Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smieszno glupia sytuacja...jak byscie postapily??

Polecane posty

Gość gość
gośćmarecki dziś Ja mam ugotowane. Sam leć do garów, bo obiadku nie zjesz;) Ztesztą, uważaj, bo złość i frustracja kipi od ciebie taka, że się jeszcze udławisz jedzeniem. Xxxxxxx Prośba? To może niech autorka założy płaskie buty zgodnie z prośbą, ale sama takową wystosuje aby chrzestny jednak koturny założył żeby przynajmniej jej wzrostem dorównać, to wtedy ona nie będzie czuła się jak żyrafa. No co? Przecież to tylko prośba byłaby? Dlaczego chrzestny miałby się oburzać??

Gość gość
Egoizm pelna para juz niczego nie mozna bezinteresownie zrobic tylko JA i JA bo paniusia musi glupie butki wlozyc... XXXXXXXXXXXXX jasne, zgadzam się, egoizm pełną parą, w wykonaniu chrzestnego, tylko JA i JA i mój wzrost, bo jestem niski a wszyscy muszą się do tego dostosować...

Gość gość
Ale problem, chrzestna siada na krześle chrzestny stoi i po sprawie. Trzeba tak ująć osoby na zdjęciu, żeby wszyscy byli zadowoleni. Nawet bez butów jesteś wyższa od tego mężczyzny więc powiedz, ze nie będziesz specjalnie kupowała butów na tą okazję.

Gość 112
myśle, ze gość 12.53 ma rację....można pomyśleć jak ujać osoby o różnym wzroście do fotki żeby było ok....troche nie ładnie stawiać taki warunek....a gdybyś źle się czuła na płaskim obcasie to nie mogłabyś być chrzestną ich dziecka?? dziwne....

Gość gość
Autorko sama napisałaś, ze najważniejsze by byc dobrym katolikiem, a nie jakie kto ma buty. Rodzicom widocznie bardzo zależy żeby on był chrzestnym i a ty chrzestną, a jak sama piszesz była to po prostu prośba. Naprawdę to dla ciebie takie trudne? Przeciez jak będzie duża różnica wzrostu to obydwoje tak samo idiotycznie bedziecie wyglądać, cytując co niektórych krasnal z żyrafą. Może oni chcieli abyś ty się dobrze czuła, więc uprzedzili czego masz się spodziewać.

Gość gość
kafeterianki jak zwykle nastawione na siebie... tylko słychac: ja ja ja! Bo one w d***e mają kogoś. Autorko każesz nam postawic się w swojej sytuacji by ją ocenic, a moze ty postaw się w sytuacji tego faceta? To takie wyrzeczenie dla ciebie nie ubrac obcasów? Korona ci z głowy spadnie? Nie, najlepiej zrób z siebie ignorantkę i idź tam w 10 cm szpilach, a co.

Gość gość
idz w 12cm szpilkach. Oboje na zdjeciu wyjdzicie głupio - on jak krasnal, a ty na jego tle jak postawny babochłop :-D

Gość gość
Niech poprosi chrzesnego zeby zalozyl koturny

Gość gość
Olej to i idź jak chcesz. Nawet na szczudlach. Żeby chodziło o prośbę dotyczącą jakiejś ważnej rzeczy która ma wpływ na chrzest czy dziecko to inna sprawa ale to tylko buty i wzrost i to ty masz się czuć dobrze a nie jakiś chłop. Piszcie se że to egoizm no i kogo to obchodzi? To ten facet ma kompleksy i to on niech sobie z nimi radzi a nie angażuje osoby czwarte w nie. Wywalone miej. Tobą prawdopodobnie nikt by się nie przejął jako wysoka.

Gość gość
Tak, miej wywalone na wszytskich i każdego, a co. Najlepiej nie liczyć się z nikim. Przeciez to była tylko prośba... ale wy wszytskie oczywiscie lubicie robić na przekór, bo tak!

Gość gość
tu AUTORKA- dziekuje wam za wszystkie opinie i wypowiedzi :) przemysle to sobie dzis jeszcze i jutro dam szwagierce odp, ktora juz lekko klaruje sie w glowie. PS. Lekkie sprostowanie- nie mam zadnego kompleksu zyrafy jak niektorzy pisali. W mojej wiejskiej podstawowce ipozniej w liceum owszem bywalo zle- garbilam sie do zdjec, a kupic jakas bluzke z dlugimi rekawami albo jeansy dlugosc 34, to byl nie lada wyczyn ;) na szczescie teraz ciuchow wszedzie pod dostatkiem wiec juz dziewczyny nie maja takich problemow jak ja 15 lat temu. Teraz to w sumie wzrost jest moim atutem, bo dzieki wymiarom dostalam fajna prace dodatkowa wiec nie ma co narzekac :) Milego dnia wszystkim!!

Gość gość
Oczywiście że na przekór. Nikt tu nie jest organizacją charytatywna. Może ty lubisz palcem w d***e ludziom kręcić na wszystkie strony.

Gość gość
po co się produkujesz, wiadomo, ze ubierzesz te obcasy. założyłaś temat żeby się pośmiać z niskiego faceta

Gość gość
14.51 frustratka. zero empatii. ale pewnie jak o twoje "racje" chodzi to głośno szczekasz, znam takie szczekaczki roszczeniowe

Gość gość
ale masz jakiś problem z założeniem płaskich butów na 1 dzień czy o co chodzi maleńka?

Gość gość
tak, ona ma problem, korona z głowy spadnie księżniczce. wszyscy muszą wiedzieć , ze dzieki wzrostowi babochłopa dotała intratną pracę dorywczą :-D

Gość gość
Skoro normalnie masz 180cm a on 160cm to wątpię żeby te 5-7cm zrobiło mu różnice

Gość gość
Widać że jakiś karzel się tu udzielą który pogodzić się z niskim wzrostem nie może. Większość maluchów jakich znam nie ma najmniejszego problem z tym żeby wysoka kobietę podrywac a co dopiero na jakimś głupim chrzcie stanąć. Jeśli wam można narzucić noszenie butów to wam współczuję. Mnie nikt by nie zmusił do tego. Chyba że czyjes życie od tego zależeć będzie.

Gość gość
Jesteście zupełnie jak Anioł w " alternatywy 4", Anioł jedynie tłumaczył, że brązowe zasłonki nie pasują w tym bloku i na początku grzecznie z prośbą, żeby owa lokatorka bloku je zmieniła, no bo inni mają zielone i te jej brązowe wyglądają jak gów/no w trawie. Tak, tak, taka wasza mentalność. Póki co autorka nie pasuje im / chrzestnemu.ze swoim wzrostem, a zaraz będzie albo tusza, albo kolpr włosów, siwizna. To on ma problem a nie ona, i to on przekracza granice życząc sobie nawet prośbą by aurorka coś w sobie zmieniała, bo on się głupio z tym czuje. To teraz tak, sąsiad zmienia stary dach, jeszcze dachówki nie kupił, więc idę do niego i proszę go by kupił czerwoną, bo lubięcten kolor i pasuje do mojego domu, ale żeby w żadnym wypadku nie kupował brązowej. Nie ważne, że on na własnym domu woli brązową, ważne, że mi na jego domu podoba się tylko czerwona, a ja tylko proszę, wydatek ten sam, więc dlaczego nie może się dostosować, toż nie on będzie oglądać swój dach, tylko ja ze swojego okna z sypialni. To tylko prośba, żadnych wydatków dodatkowych, powinien się nagiąć!

Gość gość
Masakra, żałosne jestescie co niektóre... na kafe każda potrafi szczekać a w rzeczywistosci to pewnie inaczej śpiewacie:) co do tematu to ja zagadałabym jeszcze z tą szwagierką czy facet ma na tyle problem ze sobą, że autorka musi przyjsc w płaskich butach czy po prostu szwagierka stwierdziła, że tak będzie "ładniej". Bo jeśli pierwsza opcja to ja bym odpuściła i przyszła w płaskich butach (a niech mu będzie lepiej:)) mimo że różnicę tak czy tak będzie widac, natomiast jesli opcja druga no to zdecydowanie bym olała widzi misię szwagierki.

Gość gość
powiedz jej, ze do zdjęć bedziesz przykucała:D

Gość gość
Przeciuez wiadomo,ze facet nie urosnie, nie od niego to zalezy, na pewno bylby szczesliwy majac te 5-7 cm wiecej. Autorka mowi,ze wzrost to jej atut, no ok, ale chyba na chrzcinach nie bedzie zalatwiala niowej pracy? Chodzi raczej nie o pokazywanie atutow, tylko, zeby byla mila atmosfera dla wszystskich, Wyzywacie faceta od karłow, czy przez wredny stosunek ludzi do takiego wzrostu ma byc jeszcze bardziej narazony na takie komentarze, chocby obcych lud******osciele - bo wlasnie widac powszechna empatie. Prośba ( nie żądanie przecież) jest jak najbardziej na miejscu, zreszta sama bym wpadla na cos takiego, gdybym byla na miejscu autorki.

Gość gość
W czym ma przyjść? W japonkach? Przecież autorka napisała wyraźnie, że nie nosi płaskich butów. A może ma je specjalnie kupić, a potem wyrzucić? To niech facet sobie stołeczek Przyniesie i na nim stanie, skoro ma kompleksy i niech nie wciąga w nie wszystkich naokoło.

Gość gość
Jesteś śmieszna. Mój ojciec jest niski i jakoś nie miał nigdy problemu z tym że większość kobiet na szpilkach jest od niego wieksza. Wręcz przeciwnie. To po prostu chore żeby prosić o coś takiego. Ja sobie nie życzę żeby mnie niskie blondynki otaczaly bo jestem wysoka i ciemna...

Gość gość
. Prośba ( nie żądanie przecież) jest jak najbardziej na miejscu, zreszta sama bym wpadla na cos takiego, gdybym byla na miejscu autorki. Xxxxxxxxxx Prośba,jest na miejscu? Czyli jeśli chrzestny jest do tego np chudy jak patyk, to też można wystosować do autorki żeby zrzuciła trochę kilogrmów , żeby mniej się odróżniać tuszą? To, że jest to prośba a nie nakaz, to nie znaczy, że jest to kulturalne zjawisko, bo ewidentnie nie na miejscu jest prosić o takie rzeczy. Wygląda to tak jakby autorka miała przepraszać świat za swój wzrost, i kamuflować go jak tylko się da, bo ktoś poprosił. A jak cię sąsiad poprosi żebyś kupił rower różowy zamiast niebieskiego, bo gdy stoją w schowku na korytarzu to on nie chce się pomylićvi zabrać twojego? Dlatego prosi cię o różowy? Kupisz taki? A widzisz, trzeba było samemu na to wpaść, a nie czekać aż sąsiad poprosi.

Gość gość
Czy wy idiotki serio uwazacie ze plaskie buty to takie wyrzeczenie? Chyba mniejszym obciachem sa plaskie buty u laski niz obcasy u faceta?! A to przez baby mamy takie kompleksy co chwila gadaja ze facet sie zaczyna od 1.90 a potem sie dxiwia ze faceci maja kompleksy. Bycie niskim dla faceta to dramat bo schudnac mozna plaska sobie zrobi sililony ale ze wzrostem nic nie zrobisz. Porownywanie do jakichs dachowek to glupota przeciec te plaskie buty sa na jeden dzien a nie na cale zycie. Kobiety to egoistyczne idiotki i do tego bezdennie glupie jak widac. Nie dziwne ze coraz wiecej pedalow na swiecie jak widza jak tepe sa kobiety to wola sami siebie posuwac.

Gość gość
gość dziś [15:42 beznadziejne nietrafione porownania- niebieski rower sasiada, schudnij z dnia na dzien. Nie wierze,zeby wlozenie czy nawet kupienie kupienie jednej pary nizszych butow , a mowiac szczerze kazdy prawie czlowiek ma i to nie tylko trampki, bo nie zdrowo jest wciaz chodzic na obcasie), bylo takim wyczynem. Dodam, ze wszystko odbywac sie bedzie w gronie najblizszych, a wiec ludzi, ktorym powinni sie nawzajem rozumiec , isc na reke i szczerze rozmawiac. Bratowa na pewno dobrze zna chrzestnego , stąd wie o jego kompleksach i chce, zeby sie dobrze czuł. Nie prosi o to obcej osoby, ale bliską, szwagierke. Wlozenie nizszych butow nie jest problemem , a zmienienie wlasnego wzrostu -niemozliwe, wiec co za porównanie. Na 90% nizutki facet bedzie sie czul kieposko przy bardzo wysokiej dziewczynie, do wyzszych od siebie przywykl, ale jesli mozna zmiejszyc roznice, to czemu nie? wiadomo,ze niscy faceci nie lubia swego wzrostu, a wysoka kobieta moze byc modelką.

Gość gość
. Bycie niskim dla faceta to dramat bo schudnac mozna. Xxxxx Nie, nie zawsze można schudnąć. Gdy człowiek boryka się z różnymi chorobami, m.in. tarczycą, nie schudnie i tyle, i nawet gaca nie zawsze jest w stanie pomóc. Więc takie teksty możesz sobie wsadzić. I dodam tylko, że nie dziwie się takim opiniom, skoro są obelgi, wyzywanie od idiotek, takie coś świdcxy tylko o zakompleksionych ograniczonych organizmach, bo brakuje im argumentacji to muszą sobie pobluzgać. Niezły poziom kultury, cieszę się, że otaczam się inteligentnymi ludźmi którzy gdy mają coś do powiedzenia szafują argumentami a nie samymi bluzgami. A autorce radze nie naginać się, i specjalnie kupować buty których nosić już nie będzie.

Gość gość
Kogo obchodzą wasze kompleksy niscy faceci? W się nie krepujecie wytykac każdej wady i oceniać jak banda gimbusow 2/10 a nad wami ma się wysoka litowac i do eleganckiej sukienki zakładać baletki? Leczcie je w waszym zakresie.

Gość gość
Autorko załóż buty które Tobie sie podobają . To ze facet ma jakieś kompleksy to jest jego i TYLKO jego problem .