Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwoje dzieci chorych, czy starać się o kolejne?

Polecane posty

Gość gość

Mam dwoje dzieci cierpiących na ADHD, sa bardzo trudne i mimo leczenia jesteśmy z mężem psychicznie wyczerpani chwilami, spimy po 3 godziny. Bardzo jednak dzieci kochamy i bardzo chcielibyśm y mieć 3 (zawsze chcieliśmy mieć trójkę). Ale troche boimy się, ze kolejne dziecko może na to cierpieć. Szukam porady.

Gość gość
Pracuję z takimi dziećmi i ich rodzicami, dziwię się że pisze pani tutaj z prośbą o poradę... Proszę się zastanowić komu robicie krzywdę?? Czasem marzenia krzywdzące nasze otoczenie i nas samych... Pomijając to żeby wychować i zająć się fizycznie nowonarodzonym dzieckiem trzeba mieć siłę!

Gość gość
Brak snu jest jedna z metod tortur. Zapanujcie najpierw nad tym, wspolnie z terapeutami dzieci bo sami skracacie swoja dlugosc zycia i was dzieciom zabraknie. :( Dopiero po trwalym rozwiazaniu problemu snu zajmijcie sie sprawa rodzenstwa dla trudnej dwojki.

Gość gość
to trzeba być naprawdę chorym na głowę aby rodzić świadomie chore dzieci

Gość gość
a ja z mężem bardzo chcemy mieć pałać, nie stać nas, myślimy o skoku na bank, co nam doradzacie

Gość panipracujacazdziecmi
Nie ryzykuj, bo wykończysz się psychicznie. Bardzo Ci współczuję, ale świadome decydowanie się na rodzenie kolejnego chorego dziecka jest nieodpowiedzialne.

Gość gość
Dzieci biora leki- córka ma 6 lat, uczęszczają tez na terapię, ale trudno wyelimonowac wszystkie objawy ADHD. Z nocami jest tak, ze jedno z dzieci się obudzi, to budzi cały dom i drugie dziecko, gdy w końcu jedno dziecko uśpię, to drugie wstaje- budzą się nawzajem. A myślimy o 3 dziecku, ponieważ nikt nam nie powiedział, eę ADHD jest dziedziczne w jakiś sposób, nie znamy przyczyny wystapienia go u naszych dzieci. Mam już 37 lat, dlatego chciałabym szybko podjąc decyzję o 3 dziecku, bo czas mi ucieka. Moje dzieci- mimo trudnosci bardzo sa kochane, ale jednak boję się, ze i 3 dziecko może mieć to ADHD, a życie jest z tym cięzkie.

Gość gość
Zdrowe dziecko tez bedzie mialo przeb..ne w takim domu.

Gość gość
Durne prowo a te idiotki lykaja, jedna mega idiotka nawet teologi na Pani jedzie hahahaha

Gość gość
Mialo byc temu trolowi ( j****y slownik w telefonie

Gość gość
Super, nie radzicie sobie ze snem 2 dzieci i chcecie trzecie. Wiesz co, jestescie nieodpowiedzialni wobec waszych 2 dzieci i chcecie miec 3! 37 lat to nie koniec rozrodczosci. Najpierw dajcie sobie rade ze snem, bo na prawde ktores z was zejdzie na zawal z permanentnego zmeczenia. Czy wasi lekarze znaja problem latami trwajacy zwiazany ze snem? Watpie! Za 5-7 lat tez mozesz zostac matka.

Gość gość
Jestes sadomasochidtka ze chcesz miec trojke dzieci z ADHD? Czytam i nie wierze, co glupi pomysl