Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rownouprawnienie to bujda

Polecane posty

Gość gość

Pełne równouprawnienie by było wtedy gdyby mężczyźni rodzili dzieci. Podział obowiązków? Kobiety mają ten dar w sobie opiekuńczosci, to one wszystkim się przejmują, siedzą nocami przy łóżku chorego dziecka. Czytałam ostatnio o matce co spała pod łóżkiem w szpitalu swojego synka. Kobiety zachodzą w ciąże i rodzą. Często jest im ciężko i ich ciała cierpią. Mężczyźni chcą kobiet które im urodza dziecko, będą dobrymi gosppdyniami i zajmą się domem. Prawie każdy mężczyzna o tym marzy i w tym nie ma nic złego. Ale jak kobieta powie że chce żadnego mężczyznę który zatroszczy się o finansową kwestie to od razu że materialistka Kobiety dziś tak mało wymagają od mężczyzn:(. Bo to grzech wymagać,przecież kobieta musi wszystko sama. A potem taki książę przeniesie parę zł,a Ty haruj ..chyba od tego współczesnego feminizmu się poprzewracało w tylkach (nie mylić z sufrazystkami). Naprawdę to obrazoburcze,że kobieta która chce wydać na świat potomstwo i oczekuje,że partner zadba o finanse jest materialistka?

Gość gość
Jedyne co nie jest prawdą to, że kochający ojciec nie zajmuje się swoim chorym dzieckiem

Gość gość
Nie chciałam powiedzieć że nie zajmuje. Ale chodzi mi o to że kobiety już tak mają,że się bardziej poświęcają i przejmują. Nie mówię że to reguła,ale takie już jesteśmy.

Gość gość
To w sumie racja , kobieta ma sprzątać gotować rodzic , i jeszcze iść do pracy a najlepiej mieć własne auto i mieszkanie , skoro kobieta ma pracować to facet ma nianczyc dziecko i gotować

Gość gość
Z resztą faceci lecą na wygląd a kobiety na pieniądze , jeśli facet wymaga pięknej to powiem tak " chciałeś panią to rób na nią "

Gość gość
I dlatego ja nie robię nic z tych rzeczy

Gość gość
Na Ukrainie to chociaż facet robi na babę a w Niemczech taka Niemka musi pracować ale za to trzyma faceta pod kapciem

Gość gość
Autorko czy ty odróżniasz prawo ustanowione przez ludzi od bi9logii czy to dla Ciebie za dużo?

Gość gość
Miałam taka koleżankę, ładna, inteligentna, a byla z facetem golod***ec chytry, z wyglądu sredniawka. Mówiła, że on nie ma ambicji itp. N ogolnie fajny i opiekunczy, ale... no co to za zycie. A tyle do niej zarywał, wiedział że dziewczyna ładna, bystra i nie bylejaka. Nie wiem co ci faceci mają w glowach,nic od siebie nie wymagaja a chca ksiezniczek. Ą dziewczynie wznowiono że patrzenie na wygląd to be, na zaradność be.

Gość gość
Na szczęście zerwała...

Gość gość
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy ale być może dlatego że jestem już po 30. Kobiety takie jak Ty są rozrywane na "rynku " matrymonialnym więc w czym problem?

Gość gość
Mój facet odrzucił awans, bo mu tak wygodnie. Po co więcej.. A zarabia bardzo mało. I chce żebym mu urodziła dwojke dzieci. Śmiech na sali haha. Co się dzieje z tymi facetami. Czas ba rozstanie chyba

Gość gość
Weźcie się za kobiety - będzie pełne zrozumienie. Tylko kto na was zarobi...

Gość gość
Nie róbcie z siebie takich cierpiętnic. W 99% to WY macie parcie na dziecko. Facetowi jest dziecko potrzebne jak dziura w moście bo ma na tyle oleju w głowie że zdaje sobie sprawę czym to pachnie. To kobieta egzystuje na zasadzie "chcę dzidziusia I już " a później "kurfa ile to roboty" i " ja pier.. . jak ja wyglądam po ciąży"

no nie powiedziałabym faktycznie, faceci kilkadziesiąt lat później od kobiet, ale zazwyczaj też chcą dziecka, zwłaszcza syna - "dziedzica" ich, pożal się boże, fortuny i nazwiska rodowego śmiech na sali