Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poszłam do pracy i odżyłam

Polecane posty

Gość gość

Mam troje dzieci w wieku 9, 8 i 3 lata. W domu "siedziałam" 9 lat z 1,5roczną przerwą. I wiecie co? Od 4 msc pracuję i czuję, że żyję. Mąż równo ze mną gotuje, pierze i sprząta i teraz dopiero tak naprawdę docenia, co znaczył powrót do czyściutkiego domu pachnącego obiadem i ciastem, gdzie dzieci są zaopiekowane a lekcje odrobione. Haha! Teraz zaczyna przebąkiwać, że może zrezygnowałabym z pracy, bo przecież finansowo dobrze stoimy a męczące jest, gdy mam 2 zmiany i on musi ugotować, sprzątnąć i ogarnać dzieci. Ostatnio 3-latek był przeziębiony i nie poszedł do przedszkola, mąż poszedł na opiekę i zobaczył, jak to fajnie. Powrót do pracy był najlepszym pomysłem ever, teraz ja wracam sobie na gotowe i mogę grymasić i pouczać. Tyle, tak się tylko chciałam w sumie to pochwalić, pozdrawiam wszystkie, które to przeczytały, pracujace i "siedzące" w domu.

Gość Carycka
No I super:)

Gość gość
A wredne koleżanki z pracy ci nie przeszkadzają? Jesteś obgadywana na bank.

Gość gość
A ktore baby nie obgaduja ? Ja juz przywyklam i mam gdzies ktoco o mnie powie

Gość gość
Zazdroszczę. Też bym chciała wrócić do pracy. Mam jedno dziecko i oby żadnego więcej.

Gość gość
Mam tylko 2 babki w dziale, jedna to pani już na emeryturze, życzliwa i pomocna ale nie wtracajaca się, zresztą mamy inny zakres obowiązków, druga to dziewczyna tuż po studiach, wątpię żeby mnie obgadywały i czegoś zazdrościły :)

Gość gość
Brawo ty. Ja też wróciłam do pracy po 15 latach w domu z dziećmi. Czy odzylam? Trochę tak. Ale ja poszłam już bardziej dla rozrywki do pracy niż z potrzeby pieniędzy . A tu na kafe ciągle słychać, że po wychowawczym nie ma już powrotu do pracy. I żeby pracować i pracować, padać na pysk przy małym dziecku, ale pracować, bo jak nie to jesteś nikim. Mylą się. Jesteśmy obie przykładem.

Gość gość
ja wracam do pracy zawodowej po prawie 10 latach w domu. Zaczynam od pierwszego grudnia... na razie 3/4 etatu. I w sumie też się cieszę... choć nie żałuję ani jednego dnia spędzonego w domu z dziećmi, to były najlepsze lata w moim życiu :)

Gość gość
ja też poszłam już bardziej z potrzeby serca :) niż z braku kasy.