Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki górny wiek noszenia pampersa?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, do jakiego wieku jest to jeszcze norma ? Problemy z 2latkiem, nie chce korzystac z nocnika

Gość gość
Nie zmuszaj. Nagradzaj. Anielska cierpliwość . I tyle.

Gość gość
moja corka chodzila w pampersach 3 i pol roku wczesniejsze proby nic nie dawaly a probowalam wszystkiego odzwyczaila sie w jeden dzien po prostu sama zaczela siadac na nocnik i od tego dnia nie miala juz ani razu zalozonej pieluchy

Gość gość
2,5 maaaaaaax 3 lata. 3,5 to już masakra. Przecież to przedszkolak pełną parą.

Gość gość
2 latek to spoko. Ma jeszcze czas.

Gość gość
no dla mnie tez to byl wstyd ze tyle czasu podejmowalam wiele prob ale nie dawako rezultatu a jak odpuscilam to sama zaczela siadac

Gość gość
3,5 roku to juz nienormalne. Do przedszkola z pamperem? A nawet jesli nie, to nieudolna matka, ktora nie potrafila dziecka nauczyc

Gość gość
U nas bylo 3 lata i zebym sie wsciekla nie dalo sie krocej. Odzwyczaila sie w jeden dzien

Gość gość
Gość 20.52 poczułaś się lepiej? Nieudolna próba podnoszenia własnej wartości....

Gość gość pytanie
Sorry, że zadam pytanie niezwiązane z tematem ale tak mi przyszło do glowy, ze niedawno widzialam matke z dzieckiem na oko 3-letnim i miało smoczek w buzi... to chyba tez przesada nie sądzicie?

Gość gość
moja znajoma zakłada 5 letniemu dziecku pampersa na noc to już jest przesada i to wielka !

Gość gość
To zależy od dziecka. Ja akurat miałam fart syn sam mając 1.5 roku przestał robić kupe w pieluche a zawsze na kibelek że specjalna nakładka a całkiem odpieluchowany był mając 2 lata. Ale ja poprostu pozwoliłam mu na to na co był gotowy on nieznosil pieluchy niedaleko sobie jej założyć itp moja zasługa była tylko w odrobinie cierpliwości przy wypadkach z sikaniem.

Gość gość
U nas też poszło mega sprawnie w tym roku w lipcu, młoda miała 17 miesięcy, 2 dni i po pampersie. Oczywiście na noc dalej jest.

Gość gość
A wydaje mi się że do 3 lat spoko.

Gość takijedenfacet33
według mojej szwagierki to już 8 miesieczne dziecko jak tylko umie siadać to powinno już do nocnika robić...a tak serio to niema sie czym przejmować nasza 2 letnia córka robi jak jej się zachce ,ale jest nagradzana za każde siku i robi coraz częściej ,ale jeszcze nie na stałe. ..nie wolno zmuszać

Gość gość
ja synka do niczego nie zmuszałam chociaż też wydawało mi się, że już najwyższy czas. Moja teściowa złota kobieta (chociaż teściowe na tym forum to najgorsze zło) zawsze mi powtarzała "nie zmuszaj, przyjdzie czas to się nauczy jak sam będzie gotowy". Faktycznie tak było. Co z tego, że syn miał 3 lata i 3 miesiące jak definitywnie pieluszki poszły do kosza, nawet na noc. Siku wołał już pół roku wcześniej jedynie z kupą ciągle był problem. Nagle w ciągu kilku dni się przestawił i zaczął kupę robić do wc i przestał moczyć się w nocy. Na wszystko trzeba czasu i każde dziecko inne :D

Gość gość
Ja znam 5 latka co dalej codziennie że dwa razy potrafi się że ze..ac w gacie Matka ma chyba to gdzieś bo nawet z nim do lekarza nie pójdzie. Dodam że w 4roku życia zakładała mu pampersy. Za 2tyg dziecko kończy 5 lat i jak idą gdzieś na dłużej to ona mu bierze 2 pary ciuchów na przebranie. I co wy na to? To jest dopiero przesada

Gość gość
Ludzie 3latki w pampersach? Moja poszla do przedszkola jak miala 2.5 roku a przestala uzywac pampersow jak miala 18 miesiecy!!!!!!!!!!

Gość gość
Juz atak maDeczek widze hahahaha :D spieprzaj stad niedowartosciowana kuro domowa, ktora za swoj sukces zyciowy uwaz odpieluchowanie. Widzialas kiedys zeby dzieci w podstawowkch chodzily w pampersach ? Ja nie wiec taki sukces osiaga kazda matka. Poszukaj sobie kogos kto sie dobrze przepcha, bo juz mozg ci sie zapycha maDeczko.

Gość gość
Temat naprawdę baaaardzo indywidualny. Zasadniczo szwagierka ma rację, że gdy dziecko stabilnie siedzi to jest w stanie oddawać świadomie stolec na nocnik, a w wieku ok. roku także mocz. Co nie znaczy, że każde musi wtedy zacząć - bo mówić też zaczynają różnie choć każde ma prawidłowo zbudowany aparat mowy.

Gość gość
Haha chyba ktos sie uzeral z pieluchami przez 5 lat skoro tak atakuje hahahhahahaha. To ze ty nie potrafilas przez 5 lat odpieluchowac dzieciaka to ty masz problem a nie tw osoby, ktore przestaly babrac sie w kupie jak dziecko mialo 1.5 roku.

Gość gość
Ja widziałam dzieci w podstawówce w pampersach. Różnie bywa. A chłopiec z tematu "nie chce korzystać z nocnika" - ale czy to oznacza że nie potrafi? Nie jest świadomy że chce mu się siusiu?

Gość gość
Ja mam ten problem. Mała ma 2 lata 4 miesiące i nie woła mimo, że doskonale już mówi od wielu miesięcy. Kilka razy zrobiła już siusiu na nocnik, ale nadal nie woła. Kupiłam majteczki treningowe. Chodziła w nich już kilka razy po kilka godzin. Zawsze informowała jak już nasikała w majtki. Próbowałam nagradzać ciastkami. Jednak jej nie zależy, a wiem, że lubi ciastka, bo na co dzień ich nie je. Ostatnio nawet jak jej powiedziałam, że jak zrobi siusiu na nocnik to dostanie ciasteczko, to powiedziała, że ona nie lubi ciastek.

Gość gość
Naprawde desperatko zyciowa doradzam ogarniecie mozgu to i moze ten facet sprobuje chociaz zerknac na ciebie. Zapewne obraca kilka innych panienek, a ty jak powietrze. Dziwisz mu sie ?

Gość gość
Dziwie sie tylko jednemu-ze mozna byc tak zdesperowanym jak ty maly czlowieczku :)

Gość gość
Nie ma sie co oszukiwac madkowanie to pierwszy etap zgorzknienia. To tak jak z ta zla madralinska tesciowa.

Gość gość
Matka jest z dziecka dumna, a madka uwaza, ze dziecko powinno zawdzieczac to jej.

Gość gość
50+ lat, można nosić pampersy i to normalne