Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesiac ciazy. Zmeczenie, sennosc, brak energii

Polecane posty

Gość gość

czy wy tez tak macie, mialyscie ? przeciez to koszmar jakis

Gość gość
Koszmar dopiero sie zacznie ;-)

Gość gość
Zaczelam 38 tydzień i dzisiaj cały dzień moglabym przelezec w łóżku! A i juz wczoraj gdyby nie sporo spraw do zalatwienia na miescie pewnie przespalabym cały dzień. To chyba nasze organizmy zbieraja sily przed porodem, no chyba ze jakies zimowe przesilenie;)

Gość gość
Nie mam pojecia moglabym nie wstawac w ogole :/

Gość gość
Mam to samo. Czuje sie masakrycznie. I jeszcze hustawka nastroju :/

Gość gość
Ja zdołałam sie dzisiaj zwlec z łóżka tylko zeby coś zjeść, ogarnąć kuchnie, wykąpać sie i wypuścić psa;p a wyprasowalam jeszcze małemu dwie pościele tak żeby mąż mógł tylko ją oblec i położyć do łóżeczka kiedy już synek bedzie wracał ze mną ze szpitala;)

Gość gość
Wstaje bo musze, bo mam dwulatka ale kazde powstanie to okroony bol :(

Gość gość
ja na szczescie dobrze sie czulam w sumie cala ciaze. na wtorek mam termin, i od paru dni tez wlasnie najchetniej lezalabym w lozku, ale to moze sprawka pogody bardziej. tez przy wstawaniu (szczegolnie w nocy)czuje bol, glownie nisko po bokach, a kopniecia sa bolesne, te w pecherz to mnie czasem az wykrecaja.

Gość gość
Powinnaś mieć wsparcie męża by był przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i powiem wspierać poród bo najlepiej zadba o was. CC jest wielkim ryzykiem powikłań zdrowotnym.

Gość gość
Mam to samo. 37 tydzień ciąży, wcześniej cały czas czułam się świetnie i byłam aktywna- a teraz jestem senna, wszystko mnie boli, jeszcze mi wyszła zakrzepica odbytu( nie mylić z hemoroidami) i jeśli nie leżę na boku to wyję z bólu.

Gość gość
Może być to brak minerałów w organizmie i mało płynów.

Gość gość
Zapewne mąż jest podczas badania u ginekologa bo to już mamy cywilizację i na pewno nie wstydzisz się męża przy badaniu i porodzie. Również chodzisz do mądrego ginekologa nie zacofanego złodzieja i na pewno nauczył męża osłupienie kilka razy dziennie uchem tętna płodu bo to jest normą u normalnych ginekologów. Nie tylko usg i kasa lecz zdrowie dziecka i osłupienie uchem tętna kilka razy dziennie. Możesz mieć brak nie których minerałów i odwodnienie czyli pić najlepiej przegotowaną wodę dodatkowo nawet 2l dziennie.

Gość gość
Nie " osłupienie " lecz o słuchanie uchem tętna płodu.