Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyszła mama

Polecane posty

Gość gość

Jestem w już w trzecim trymestrze ciąży, powoli kompletuję wyprawkę jakieś prześcieradła, kosmetyki, pierdółki. I tak się zastanawiam czy kupić jeszcze przed porodem jakieś smoczki, butelki do karmienia, laktator? Może głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko i kompletnie się na tym nie znam, nie wiem czy k lepiej się przygotować i kupować takie rzeczy już na etapie ciąży czy po porodzie iść do apteki i wtedy?

Gość gość
Zobaczysz po porodzie co ewentualnie dokupić. Moje dzieci nie chciały smoczkow, butelek też nie używałam bo z piersi przeszły na łyżeczkę i kubka niekapka. Szkoda kasy .

Gość gość
wogole nie korzystalam z laktatora - moze sie okazac ze bedziesz miala slaba laktacje i niepotrzebnie wydalas pieniadze. Kupic mozesz zawsze. Lepiej zainwestowac w termometr dla dziecka czy nawilzacz powietrza. Smoczka moj wogole nieprzyjol :D Z butli dopiero korzystal po 4 miesiacu a tak caly czas pierś. Kupilam tomme tippe na start pakiet. wystarczyl zawsze mozesz dokupic - jedyna butla ktorą on tolerował :P

Gość gość
Ja bym laktator kupila taki zwykly. Ok 4 doby po porodzie moze wystapic nawal i w tym czasie dobrze go miec . Smoczek jeden moi synowie zasysali juz w szpitalu. Butelki ze 2 tez bym kupila.

Gość gość
A jakiej firmy najlepiej smoczki/ butelki? Avent?

Gość gość
Ja mialam kupione wczesniej mm (male opakowanie) i 2 butelki Avent wlasnie:) mialam tez smoczek. No i jak sie okazalo to juz pierwszej bezsennej nocy w domu wszystko sie przydalo. Mialam bardzo slaba laktacje a dziecko bylo masakrycznie glodne i ciagle plakało/darło sie. Takze przezorny zawsze ubezpieczony:)

Gość gość
Kup jeden smoczek na wszelki wypadek u mnie przydał już przy badaniu słuchu żeby dziecko było spokójne się butelka przydała się dopiero jak miał 3 miesiące a laktator kupiłam jak miał miesiąc zebby moc odciągnąć coś i wyjść. Bieda się przewidzieć co i jak. Zależy jakie masz podejście i ile kasy. Jeśli chcesz być wolna i wiesz że chcesz wychodzić a dziecko będzie z kimś zostawać to kup laktator jeśli raczej nieplanujesz możesz poczekać. Co do firm ja przy pierwszym dziecku używałam agent ubezpieczeniowy natomiast przy wczesniakach miałam zalecenie już ze szpitala od pani która obcerwowala ssanie dzieci ze avent jest zatwardy i butelka która jako jedyna akceptowalo dziecko i umialo ssąca była butelka dr brauna z wąską szyjka. Avent kupiony przed porodem przydał się dopiero w 3 mieosacu.

Gość gość
A wystarczy jak kupię butelkę o pojemności 260ml? Bo widziałam, że są jeszcze takie małe buteleczki 125ml dla noworodków ale nie wiem czy jest sens je kupować czy po prostu kupić butelke 260ml i do tego smoczek ten 0+ od narodzin?

Gość gość
Taki maluszek zjada bardzo mało. Ja musiałam w szpitalu odciągać pokarm bo mój synek miał żółtaczkę i trzeba go było dokarmiać to tak z 30 ml i pielęgniarka mówiła że to wystarczy. U mnie w szpitalu nie można było podawać dziecku smoczka. Podobno nie można przez 2 tygodnie żeby maluszek przyzwyczaił się do ssania piersi. W razie czego w szpitalu mają jednorazowe butelki i laktator. Jak coś można zawsze poprosić żeby ktoś nam kupił i przyniósł

Gość gość
Wez smoczek. Jak Ci dziecko zacznie robic koncert na caly oddzial to sie przyda. Dwa razy mialam sytuacje ze polozna wpadla z pretensjami ktore to tak placze....