Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WSTYDZE sie swojego chlopaka

Polecane posty

Gość gość

Opisze Wam sytuacje Mam 22 lata i mam chłopaka; jest dla mnie bardzo dobry i wogóle się świetnie razem dogadujemy no ale ma jedną wadę - jest po prostu brzydki; kopmletnie mi się nie podoba fizycznie. Ostatnio byłam z nim na imprezie z koleżankami i jej chłopakami i zrobiło mi się bardzo przykro bo koleżanki zaczeły szydzić ze mnie że mam brzydala za chłopaka i takie tam, zrobiło mi się po trochu smutno a po trochu im zazdroszczę bo mają naprawdę atrakcyjnych partnerów...Zanim mnie zwyzywacie od bezlitosnej suki która nie zasługuje na mojego chłopaka i powinna go zostawić dla jego dobra spróbujcie wczuć się w moją sytuację.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację ?

Gość gość
Miałam i zerwalam, po prostu. Tzn. Ja dałam się wmanewrowac w związek pod naciskiem ale szybko się wyswibodzilam i zerwalam. Wstydzilam się z nim iść za rękę a jak taka znajoma mnie z nim widziała to powiedziała, że nie pasuje do mnie wizualnie i w ogóle jest jakiś dziwny (był z jej osiedla). Z resztą jego natarczywy charakter był nie do zniesienia. Także zerwij.

Gość gość
Kochasz go czy nie?

Gość gość
Mam taką obecnie sytuacje.. W dodatku ma straszna nadwage, wie o tym, zle mu z tym, a na kazde zwrocenie uwagi reaguje zloscia :o

Gość gość
Musisz wiedzieć, że na fakt jak postrzegasz i oceniasz swojego faceta, ma wpływ to jak jest oceniany przez twoje otoczenie. Uroda kwestia gustu, a i szybko przemija, więc pewnie i twoja powierzchowna atrakcyjność przeminie, a im większe ma to znaczenie dla Ciebie teraz, tym bardziej będziesz Cię to boleć kiedy zacznie przemijać. Może warto czasami dostrzegać inne wartości w ludziach, choćby takie na które ma się wpływ. Ale abstrahując od brzydoty Twojego niedługo byłego faceta, to warto się zastanowić nad koleżankami i towarzystwem z którym się zadajesz. Pomyśl, koleżanki nabijały się z twojego faceta na imprezie, postawiły Cię w brzydkiej sytuacji, tym bardziej jak Twój facet to widział. Nie dość że sytuacja nie komfortowa, to najzwyczajniej w świecie chciały sprawić przykrość Tobie i twojemu nieładnemu chłopakowi. Tu tak trochę jakby objawia się problem z Twoim socjalem wśród znajomych. Pomijając kwestię przyjaźni i koleżeństwa, gdybyś była bardziej szanowana, poważana w towarzystwie, to raczej nie pozwoliły by sobie na takie docinki. A jeżeli brać pod uwagę koleżeństwo, to tym bardziej powinny akceptować Twój wybór co do faceta. Nikomu nic do tego. Może zabrzmi kategorycznie, ale warto zmieniać znajomych, przyjaciół. Koleżanki które obniżają Twoją wartość, w taki brzydki sposób, to żadne koleżanki, podejrzewam że częściej traktują Cię w podobny sposób, bo żeby pozwolić sobie na coś takiego, to raczej pewne granice już wcześniej przesuwały. Na pewno zawsze czujesz się fajnie w ich towarzystwie? Nie zdarzały się nigdy podobne sytuacje, kiedy to w jakiś sposób obniżały twoją samo ocenę? Nie zdarzało się że nie raz przemilczałaś jakieś tam nie fajne zachowania w Twoja stronę? Nie chce za daleko wybiegać myślami, czy też dokonywać jakiś psychoanaliz, ale odnoszę wrażenie, że masz trochę problem z samooceną, poczuciem wartośc****ewnie też z asertywnością, a może i z samodzielnym myśleniem. Sam fakt że sobie pozwoliły już o czymś świadczy, konkretnie świadczy o Tobie, i raczej gorzej niż lepiej. Oczywiście zdaję sobie sprawę że człowiek z natury jest istotą społeczną i ocena otoczenia ma znaczenie, ale bez przesady, trzeba chyba wiedzieć kiedy ktoś sobie za dużo pozwala, i raczej reagować niż spuszczać głowę. Nie napisałaś jak zareagowałaś na docinki koleżanek, ale bez względu na to czy się z nimi zgadzasz czy nie, to powinnaś jasno i może nawet ostro czy wręcz brutalnie ucinać takie gadki, to przekraczanie granicy, nie wolno pozwalać. Ale skoro się przejęłaś ich opinią to obstawiam bierność. Generalnie przeszkadza Ci brzydki facet, ale sama nie sprawiasz wrażenia jakiejś mocno wartościowej osoby. Może nie całkiem Twoja wina, ale czasami jak się przebywa w towarzystwie ludzi którzy w taki frajerski sposób podwyższają sobie samoocenę, kosztem innych, to często ma to wpływ na poczucie własnej wartości. Powiem tylko że warto poznawać innych ludzi, czasami kontrast jest bardzo wyraźny, i łatwiej zweryfikować obecne znajomości. A jak chłopak na tyle brzydki że do wyra się nie daje, to lipa, nic z tego nie będzie, ale mimo wszystko na początek może dać szanse, odciąć się od tego typu koleżanek i samodzielnie ocenić, bez wpływu środowiska, może się okazać że nie jest aż tak brzydki jak Ci się początkowo wydawał.

Gość gość
Gosc 20:33: nie znasz ich,a piszesz: zerwij. To, że ty zerwalas nie znaczy, że ona też musi.

Gość gość
zryty berecik

Gość gość
skoro ci się nie podoba fizycznie to co z nim w ogóle robisz? :O jesteś z nim z braku laku i desperacji? Związek to nie tylko świetne dogadywanie się, ale też chemia i pociąg fizyczny. Jeśli tej chemii brakuje to związek nie ma absolutnie żadnej przyszłosci. Prędzej czy później go zdradzisz albo rzucisz dla kogoś, kto będzie dla ciebie atrakcyjny.

Gość gość
JESTEM BRZYDKI dlaczego atrakcyjne kobiety traktują mnie jak trędowatego ?

Gość gość
Jeśli kobieta patrzy na zdanie koleżanek na imprezie to jest śmieć nie kobieta. Jak można zadawać się z takimi ludźmi? Jesteś po prostu patolą, bo zadajesz się z patolą.

Gość gość
Ja się swojego chłopaka kiedyś wstydzilam bo był ciapowaty, kochal mnie, dbal o mnie, nieba by mi uchylil dlatego dalam nam szanse, nie zwracajac uwagi na to, ze ta jego ciapowatosc mnie drazni, tym bardziej ze gustowalam w pewnych siebie, sportowcach no ale wkoncu trzeba dac szanse komus kto mial mnie za ksiezniczke, bylismy razem pol roku, wstydzilam sie go troche przy znajomych ale przezylam. Wiem co czujesz.

Gość gość
jestem z nim tylko dlatego ze ma duzego pankracego

Gość gość
tak naprawdę człowiek jest młody i atrakcyjny tylko przez chwile w życiu , większość życia jest się normalnym szarym człowiekiem