lata na ukrainie my zaplacimy