Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlalala

Kupka u niemowlaka nie wiem czy jest ok

Polecane posty

Gość gośćlalala

3 miesieczne dziecko. Karmie tylko piersia. Do tej pory kupka byla codziennie rzadko co dwa dni. Teraz nie ma kupki juz 5 dni. Czy jest ok? Ile moze nie byc kupki?

Gość gość
Jak to 5 dni nie bylo kupy i ty nic nie zrobilas????? Nie bylas u lekarza???? 3miesieczne dziecko? To chyba zart albo prowo.

Gość gość
W necie pisza ze kupki moze nie byc nawet 7 dni. Jutro bede rozmawiac z lekarzem

Gość gość
Dziecko jest spokojne albo nie bardziej marudne niz zwykle. Gazy odchodza.

Gość gość
Ja po 3 dniach bylabym u lekarza. Jestem odpowiedzialna matka.

Gość gość
Dziecko karmione wyłącznie piersią może nie robić kupy nawet przez 10 dni, bo mleko matki jest przyswajane bezresztkowo. Jeśli dziecko zachowuje się normalnie, nie widać żeby bolał je brzuch, to raczej nie ma się czym przejmować. Wy byście już pewnie termometr dzieciakowi w tyłek pchały, albo jechały na sor.

Gość gość
Ja bym użyła czopka glicerynowego. Jak sytuacja by sie powtórzyła to zapytalabym pediatry o co chodzi.

Gość gość
Ło matko, co za oburzenie. A co miała zrobić? Dziecko karmione piersią może nie robić kupki przez kilka dni. Jeśli nie marudzi to po co miała iść do lekarza? Żeby się ośmieszyć? Po co faszerować dziecko lekami jeśli tak naprawdę nic się nie dzieje?

Gość gość
Tak, jeszcze niech do czopków dziecko przyzwyczai bez powodu. Jedno dziecko załatwia się 5 razy na dobę, a inne raz na 5 dni.

Gość gość
21:44- tak tak zaraz się przyzwyczai od jednorazowego podania czopka. Uważam że 5 dni to dlugo a w bezresztkowe trawienie przepraszam ale nie wierzę.

Gość gość
Jestescie swiruskami a nie matkami. Autorko czasami niemowlaki robia kupki raz na tydzien. Twoje robilo czesciej ale zachowuje sie normalnie. Nie panikuj ale idz na wizyte dla spokojnosci

Gość gość
Tu autorka. Maly ma miekki brzuszek, lekko krzywi sie przy oddawaniu gazow ale zawsze tak mial kiedys nawet bardziej przy tym marudzil. Je normalnie, ma apetyt, ulewa sie nie bardziej niz zwykle, przybiera na wadze. Czytalam o tym bezresztkowym trawieniu ale nie wiem czy ten czas bez kupki wydluza sie stopniowo czy moze tak skokowo.

Gość gość
Co sie dziwic ze takie odp jak wiekszsc matek zapycha dziecko mm wiec brak kuoy na mm to problem ale.na piersi moze i 10 dni nie robic.