Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podatek Niemcy

Polecane posty

Gość gość

W październiku złożyłem dokumenty rozliczeniowe za 2014, 2015 i 2016 rok. Kilka tygodni później dostałem dokumenty o rozliczeniu. W mniej więcej tym samym czasie dostałem przelew "zwrot za 2016". Jak długo musze czekać na pozostałe dwa przelewy?

Gość gość
Ja rozliczałam się z Tax Polem z Wrocławia za 2015 i 2016 rok i dostałam zwrot po 3 miesiącach.

Gość gość
dziwi mnie tylko to że dokumenty przyszły wszystkie a przelew tylko jeden

Gość darek
Dnia 1.12.2017 o 14:08, Gość gość napisał:

Ja rozliczałam się z Tax Polem z Wrocławia za 2015 i 2016 rok i dostałam zwrot po 3 miesiącach.

Ja za to niemcy rozliczyłem za 4lata wstecz w tym roku, czyli tez 2015 do 2018. jeszcze czekam na zwrot, ale pani na infolinii mowila, ze jest to wlasnie srednio 3-6miesiecy. mam nadzieje, ze mi tez przyjdzie po 3 miesiacach, bedzie na swieta! ;)

Gość Kamila

Tak jak wyżej, srednio na zwrot czeka sie 3-6 miesiecy. firma tax pol ( tez sie z nia rozliczam ) robi wszystko ze swojej strony jak najszybciej, jak wyślą dokumenty to już tylko zalezy od urzędu jak się streszczy. Ja rozliczam sie juz 3 raz z ta firmą, zazwyczaj mam w ciagu 5 miesięcy zwrot

Gość Paweł

Ja pracuję w Niemczech od 4 lat. Mam rodzinę, którą muszę utrzymać, a w Polsce z pracą to wiadomo...różnie to bywa. Oprócz pieniążków z wypłaty dostaje duże sumy po kilkaset euro ze zwrotu podatku. Znalazłem firmę Tax pol z Wrocłąwia i oni mnie zawsze dobrze rozliczają. Dodatkowe pieniądze zawsze są potzrebne.

Gość magda

Zwrot podatku to nie jedyny sposób na uzyskanie dodatkowych pieniędzy w przypadku niemiec. Oprócz zwrotu (ok. 1000 euro) otrzymałam prawie drugie tyle za ubezpieczenie. Pomocna okazała się firma, która zajmowała się moim rozliczeniem. Pani z firmy Tax - Pol