Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie macie rachunki w domach jednorodzinnych

Polecane posty

Gość gość

Ile wynosza was opłaty w domu jednorodzinnym? I jaki metraż, i czy jesteście zadowoleni czy wolelibyscie jednak mieszkanie w bloku?

Gość gość
U same blokowiczki siedza

Gość gość
72 m2. 120zl prąd, woda, szambo 150zl. Trudno oszacować ile kosztuje opal bo mój mąż sam szykuje drzewo na zime. Na pewno 1500zl na cały rok węgiel. Podatek za grunty 1600na rok. Nie chciałabym mieszkać w bloku bo jakoś tak na kupie, bez podwórka? Nie

Gość gość
Bloki są drogie nawet w malych miejscowościach. Moi teściowe płacą z rachunkami jakieś 600zl za 55m2 Nie wiem może jakby tak przeliczyć to dom jednak wynosi tyle samo co blok? Rachunki jakieś 30 zł woda i 120 prąd czyli 450 zł sam czynsz

Gość gość
200 metrów, ogrzewanie gazowe. Gaz za cały rok ok 4200 Śmieci 600 Woda 1200 Prąd 2000 Rocznie ok 8000. ( za mieszkanie płaciłam 12 × 850) Wszystko ma swoje wady i zalety. Zależy od lokalizacji i metrażu. Miałam mieszkanie 60 metrów w centrum, dom też jest w mieście. Duża zaleta jest to że na wszystko jest miejsce, minus że jakikolwiek remont czy zmiana wystroju to duża kasa. Generalnie jestem zadowolona ale jakby mi ktoś zaproponował 150 metrowe mieszkanie przy linii metra to bym się zamieniła. Ale takie mieszkanie kosztuje 2 razy tyle co dom.

Gość gość
miesiecznie ogrzewanie zima (miejskie ) 600- 1200, prad 120, wywoz smieci 50, podatek od nieruchomosci 460 rocznie. woda ok 100 mies Dom ok 250 m.

Gość gość
14:31 trzeba remontować samemu:-) tak jak ja :-)

Gość gość
Tu nie chodzi o remont a raczej o zmianę wystroju. Co innego zatrudnić malarza do pomalowania 2 pokoi a co innego do 8 pokoi. A znowu malować tylko część pokoi to też trochę obciach. Teraz chciałam zmienić zasłony i jak mi krawcowa zasnęła rachunek za 7 dużych okien to aż się boję mężowi powiedzieć. Dwa okna byłoby znacznie taniej.

Gość gość
dodam jeszcze mycie wszystkich okien i dbanie o najmniejszy chocby ogrodek, koszt kwiatow, krzewow, czy pielegnacja samej trawy, odsniezanie posesji, grabienie lisci.

Gość gość
Wiem,wiem. My mamy duze podworko. 0,33 ha. Kupe forsy wydalismy na kwiaty,krzewy itp.

Gość gość
Rachunki - 200 zł mc, węgiel- 2500 zł za rok. Dom wynajmuje, więc jeszcze 650 zł wynajem. Jestem zadowolona.

Gość gość
A gdzie to takie tanie domy sa do wynajęcia? U mnie za dom trzeba zaplacic tysiac zl. I to bez rewelacji. Podlaskie

Gość gość
15.35 Łódzkie, wynajmujemy ten dom już 7 lat. Dom całkowicie nieumeblowany, wszystkie meble i sprzety nasze, drobne remonty ze swoich pieniędzy robimy.

Gość gość
Dom jednorodzinny, parter i dwa piętra. Miesięcznie prąd 100 zł, gaz 50 zł, ogrzewanie około 700 zł , woda około 60 zł. W sumie około 900 zł miesięcznie.

Gość gość
Dom 110 m, za 2016 r wyszło nam 2800 zł za gaz w tym podgrzewanie wody i gotowanie, więc policzmy 280 msc plus 150 zl prąd, 80 zl ścieki, 60 zł śmieci,wodę mamy swoją. W bloku płaciliśmy 700 zł bez prądu i gazu za 60 m2. Budowa domu to najlepsza decyzja jaką podjęliśmy.

Gość gość
dom ma 170 metrów,120 zł woda, 350 prad( wszystko jest w domu na prad gazu nie ma) nigdy bym nie poszła do bloku

Gość gość
Prad 90zl, smieci 50, gaz 45, woda i kanalizacja 75. Podatek roczny 600. Wegiel na rok 3500

Gość gość
A remonty? W blokach w cene najmu wliczone sa remonty, konserwacje. A takze: ochrona (jesli jest) sprzatanie calego budynku i odsniezanie.

Gość gość
gość dziś A remonty? W blokach w cene najmu wliczone sa remonty, konserwacje. A takze: ochrona (jesli jest) sprzatanie calego budynku i odsniezanie. xx jest osobny fundusz remontowy, ale z doswiadczenia wiem,ze zanim lokatorzy zgodnie cos postanowia, czasem duzo wody uplynie ( w rzrenosni i doslownie. A te pozostale koszty i tak podwyzszaja comiesieczne koszty, bo nic za darmo.

Gość gość
Remonty? Do nowowybudowanego domu wprowadziliśmy się 1,5 roku temu i nie ma co remontować, wszystko nowe i na gwarancji. Na sam dach jest gwarancja 20 lat. Zresztą co miesiąc odkładamy pewną kwotę,nie że konkretnie na jakieś remonty ale tak w razie większych nieprzewidzianych wydatków. Nie wiem jak mogłam żyć w bloku ponad 30 lat.

Gość gość
Dom 130m2 podatek 450zl ogrzewanie ok 3000 tys prąd 160 woda 100zl ale wiadomo ze trzeba odśnieżac ,kośic trawę i trzeba nalać paliwa czy to do kosiarki czy odśnieżarki. To sami remonty.Co do firan to myślę że nie trzeba zmieniać wszystkich okien naraz to samo malowanie

Gość gość
dom ma rok wiec jest nowy, odsniezac lubie sama :) a ochrony nie potrzebuję ;) mieszkanie w bloku to meczarnia

Gość gość
Też nie wiem, co to za pytania o remonty? Przecież jak dom nowy to po co go remontować?to samo ogrodzenie. mam elementy ocynkowane, jeżeli coś się będzie z nimi działo to nie wcześniej niż za 30 lat. Płacę 190 zł na miesiąc za prąd, nie mam gazu więc gotuję na indukcji. Za ogrzewanie w zimie 1800 zł na rok. W lecie mam solary na ciepła wodę. Ścieki około 60 zł co trzy miesiace, wodę mam swoją że studni. podatek raz do roku nie pamiętam dokładnie ile, coś koło 300 zł. Mieszkałam na bólach, w życiu się nie wrócę. Sama kosze trawę w lecie bo lubię.a odśnieżanie?mam tylko do bramy wjazdowej, a potem już droga gminna, która jest odśnieżana.

Gość gość
*blokach

Gość gość
Jak wy to robicie, że macie np 90, 150 zł za prąd? Przeciez same abonamenty i opłaty stałe za prąd są wyższe. Nie macie siły w domach? Ja mieszkam w domu i prądu zużywam miesięcznie za ok 400zl. Woda to koszt miesięcznie ok 90zl, razem z kanalizacja. Śmieci to koszt 50zl miesięcznie, podatek +- 1000zl, Gaz ok 60 zł za okres 3 miesięcy (tylko płyta gazowa).

Gość gość
Przecież podatek to w skali roku tyle płacosz a nie co miesiąc.

Gość gość
Gospodarstwo rolne. Dom 270 m. Prad co 2 mies- 400zl. Woda co 3 mies -300zl. Podatek raz na rok 1300 zl i Pzu za budynki 1500 zl. Smieci ,szambo i inne w granicach 50 zl. Wiec duzo placicie , bo u nas baaardzo duzo bydla wiec prad i woda idzie

Gość gość
Aaaaa i jeszcze wegiel 4500 tys

Gość pierka
odkad sie przeprowadizlismy to byl problem z rachunkami za prad. ogrzewanie elektryczne. zmienilismy ostatnio dostawce na axpo i powiem wam ze rachunki momentalnie spadly.

Gość Alicjadelicja
mieszkanie 60m. ogrzewanie centralne i woda ryczałtem w czynszu, często jakieś nadpłaty są także małe ilości za prąd wychodziło 150zł- dużo jak na dwie osoby. Słuchajcie jakie jaja się okazały.... Jak wyjechaliśmy z mężem na miesiąc z domu to rachunek przyszedł niewiele niższy bo 130zł i okazało się ze nasza lodówka już jest tak stara że dużo ciągnie i będziemy wymieniać na nową. Myślę nad lodówką marki Liebherr do zabudowy bo wiele znajomych je ma i polecają tylko nie wiem którą wybrać taki mają wybór hehe. polecicie którąś? http://www.liebherr.aged.com.pl/produkty/urzadzenia-domowe/chlodziarko-zamrazarki-do-zabudowy/ tu mają wszystkie