Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jeśli biorę zasiłek dla bezrobotnych należy mi się 400zl z mops

Polecane posty

Gość gość

Biorę zasiłek dla Bezrobotnych Jest podobno jakiś zasiłek 400zl dla tych co mają bezpłatny wychowawczy. Czy mi się należą jakieś pieniądze?

Gość gość
Nie.! Won do pracy!

Gość gość
A od kiedy wychowawczy jest płatny?

Gość gość
Niby z jakiego tytułu pobierasz zasiłek będąc na wychowawczym?

Gość gość
Skończyl mi się macierzyński. Obecnie biorę zasiłek dla bezrobotnych bo wcześniej pracowałam. Nie jest to dużo bo 800zl ale zawsze coś. Dopiero od wiosny będę mogła iść do pracy bo teraz nie mam co z dzieckiem zrobić. Podobno jest jakiś dodatek z mops 400zl dla osób na bezpłatnym wychowawczym czy to prawda ktoś się orientuje

Gość gość
Wszystko zależy od tego, kim jesteś. Jeśli poszukujesz pracy, masz zasiłek dla bezrobotnych, to nie jesteś na bezpłatnym macierzyńskim. Jeśli nie masz żadnych dochodów, jesteś na wychowawczym, a pracy nie możesz podjąć, bo dziecko, to nie przysługuje ci zasiłek dla bezrobotnych (bo jesteś na wychowawczym, a nie jesteś bezrobotną), za to możesz starać się o zasiłek z mopsu. Albo jedno, albo drugie.

Gość gość
Chyba Cię posrało. I co jeszcze? :O 400 zł z mopsu jest tylko dla tych bezrobotnych BEZ prawa do zasiłku - w dodatku tymczasowo- to chyba oczywiste

Gość gość
18:48 dobrze mowi, jedno wyklucza drugie. Ale wytłumaczcie mi, Bo ja zawsze myślałam, zE płatny wychowawczy nie istnieje i jest tylko bezpłatny.

Gość gość
Ale mi chodzi o dodatek do rodzinnego. Biorę na dziecko 500plus rodzinne 100zl ipodobno te 400zl to dodatek dla osób którym dochód nie przekracza ilus tam no mi nie przekracza. Odp normalnie a nie mnie wyzywacie