Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćvvvvv

Mój ukochany

Polecane posty

Gość gośćvvvvv

ani słowa ani pióro, nie oddają pełni uczuć które do Ciebie czuję. Kocham Cię. Kocham.

Gość gość
Ja również kocham Ciebie. Z uwagi na fakt bycia w Twoim Sercu pragnę podziękować oraz odwzajemnić uczucie.

Gość gośćvvvvv
Pisze tu wiele osób, większość bierze takie tematy do siebie. Skąd wiesz, że ten temat jest skierowany do Ciebie?

Gość gość
Wiem.

Gość gość
Ponieważ obecnie jako jedyny potrzebuję być kochany bardziej niż inni. Poza tym jako kulturalna, miła i wrażliwa osoba nie zdołasz zaprzeczyć relacjom jakie nas przed chwilą połączyły wyznaniem wyrazu Kocham. Cóż, może i na krótko, lecz czysto i prawdziwie, bez tej całej otoczki ironii, cynizmu, zakłamania, tak po prostu oraz bezinteresownie.

Gość gośćvvvvv
Jest możliwe, żebyś wyznał te uczucia teraz kobiecie którą kochasz naprawdę i nie tylko na chwilę? Wierzysz, że to właśnie' Ona' teraz je...wyznała Tobie?

Gość gośćvvvvv
Bo ja wierzę.

Gość gośćvvvvv
... i wiem. Dobranoc.

Gość gość
Skoro myśli są czymś realnym, bo przecież są wyrazem biochemii fizycznej struktury, granice, które tworzy umysł i nazywa je Światem, który znamy, poznanym zmysłami, czyż jest mniej prawdziwy niż wiara, jako wyraz tej samej metody? Więc czy Twoja wiara, że ja to Twój On może być nieprawdziwa wobec tego samego umysłu, który ją tworzy?... Dobranoc.

Gość gość
na tej kafeterii same idiotki. słów szkoda co za brednie! :P

Gość gość
"Żadne dzieło genialne nie zostało nigdy zbudowane na nienawiści i pogardzie. Dlatego artysta, u końca swej drogi, rozgrzesza zamiast potępiać. Nie jest sędzią, ale tym, który usprawiedliwia" Albert Camus "Artysta i jego epoka" "Może to właśnie jest wielkość sztuki: w nieustającym napięciu pomiędzy pięknem i cierpieniem (…), samoobrona nie do zniesienia i udręka zbiorowości" jw. "Każde wielkie dzieło uświetnia i wzbogaca człowieka, oto cała tajemnica" jw. "Pióro może być okrutniejsze od miecza" przysłowie angielskie "Nie zrozumiecie sztuki, póki nie zrozumiecie, ze w sztuce 1+1 może dać każdą liczbę z wyjątkiem 2." Pablo Picasso- myśl "Wzniosłem pomnik trwalszy od spiżu" Horacy "Nie wszystek umrę" (Non omnis moriar) jw.

Gość gość
"Czy jesteś, Piękno, z nieba czy też z piekła rodem? W twym spojrzeniu anielskim i szatańskim płynie Cnota mącona zbrodnią" Charles Baudelaire "Hymn do Piękna" "Piękność jest formą geniuszu, piękność jest czymś więcej niż geniusz, gdyż nie potrzebuje komentarza. Należy do takich faktów świata, jak słońce, wiosna, odbicie w ciemnych wodach owej srebrnej łupiny, którą nazywamy księżycem" Oskar Wilde "Portret Doriana Graya" "Piękno, które pozwala żyć, pozwala także umierać" Albert Camus " Artysta i jego epoka" "Na tym szczeblu życie dopiero jest coś warte, gdy człowiek piękno samo w sobie ogląda" Platon "Miłość jest pożądaniem piękna, piękna w samej jego istocie, niezmiennego i wiecznego" jw. "Nie ma piękna, jeśli w nim leży krzywda człowieka. Nie ma prawdy, która te krzywdę pomija. Nie ma dobra, które na nią pozwala" Tadeusz Borowski "Opowiadania" XXX do autorki: zajmij się dziunia czytaniem, i to porządnych dzieł literackich zamiast tu smęcić brednie każdego dnia :P

Gość gość
Ale jaki sens ma przepisywanie cytatów na kafeterii?

Gość gość
obawiam się, że osoba wklejająca ową sztukę, zna tylko tytuły z internetu ,warto byłoby chociaż przeczytać ;) a i zrozumieć też sztuka :)

Gość gość
Ze tez o tej porze masz świetlisty umysł bo po co komu te anegdoty jak mu się żyć nie ch e bo cierpi bo inni tak chcieli

Gość gość
Świetlisty umysł o tej porze .

Gość gość
Lubisz to czytaj tego Platona bo ja wolę malować

Gość gość
I nie pomyl Platona z Plotynem:-)

Gość gość
2:06 I jak to się ma do tego, że ty też tu smęcisz? :) Inni przynajmniej coś od siebie próbują, a nie recytują cudze utwory :D

Gość gośćvvvvv
Smęcę brednie każdego dnia? Po pierwsze piszę tu drugi wieczór po bardzo dlugim czasie, po drugie spojrz jakie tu inteligęty pod moimi smętami kopiują. A po trzecie temat nie dotyczy fizyki kwantowej, biochemii czy wułefu tylko mojego uczucia do Niego. Po piąte nie mogę zasnąć.

Gość gośćvvvvv
Własciwie to juz spalam ale sie obudzilam i ogladam film teraz no i przegladam was.

Gość gość
A czemu tutaj a nie w życiu wyznajesz uczucia do niego?

Gość gośćvvvvv
Bo tak naprawde oboje nie chcemy przekraczac pewnych granic.

Gość gość
Kto jest zajęty

Gość gośćvvvvv
Wytyczamy sobie prostą, potem na niej balansujemy a kiedy zaczynamy spadać, wzajemnie się za to spadanie obwiniamy.

Gość gość
Jakie uczucia tu się pisze bez uczuć bo dawno umarły albo ktoś je pogrzebał teraz moda żyć bez uczuć chłop w jednym pokoju baba w drugim i po co uczucia dom zamarł A życie dalej sie toczy bez uczuć gdy chorujesz to kto jest blisko ciebie?chłop czy koch.i namiastka uczucia .

Gość gość
Filozofia.

Gość gośćvvvvv
Oboje zajęci myśleniem o sobie.

Gość gość
No to czemu tu piszesz?

Gość gośćvvvvv
2:54 uczucie wiele ma twarzy...masz sie zabić gdy przestaniesz kochac swoją żonę czy swojego męża? Mam przepraszac ze nie umarlam?