Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angelka26

Poród...

Polecane posty

Niedługo czeka mnie pierwszy poród i zastanawiam się czy rodzić naturalnie czy lepiej przez cesarskie cięcie? Bardzo boję się porodu naturalnego... Proszę o opinie osób, które tego już doświadczyły...

Gość gość
A ja zawsze chciałam rodzić naturalnie, niestety same CC :( nic fajnego. Po pierwszej wstać z łóżka mogłam dopiero na drugi dzień,po kolejnej w tą samą dobę. Rana boli,strach kichnąć. Na szczęście wszystko mi się ładnie goiło. Przez CC chyba też początkowo miałam problem z pokarmem. Gdybym mogła wybierać to wolałabym naturalnie. Życzę lekkiego porodu i zdrowego maleństwa:)

Gość Pani P
Witaj Angeliko, nie chcę Ci doradzać, bo jako przyszła mama powinnaś sama zadecydować. Jedynę co mogę, to opisać moje doświadczenia:) Rodziałam naturalnie, bardzo się bałam tego momentu, wiadomo jakie są opowieści innych kobiet. Dodatkowo strach o życie dziecka. Poród wywoływany, z komplikacjami. Jednak na szczęście wszystko poszło ok. Wszystko trwało ok. 6h. Bolało, ale jak widać do przeżycia. Potem na sali gdzie było nas 5, okazało się, że jako jedyna rodziłam naturalnie. Są plusy i minusy tej sytuacji. Plus jest taki, że dziecko dostało moj***akterie, było lepiej przygotowane na świat zewnętrzny, poród naturalny daje dziecku czas a także stymuluje go. Po porodzie od razu mogłam też wziąć córkę na ręce. Dziewczyny po cesarce musiały trochę poczekać. Pamiętaj również, że do końca nie da się wszystkiego zaplanowa. Sytuacja jest dynamiczna, czasem lekarz musi podjąć decyzję. Rozumiem Twoje obawy, strach. Będę trzymać kciuki za młodą mamę:)

Gość gość
Witaj, mogę sie wypowiedzieć ponieważ miałam zarówno poród sn jak i cc.Na cc zdecydowałam sie ponieważ po pierwszym porodzie sn obawiałam sie drugiego. Niestety to był błąd. Porod naturalny faktycznie boli, ale zaraz po zapominasz o bólu i po paru godzinach w miarę normalnie funkcjonujesz. Ja miałam po prostu pecha i po cc wdało mi sie zakażenie. Leżałam tydzień na ginekologii, musiałam zostawić noworodka, ból nieziemski bardzo długo.Rana codziennie przekłuwana. Zdecydowanie odradzam, ale to tylko moja opinia. Minęło pół roku, a wciąż odczuwam skutki.

Gość Miśska
Nie bez przyczyny to poród naturalny jest tym właściwym porodem. Jest bezpieczniejszy. Oczywiście boli, ale teraz jest tyle udogodnień, ze bardzo łatwo można sobie z tym bólem poradzić. Sama rodziłam właśnie takim sposobem i nigdy z własnej woli nie zdecydowałabym się na cesarkę. Wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji a ja szybko doszłam do siebie. Zaraz po porodzie zaczęłam też stosować spray z motherlove, który łagodził ból i dyskomfort, przyspieszał gojenie i działał antybakteryjnie.