Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu jest taka pogarda wobec studentow albo ogolnie mlodych

Polecane posty

Gość gość

ze strony osob starszych, bardziej doswiadczonych? Tzn moze mi sie tylko tak wydaje. Nie znam sie na tych pokoleniach x y z, moze to powiazane jakos. Odnosze wrazenie, ze jest takie przekonanie ze mlodzi sa tacy rozczeniowi, a nic nie wiedza, bla bla bla i tak dalej i tak dalej (duzo narzekania). Ze gowno wiedza o zyciu, ze studenci to tylko by wodke chlali, nic od siebie a tylko wymagania. Duzo sie tego nasluchalam, naczytalam, jacy to mlodzi sa beznadziejni. Nic tylko nas zarąbac, tacy beznadziejni jestesmy. Powinnismy sie cieszyc, ze starczy nam na czynsz i chleb i nic wiecej nie wymagac od zycia. Przepraszac za to, ze istniejemy, ze w ogole mamy czelnosc byc soba. Tez ktos odnosi takie wrazenie?

Gość gość
ktos cos? :p

Myślę, że to działa w dwie strony. Starzy traktują młodych z lekceważeniem, a młodzi starych. Jedynie ci średni mają spokój.

Gość gość
nie zauwazylam.Tylko wobec konkretnych, a nie wszystkich.

Gość megi222
Mnie wkurzaja tylko ci studenci, ktorzy na studiach bawią się za kase rodziców. Praca? Po co, jak tatuś da, opłaci mieszkanie itp. Albo teksty, że nie bede przeciez na kasie pracować bo to wstyd, albo wymówki, że nie pracuję bo się uczę. Znam osoby, które studiują i pracuja jednoczesnie i to nie jest jakis tam kierunek byleby był, tylko taki, przy którym naprawdę trzeba usiąść. Doceniam takich ludzi za ich ambicje, chęć do dzialania, wytrwałość. Ogolnie uważam, że czlowiek dorosły powinien zarabiać na siebie niezaleznie od statusu społecznego rodziców bo to uczy życia. Mi osobiście byloby wstyd wisieć na kasie rodziców. Zauważyłam, że zazwyczaj ci, ktorzy nic nie robią poza "studiowaniem" najchetniej chwalą się tym, że studiują. Mam nadzieje, że w przyszłości studiować będą osoby "inteligentne" a nie jak teraz każdy seba co potrafi powiedzieć, ze studiuje marketing i zarzadzanie a prostych czynności w domu nie potrafi zrobic (np naprawic przeciekający kran - co pewnie niejedna kobieta potrafi)