Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarejestrowałem się dziś w Urzędzie Pracy

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat, przedstawiłem dyplom ze studiów i powiedziałem że do tej pory nigdy nie pracowałem. A ona sprawdziła dane z poprzedniego urzędu pracy, w którym byłem zarejestrowany wcześniej, i zaczęła się rzucać że już kilka razy podejmowałem pracę... w hurtowni, w ochronie, w wojsku. Ja na to że nie, że pewnie coś źle wpisali. A ona, że jak źle, jak dobrze i powinienem przedstawić świadectwa pracy z tamtego okresu, bo inaczej ona nie powinna mnie rejestrować. Ja na to, że nie mam żadnych świadectw i nie pamiętam żebym gdzieś pracował. A ona na to, że to nie jej sprawa, że ja nie mam świadectw. A ja znowu, że nie pamiętam żebym gdzieś pracował. A ona, że mam kiepską pamięć, skoro nie pamiętam co ostatnio robiłem. Ja na to, że tak, mam krótką pamięć. I ostatecznie mnie zarejestrowała, bo zgodnie z przepisami, jeżeli od ostatniego zatrudnienia minęło 1,5 roku lub więcej, to nie muszę obowiązkowo mieć świadectwa pracy z tamtego okresu. Ale było ciężko. Wojna nerwów. Zasiłku oczywiście nie dostałem, i pracy pewnie też mi nie znajdą... ale chociaż ubezpieczenie będzie, na jakiś czas :)

Gość gość
A swoją drogą, to żal doopę ściska, że robią problemy przy rejestracji. Nie dość że nie ma pracy, to jeszcze z łaską wogóle cię rejestrują, jakby urząd pracy był jakimś VIP-owskim klubem.

Gość gość
Pojechałem tam rowerem, i rowerem wracałem. Jechałem chodnikiem, patrzę, a tu na wyjeździe z osiedlowej uliczki - która przecinała chodnik - stoi samochód i czeka żeby włączyć się do ruchu. Nadjeżdżałem z boku i pomyślałem że przejadę przed nim. Mijałem go, a on wtedy ruszył i uderzył w mój bok. Aż mnie zabolały mięśnie w lewym ramieniu. Zachwiałem się, zastopowałem i niewiele brakowało żebym się wywrócił z rowerem. Kierowca cofnął samochód, a ja wsiadłem z powrotem na rower i pojechałem dalej. Ale w lewym ramieniu jeszcze przez kilka minut mnie bolało. Ale najważniejsze że jestem już zarejestrowanym bezrobotnym...

Gość gość
Czy wy też jesteście już zarejestrowani ?

Gość gość
To co pracowałeś wcześniej i tylko ściemniałeś, czy faktycznie masz taką lichą pamieć? :-O

Gość gość
Ściemniałem. Mam traumatyczne wspomnienia z przeszłości, i nie chciałem wracać do tego co robiłem wcześniej. I nadal nie chcę. Chcę zapomnieć.