Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dobry moment na drugie dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Kiedy wg Was jest dobry moment na drugie dziecko? Mam obecnie półtoraroczne dziecko. Muszę przyznać, że mnie bardzo wymęczyła, bo kolki itd. Pobudki w nocy trwają do teraz i przez tak długi czas jest to naprawdę wykańczające. Przywykłam, wiadomo, ale jestem niewyspana i zmęczona. Prowadzę małą działalność, dzięki czemu nie muszę chodzić do pracy na etat i udaje nam się z mężem wymieniać jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Ale chciałabym wrócić do pracy w zawodzie w przyszłości bo czuję, że stoję w miejscu. Lub chociaż rozwijać działalność, a czuję, że to zaniedbuję, bo ja chodzę do pracy popołudniu, i po nieprzespanej nocce, obowiązkach domowych, gdy idę do pracy to już mi się nic nie chce. Jak mała będzie miała z 2.5-3 lata to pójdzie do przedszkola i wtedy będę mogła odetchnąć i zająć się sobą (kocham moje dziecko - nie o to chodzi; myślę że matki zrozumieją o co chodzi). Tylko kiedy wtedy to drugie dziecko? Jak Wy uważacie? Jak jest najlepiej dla matki?

Gość gość
U mnie jest rowno 4 lata różnicy. Jak dla mnie idealnie. Każdy pewnie ma inaczej.

Gość gość
Nikt ci nie poradzi, bo kazdy ma inne życie, warunki, plany itd. U mnie bylo troche ponad rok i dla mnie bylo to idealnie. Siostra miala róznice 7 lat i tez zadowolona.

Gość gość
Ja mam 4 lata różnicy między dziećmi i moim zdaniem idealnie. Wcześniej jakbym się postarała to byłoby mi ciężko a 5 lat to już dla mnie za dużo.

Gość gość
A u mnie różnica właśnie 5 lat. Wcześniej nie mogłam za Chiny ludowe zdecydować się na drugie. I jestem zadowolona. Siostra ma 18 miesięcy różnicy między córkami, była bardzo ale to bardzo zmęczona, ale teraz jak są starsze też zadowolona.

Gość gość
U mnie bedzie 8 lat. Więc tak jakbym miała 1 bo starsze już bezobsługowe.