Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blanka1986333

Ciąża w młodym wieku

Polecane posty

Dobry wieczór wszystkim , którzy często tutaj przebywają i tym , którzy przeczytają tą wypowiedź za kilka lat albo miesięcy. Chciałam zapytać się o opinię ludzi bezstronnych co myślicie na temat ciąży w młodym wieku. Konkretnie w wieku 18 lat. Planuję tą ciążę i będzie ona bardzo przemyślana , ale mam obawy czy dam radę. Kocham dzieci i pragnę mieć swoje pierwsze maleństwo , wiem że dla niektórych brzmi to jak coś niedorzecznego ale mi naprawdę zależy na szczerej opinii a nie na wyzwiskach. Pomożecie? Proszę o rady

Gość gość
Czy ty i Twój mąż/partner macie stałą pracę i dach nad głową?

Gość gość
Powiem ci tak:zaszłam w ciążę mając niecałe 18 lat,za mąż szłam w 3 miesiącu,ale to było 20 lat temu.Z perspektywy czasu mój syn to było największe szczęście,które mnie spotkało w życiu.A jeśli chodzi o to czy dasz radę?DASZ! Troszkę pomocy od osób bardziej doświadczonych i będzie ok.Jeżeli NAPRAWDE tego chcesz i jesteś na to gotowa to trzymam kciuki.

Gość gość
A pracę,partnera i stały dochód??

Gość gość
A co z pracą? Trzeba będzie przecież ten dom utrzymać.

Partnera? Oczywiście bez niego bym tego tematu nie poruszała. On ma pracę , jest starszy o trzy lata. Samochodu jeszcze nie mamy , ale jesteśmy temu bliscy a dom jak wcześniej pisałam jest.

Gość gość
Uczysz się w technikum, szkole zawodowej, liceum zawodowym, ogólniaku? Masz zamiar iść na studia?

Uczę się w technikum , jestem w ostatniej klasie. Mam zamiar zrobić sobie dwa lata przerwy na wychowanie dziecka , a później iść na studia albo do pracy bo po technikum będę mieć juz zawód który mogę wykonywać. Przerwe oczywiście , żeby dziecko poszło do żłobka lub przedszkola

Gość gość
Czy Twój partner również JUŻ CHCE zostać ojcem?

Myślę , że oboje jesteśmy na to gotowi. On wie jak pragnę dziecka , planuję tę ciążę od piętnastego roku życia i wiem że to może komicznie brzmi ale taka jest prawda. Kochamy się a dziecko nie będzie przeszkodą. Myślę , że jest gotowy

Gość gość
Czy Wasi rodzice i rodzeństwo mieszkają blisko Was, żeby mogli Wam pomóc w razie czego?

Gość gość
Dziecko to nie zbawka. Ja tez mialam podobnie, ale rostalam się z partnerem i wyjechalm do pracy jako ninia. Zajmowalam się blizniaczkami ok.20miesiecznymi. To był hardcore! Cieszę się, ze mój wtedy facet nie chciał dzieci. 18 to za szybko.

Gość gość
Zamiast się wyszalec za młody ty wolisz pieluchy... Powrotu już nie będzie. Drugiego młodość też. Dziecko to nie zabawka, fakt. Chyba sobie sprawy jednak nie zdajesz z tego. Uwiazanie 24/7 przez 18 lat.

Moi dziadkowie są w idealnej formie i chętni do pomocy , mieszkają w domu po sąsiedzku a mama z ojczymem dość blisko od nas. Może wielu osobom wydaje się że 18 lat to za szybko i faktycznie mam obawy ale nie co do mojego wieku tylko do tego co będzie później jak dziecko już się urodzi. Odkąd ukończyłam 10 lat wychowywałam praktycznie moją siostrę która jest odemnie sporo młodsza i mam naprawdę doświadczenie. Nie wiem kiedy to się pojawiło ale dziecko jest moim marzeniem 3 lata minimum... wiem że to nie zabawka

zrobisz 5 dzieci i bedzie 2,5 co miesiac wpadac plus becikowe i inne dodatki

Gość gość
Krowa rozplodowa

Gość gość
wypiertalaj dzifko z to prowokacją!!! każdy tutaj ma wyj****e na ciebie suko !!!

Gość gość
dziś 18:49 Hamuj trochę,nikt cię tu nie chce!Jak zwykle zresztą,co?

Gość gość
spierta;laj tempa piz///do !!!

Gość gość
dziś 18:55 prawda w oczy kole?ZERO,ZERO ZERO.

Nic mnie w oczy nie kole! Wręcz przeciwnie. Tacy ludzie , którzy mnie właśnie wyzywają nie są normalni. W dzisiejszych czasach tolerancja powinna już być normą , ale jak widać nie dla wszystkich. Chamstwo i tyle! A Pani , która zemną porozmawiała szczerze bez wyzwisk dziękuję bardzo. Pomogła Pani , naprawdę i wierzę w to że mi się uda , jednak co do mojego "wyszalenia się" nie należe do tego typu osób. Jestem młoda i tak! Pieluchy to moja impreza. Dobranoc wszystkim!