Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego prymitywne doznania są tak ważne w życiu człowieka?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego zajmują tak ważne miejsce?

Gość gość
Chodzi ci o fizyczne doznania czy duchowe .

Gość gość
tylko u ciebie o tobie podobnym, co nie raz jeżdziliście na wschód białym dostawczym wozem:P i imprezowaliście w Wawie gwałcąc fantoma:P

Gość gośćqaz
21:38 dla takich wpisów jak Twój uwielbiam tu wchodzić :)

Gość gość
A skąd taki wniosek i to do ogółu? Jeśli w twoim życiu, tak jest to samemu musisz wiedzieć dlaczego.

Gość gość
no bo ego jest tak skonstruowane, że podnieca się rywalizacją, wygraną, uczuciem władzy nad drugim człowiekiem, byciem szybszym,, mądrzejszym, mocniejszym, ładniejszym, byciem pożądanym, chwalonym, podziwianym. Tak od małego nauczyliśmy się dostrajając się do emocji rodziców i otoczenia.

Gość gość piotr
I teraz czy te cechy są wrodzone czy nabyte . Oto jest pytanie ,bo juź wiem źe nie chodzi tobie o fizjologie i roochanie . Chodzi o pożądanie duchowe . Pytanie zadaje teraz takie czy to jest nabyte czy wrodzone . Nabyte przez wychowanie czy to jest instynktowne zachowanie .

Gość gość
Ponoć mamy gen dążący do poznania Boga/Absolutu/Twórcy a z nim dążenie do wzrostu duchowego, pozostałe jest nabyte

Gość gość
Człowiek chce coś znaczyć w życiu . Wystarczy źe potrafi coś dobrze robić obojętnie co wystarczy jjema umiejętność którą potrafi lepiej od innych i wystarcy by był z siebie zadowolony .

Gość gość
Wszystko jest dla ludzi tylko w odpowiednich proporcjach.

Gość gość Piotr
20:50 to ja pisałem . A dlaczego nazywasz prymitywne doznania ?

Gość gośćpiotr
Moźe dlatego prymitywne źe towarzysz ludzkości od zawsze .

Gość gość
mój 2 letni bratanek, nie porównuje sie z równiesikami, kto ma fajniejszy obrazek, albo kto zbudował wiekszą wieżę czyj tata ma lepszy samochód. Jedyne coo, to strasznie się popisuje jak jest w centrum uwagi, od niedawna mu soda uderzyła do głowy :P i cieszy się że wzbudza zainteresowanie, kilka miesięcy wcześniej nie podniecał się tak, że ma gapiów, więc to ego to chyba coś nabytego.

Gość gość piotr
Wolałbym określenie tradycyjne doznania albo archaiczne doznania .

Gość gość
prymitywne jest np, jak wyprzedzasz kogoś na ulicy i czujesz się dzięki temu lepiej. To jest taka prymitywna pozostałość w człowieku po Neandertalczykach :P

Gość gość
22.50 "coś znaczyć w życiu" chcą ludzie z kompleksami, pewny siebie człowiek nie ma takich potrzeb, bycie sławnym go nie zepsuje, bo nie kręci go to. Ludzi z kompleksami sława moze zniszczyć, problem w tym, ze oni zazwyczaj do niej dążą jak nie przez ambicje zawodowe to związki partnerskie/małżeńskie, byle jak, byle świecić. Tylko po co? Stąd tyle gwiazd w mediach:P

Gość gość piotr
22:53 moźe to jest nabyte tak jak piszesz ,ale to popisywanie jest normalne . Ja w tym wieku teź się tak zachowywałem . Popisywałem sie . Moźe ho prawda źe dzieci odpatrują zachowania rodziców . U mnie w domu nie rozmawiało sie o pieniądzach przy dzieciach . Myśmy teź tak wychowali córki nasze .

Gość gość piotr
To teź prawda źe człowiek gdy nie ma czym się pochwalić to chwali sie byle czym .