Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiara w Boga i dobre uczynki są ważne

Polecane posty

Gość gość

Bardzo.

Gość gość
dobre uczynki są ważna bo w tedy naśladujemy Jezusa uczynki są też częścią wiary i przykazania żeby miłować bliźniego jak siebie samego poza tym jeżeli prawdziwie wierzymy w Boga to duch święty nas zmienia i pod jego wpływem chcemy czynić dobro

Gość Teppic   No1
Dziwne zestawienie dwóch różnych spraw, ale owszem - dobre uczynki są dla mnie ważne. Wiara niebałdzo.

Gość gość
Oczywiście, że można podważać :D To tylko książka, w dodatku napisana przez kilku gości, często nie konsultujących swoich dzieł ze sobą nawzajem.

Gość gość
Wymyślili sobie że chleb rozmnazal, a dlaczego nie sprawił aby ludzie w tamtych czasach się kochali a nie zabijali? bo cuda z chlebem szybciej można ludziom wmówić. Haha. "Gdzie jesteś? Gdzie kiedy wszystko legnie w gruzach.. Możesz się temu przyglądać? Choroby zabijające niewinne dzieci, zboczency, pedofile i mordercy.. Gdzie jesteś do cholery?wyjdź żałosny chcę cię zobaczyć i spojrzeć ci w oczy .. Nienawidzę cię za to, że codziennie po szkole przychodzilam wiosną z kwiatkami a zimą z suszonymi śliwkami do ciebie prosić żebyś mi pomógł, a ty, jak posąg w istocie wisiales, ani razu mnie nie wysłuchałes bo tylko posągiem byłeś. ciebie wcale nie ma! Może ktoś na wymyślonym wizerunku i historiach chciał zawładnąć ulomnym człowiekiem i trafił w punkt. Taak inteligentna przebiegła istota wiedziała kiedy napiąć łuk i zbić interes życia zgarniajac wszystko.

Gość Teppic    No1
@Martyna33 No dobra xD To tak: ad 1. parafrazując - "W książce napisano, że jest najlepszą książką świata, więc jest najlepszą książką świata." ad 2. Zgodność xD Chodzi ci o zgodność "nadstaw drugi policzek" z "oko za oko", czy może zgodność Jezusa z Nazaretu z faktem, że miał pochodzić z Betlejem? :> ad 3. parafrazując - "Książka zawiera przewidywania nt tego, co w owej książce znajduje się dalej" :O ad 4. parafrazując - "Wszyscy uważają, że książka jest napisana przez boga, więc została napisana przez boga" ad 5. Opisuje je w oderwaniu od różnic, które mogłyby pogrzebać rzekomą korelację (spis ludności, który miał doprowadzić Heroda do Jezusa odbył się w innym dziesięcioleciu zupełnie, a to tylko wierzchołek góry lodowej) ad 6. Świadczy to tylko o tym, że skarbiec Watykanu jest głęboki :D Na tę chwilę zastanawiam się, na ile jestem pewny, że jesteś trollem. Zbijałem takie bzdurne argumenty już z 6 lat temu i aż ciężko mi uwierzyć, że ktoś wciąż powiela te błędy.

Gość gość
Wiara w Boga i dobre uczynki są ważne.

Gość dfgr5445645
Jeśli wystarczająco długo kontemplujesz Boga, w mózgu dzieje się coś zaskakującego. Funkcjonowanie neuronów zaczyna się zmieniać. Różne obwody stają się aktywne, podczas gdy inne stają się nieaktywne. Nowy powstają dendryty, powstają nowe połączenia synaptyczne, a mózg staje się bardziej wrażliwy subtelne sfery doznania. Postrzeganie zmienia się, wierzenia zaczynają się zmieniać, a jeśli Bóg ma sens ty, wtedy Bóg staje się neurologicznie rzeczywisty. Dla niektórych Bóg może pozostać pojęciem prymitywnym, ograniczonym na sposób, w jaki małe dziecko interpretuje świat. Ale dla większości ludzi Bóg przemienia się w symbol lub metafora reprezentująca szeroki zakres wartości osobistych, etycznych, społecznych i uniwersalnych. I jeśli ty być neurobiologiem, Bóg może być jednym z najbardziej fascynujących ludzkich doświadczeń badać. x Każda część mózgu konstruuje inne postrzeganie Boga. Każdy ludzki mózg zbiera swoje postrzeganie Boga w wyjątkowo odmienny sposób, dając w ten sposób Boże różne cechy znaczenia i wartości. Praktyki duchowe, nawet pozbawione religijnych przekonań, wzmacniają neuronowe funkcjonowanie mózg w sposób, który poprawia zdrowie fizyczne i emocjonalne. Intensywna, długoterminowa kontemplacja Boga i innych wartości duchowych wydaje się trwać zmienić strukturę tych części mózgu, które kontrolują nasze nastroje, dają początek naszej świadomości wyobrażenia o sobie i kształtować nasze zmysłowe postrzeganie świata. Kontemplacyjne praktyki wzmacniają specyficzny neurologiczny obwód, który generuje spokój, świadomość społeczną i współczucie dla innych. Praktyki duchowe mogą również służyć do poprawy poznania, komunikacji i kreatywności, i ponad czas może nawet zmienić nasze neurologiczne postrzeganie rzeczywistości. x Co więc ma wspólnego z Bogiem neuroplastyczność? Wszystko, jeśli kontemplujesz coś jako skomplikowane lub tajemnicze jak Bóg, będziesz miał niesamowite wybuchy aktywności neuronalnej różne części twojego mózgu. Nowe dendryty będą szybko rosnąć, a stare stowarzyszenia się rozłączą gdy pojawiają się nowe wyobrażeniowe perspektywy. W zasadzie, kiedy myślisz o naprawdę wielkich pytaniach życie - czy są religijni, naukowcy, czy psychologiczni - twój mózg będzie rósł. x Jednak, kiedy modlitwa jest włączona w dłuższe formy intensywnej medytacji lub praktykowana w kontekście tygodniowa działalność religijna, znaleziono wiele korzyści zdrowotnych, w tym większą długość życia. Badania wykazały, że praktyki duchowe wpływają na inne ważne neurochemikalia w mózgu. Dla Przykładowo, wykazano, że łagodne formy jogi, które obejmują oddychanie i rozciąganie, zwiększają się Poziomy kwasu gamma-aminomasłowego (GABA) w mózgu aż o 27 procent, co jest związane z niższymi poziomami depresji i lęku. 32 Transcendentalna medytacja (co jest proste połączenie relaksacji, oddychania i powtarzania symbolicznego dźwięku) również zmniejsza stres cząsteczki, epinefryna i norepinefryna, co wyjaśnia, dlaczego kontemplacyjne praktyki cię opuszczają przyjemnie zrelaksowany. 33 Zmieniając neurochemię mózgu, duchowe praktyki nadają sens spokoju, szczęścia i bezpieczeństwa, przy jednoczesnym zmniejszeniu objawów lęku, depresji i stresu. Nawet chodzenie do kościoła zmieni twój mózg i twoje zdrowie, ale tylko wtedy, gdy będziesz jechał często lub w kółko wiele lat. Badania wykazały również, że regularna obecność na zajęciach religijnych obniży twoją ciśnienie krwi, ale może nie wystarczyć do zmniejszenia ryzyka zawału serca lub udaru.

Gość gość
O.rędzie Matki B.ożej dla Mirjany 02-01-2018-Medziugorje 🌻 Drogie dzieci, kiedy na ziemi brakuje miłości, kiedy nie odnajduje się drogi zb.awienie, ja, Matka, przychodzę, aby wam pomóc poznać prawdziwą w.iarę, żywą i głęboką, by pomóc wam prawdziwie kochać. Jako Matka tęsknię za waszą wzajemną miłością, dobrocią i czystością. Moim pragnieniem jest, abyście byli sprawiedliwi i miłowali się. Moje dzieci, bądźcie radośni w duc.hu, bądźcie czyści, bądźcie dziećmi. Mój Syn mówił, że lubi przebywać pośród czystych serc, gdyż czyste serca zawsze są młode i wesołe. Mój Syn mówił wam, żebyście przebaczali i miłowali się wzajemnie. Wiem, że nie zawsze jest to łatwe. Cierpienie sprawia, że wzrastacie w duc.hu. Abyście mogli jeszcze bardziej wzrastać duc.howo, musicie szczerze i prawdziwie przebaczać i kochać. Wiele moich dzieci na ziemi nie zna mojego Syna. Nie miłuje Go, lecz wy, którzy kochacie mojego Syna, którzy Go nosicie w sercu, m.ódlcie się, m.ódlcie się, a m.odląc się odczuwajcie mojego Syna w swoim wnętrzu. Niech wasza dus.za oddycha Jego duc.hem. Jestem pośród was i mówię o małych i wielkich sprawach. Nie ustanę w mówieniu wam o moim Synu, prawdziwej miłości. Dlatego więc, moje dzieci, otwórzcie mi wasze serca. Pozwólcie mi się po matczynemu prowadzić. Bądźcie ap.ostołami miłości mojego Syna i moimi ap.ostołami. Jako Matka proszę was, nie zapominajcie o tych, których mój Syn powołał, aby was prowadzili! Dziękuję wam." x Tłumaczenie z języka chorwackiego. Dziękuje :)

Gość gość
Matka Z.b.a.w.i.enia: Misja, którą otrzymaliście, jest ostatnim ogniwem Ostatecznego P.r.z.y.m.i.e.rza I wtorek, 7 maja 2013 roku, godz. 17.00 I Moje drogie dziecko, ujawniam ci dzisiaj, w tym bardzo szczególnym o.b.j.a.w.ieniu, tajemnicę Mojego Serca i jak jest Ono splecione z Najś.w.ię.t.s.zym Sercem Mojego ukochanego Syna. Moje Serce jako W.s.p.ó.łodkupicielki bije w jedności z Jego Sercem. Będę pracowała, aby przyprowadzić bardzo wiele dzieci B.o.ż.y c.h do Nowej Ery Pokoju. I Jako Matka B.o.g.a otrzymałam władzę nad bestią i tym wszystkim, którzy wzywają Mojej pomocy, zostanie przydzielona wielka ochrona przed nim. Z powodu tej szczególnej mocy, danej Mi przez Mojego Syna, zrobią wszystko, by znieważyć Moje Imię w czasie panowania bestii. I Zostaną zorganizowane publiczne spotkania, aby uhonorować Moje życzenie zjednoczenia wszystkich dzieci B.o.ż.y.ch. Niestety, nie wszystkie z nich uszanują Prawdę. I Ujawniłam prawdę w La Salette, we Francji, i w Fatimie, w Portugalii, ale wielu nie rozumie, co wyjaśniałam. Wkrótce przepowiedziane p.r.o.r.o.c.twa staną się rzeczywistością, a potem nienawiść, jaką zły duch ma wobec Mnie, przejawi się w specjalnych uroczystościach, które będą obrażały B.o.g.a. I Mój Syn stworzył bardzo szczególny plan, który został przygotowany drobiazgowo w każdym szczególe, aby upewnić się, że świat otrzyma prawdę o wrogach B.o.g.a. Czyni to, ponieważ tylko Prawda może uratować rodzaj ludzki. Jeżeli dzieci B.o.ż.e pójdą za kłamstwami i włączą się do oszustwa zrodzonego z planu antychrysta, odwrócą się od Mojego Syna i swojego własnego z.b.a.w.i.e.nia. I M.i.sja, którą otrzymaliście, Moje dziecko, jest ostatnim ogniwem Ostatecznego P.r.z.y.mierza, które Mój Syn musi wypełnić z posłuszeństwa Mojemu Ojcu, B.o.g.u Najwyższemu. Będzie ona narzędziem, za pomocą którego du.s.ze zostaną uratowane z rąk szatana i jego nikczemnej armii na ziemi. Z tego powodu nienawiść okazywana ci poprzez słowa, czyny i działania innych, będzie okrutna i zaciekła. Gniew okazywany tobie będzie jak żaden inny i musisz zrozumieć, że można się tego spodziewać. W tych czasach nastąpi ostry sprzeciw wobec Dzieła Mojego Syna, a On i Jego K.o.ś.c.i.ó.ł na ziemi będą musieli znosić ostateczne uk.r.z.yżowanie, zanim nastąpi z.m.a.r.twychwstanie, obiecane wszystkim, którzy w.i.e.r.z.ą w Mojego Syna. I Nienawiść jest prawdziwa, a zły duch zmieni przeciwko tobie, Moje dziecko, umysły nawet wybranych du.s.z i wizjonerów. Nigdy nie smuć się z powodu siebie ani tych du.s.z, ponieważ cierpienie Mojego Syna jest dziesięć razy gorsze. Tu chodzi o Mojego Syna, Z.b.a.w.iciela i O.d.k.u.p.iciela ludzkości, Który umarł za g.r.z.e.chy człowieka, Który wciąż jest nienawidzony z furią rodzącą się ze złości wprowadzonej przez szatana. To Mój Syn jest przedmiotem takich ataków, a kiedy rzucają obelgi na ciebie, Moje dziecko, to ponownie Go biczują. I Musicie powstać, wy wszyscy, i czynić tak, jak Mój Syn wam powie, bo zostaliście wybrani do tworzenia Jego Armii Reszty. Kiedy cierpicie w Jego Imię, jest to na chwałę B.o.g.a i dla z.b.a w.ienia ludzkości. Kiedy Nowe Niebo i Nowa Ziemia staną się jednym, takie cierpienie ustanie i wszyscy będą śpiewać chwałę B.o.gu. I Wasza umiłowana Matka Matka B.o.g.a Matka Z.b.a.w.ienia

Gość AmEyUfD
Dla mnie są bardzo ważne. Ja jako osoba wierząca w Boga i praktykująca zawsze pomagam innym, gdy są w potrzebie. Oczywiście jest też wiele osób, którym na tym nie zależy. W takim przypadku należy przeczytać sobie różne książki religijne, które znajdują się na stronie: http://e-biblijna.pl/index.html