Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Budzić noworodka w nocy do karmienia?

Polecane posty

Gość gość

Mały ma 11 dni. W nocy przesypia 5-6 godzin ciągiem, położna każe budzić a pediatra mówi że nie, bo ładnie przybiera. Karmię piersią, co z laktacją przy takiej przerwie?

Gość gość
Ja nie obudziłam,a o laktację nie martw się .

Gość gość
Nie budzic

Gość gość
Jak przybiera niebudzic. Ale wg mnie nastawić sobie budzik i te 6 h to niech będzie Max. Laktacja dopasujemy się do dziecka.

Gość gość
Pewnie że nie budzić. Z laktacja nic się nie stanie, ewentualnie odciągnąć mleko laktatorem, jak piersi będą bolały.

Gość gość
Oczywiscie ze NIE budzic!!!!

Gość gość
Ja nie budziłam aż przespał 10 godzin gdy miał 2 tygodnie. Przestraszyłam się. Od tamtej pory budziłam po 5-6 godzinach do 3 miesiąca.

Gość gość
To masz Chyba troche nawiedzona położna. Moja, jeszcze kiedy przychodziła, Wiec mały miał pare tygodni, śmiała sie, bo akurat w dzien wizyty mały przespał ciągiem 8 godzin, ja zmartwiona czy to ok, a ona na to, ze tylko sie cieszyc, ze dał pospać. Szybko zaczął tez przesypiać całe noce, bez budzenia na karmienie.

Gość gość
Mi położna radziła żeby budzić przynajmniej pierwsze 2-3 tyg, bo takie maleństwo je jeszcze niewielkie ilości i może mu spaść za bardzo cukier. Pod koniec pierwszego miesiąca nie budziłam już, szybko przesypiał całe noce, laktacja się dostosowuje do dziecka.

Gość gość
Jak przybiera to nirbudzic. Ale .. znajoma miała niemowlę idealne. Po 2 tyg bliźnięta położone sppac o 20-21 wstaealo o 6 rano super ekstra aż do wizyty u pediatry gdziie okazało się ze w 3 tug przytyl bardzo nieznacznnie i dostała nakaz budzenia co 2-3 h . Ja miałam nakaz budzenia co 3 h od neonatologa bo wcześniak może zapomnieć zjeść a ma przybierać na wadze. I z zegarkiem w ręku co 3 h budzilam po 3 tyg więc niemusialm budzić po po 2.5 h chciał jeść ale po miesiącu waga była bardzo dobra nadgonil jak to pani dr powiedziała i sam wyregukoeal już karmienia wtedy mógł.

Gość gość
tu chodzi o spadek glukozy, przez pierwszy miesiac bym budziła, mi połozna opowiadała jak przychodziła na wizyty i musiała karetke wzywac bo dziecko spało 8-10 godzin i bylo juz w spiaczce bo cukier spadł

Gość gość
Dokladnie jw. Poczytajcie sobie o przyczynach cukrzycy niemowlecej. Ja budzilam, choc rzadko mialam takie sytuacje, maly glodomor.

Gość gość
A po co budzic :/

Gość gość
Powyżej 6 godzin budzić, ale do 6 jest całkowicie OK.

Gość gość
nawet nie wiem, bo u mnie budzili sie sami

Gość gość
Mój wlasnie dziś przespał 7 godzin a ma niecałe 2 tygodnie. Ale pobudkę zrobił konkretną! Wrzeszczał jak szalony to chyba ok? Kurczę jakby mu ten cukier spadł to jakie są objawy? Nastraszyłyscie mnie.